Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]


Ολα γίνανε οπως έπρεπε, η πρόταση, το δακτυλίδι, η γνωριμία με τους συμπέθερους και τώρα ήρθε η ώρα ν'αποφασίσουμε πότε, που και πως θα παντρευτούμε.
Οταν τα χρήματα μπαίνουν ανάμεσα σε μια σχέση, ο ρομαντισμός και το γλυκό και ζεστό χαμόγελο φεύγουν απο το παράθυρο. Ξαφνικά το σοβαρό και θετικό παιδί γίνεται παλιοτσιγγούναρος και άξεστος και η αέρινη, ευγενική και κλασσάτη γίνεται κατινάρα, άσχετη και ψωνάρα...
Εχω παρακολουθήσει πολλούς γάμους και είχα την τύχη να βοηθήσω στην οργάνωση πολλών εξ αυτών, γνωρίζω λίγο λοιπόν πως η σοφότερη απόφαση που μπορούν να πάρουν δύο άνθρωποι που ετοιμάζουν τον γάμο τους, είναι να γράψουν απο την αρχή σ'ένα χαρτί το ποσό των χρημάτων που μπορούν να ξοδέψουν, έχοντας υπόψιν τους πως έτσι κι αλλιώς θα είναι περισσότερα από αυτό που μπορούν.
Υπάρχουν σχέσεις που καταστράφηκαν σ'αυτήν την διαδικασία, γάμοι που ακυρώθηκαν και οικογενειακοί δεσμοί που τραυματίστηκαν για χρόνια και πολλές φορές για πάντα. Αξίζει το πόσα χρήματα θα χρειαστούμε για μια όμορφη μέρα να καταλήξει να είναι ο λόγος που θα χάσουμε την αγάπη, την εκτίμηση των δικών μας ανθρώπων, ακόμη και την μεταξύ μας ισορροπία;
Πριν η προετοιμασία και η οργάνωση της τέλειας τελετής ξεπεράσει τον λόγο που αποφασίζουμε να παντρευτούμε, σκεφτόμαστε πως πολλές φορές μια βραδυά με πίτσες και μπύρες με φίλους στο μπαλκόνι, είναι χίλιες φορές πιο όμορφη από ένα επίσημο γεύμα εφτά πιάτων, με κεριά και πολυελαίους και το καλό σερβίτσιο, στην τραπεζαρία.
Εχοντας την εμπειρία πολλών συμμετοχών σε υπέροχες, καλές, μέτριες και καταστροφικές τελετές και δεξιώσεις γάμων, έχω να πώ, πως εκείνες που ξεχώρισα είταν αυτές που τα γέλια και οι γκάφες, τα μικρολαθάκια της τελευταίας στιγμής και το έυτυχισμένο άγχος των νεονύμφων -υπάρχει και τέτοιο- αλλά πάνω απ'ολα το γεγονός ότι όλοι μιλούσαν σε όλους και μετά τον γάμο είταν αυτό που τις έκαναν τόσο ξεχωριστές.
Υπολογίζοντας στην οικονομική συνδρομή των γονιών, των συγγενών και όλων όσων με τον τρόπο τους θα βοηθήσουν στην προετοιμασία του γάμου, αποφασίζουμε τι είδους γάμο θα κάνουμε. Το να ξεπερνάμε τον εαυτό μας για να μπούμε στο μάτι κάποιων, για ν'αποδείξουμε πως τα καταφέραμε στη ζωή μας, για να εντυπωσιάσουμε τον περίγυρό μας, για να βιώσουμε το αποθημένο μας, ακόμη για να δικαιολογήσουμε την επιλογή του συντρόφου μας, σημειώστε με μεγάλα γράμματα, είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα κάνουμε στη ζωή μας και μάλιστα θα το πληρώνουμε για πολύ καιρό μετά.
Η τελετή, τα ρούχα που θα φορέσουμε και η γιορτή που θα διοργανώσουμε δεν αφορούν σε κάποιον άλλον, δεν είναι η τελετή, τα ρούχα και η γιορτή που θα διοργάνωνε ο Μπράντ Πιτ, ούτε ο εγχώριος σούπερ-στάρ, τον δικό μας γάμο δεν θα τον παίζουν για ένα τρίμηνο οι μεσημεριανές εκπομπές σχολιάζοντας μέχρι και το βερνίκι νυχιών που φορούσε η έβδομη ξαδέλφη της νύφης. Η τελετή, τα ρούχα που θα φορέσουμε και η γιορτή που θα διοργανώσουμε είναι η δική μας και πρέπει ν'αρέσει σ'εμας -και στους δύο- και στους ανθρώπους που μας αγαπούν και θα μοιραστούν μαζί μας όλη αυτή την ιδιαίτερη στιγμή.
Και βέβαια είναι πολύ ωραία αυτά που σκέφτομαι όμως κι εγώ έκανα πολλά απο τα λάθη που σήμερα προσπαθώ να συμβουλεύω τους άλλους ν'αποφύγουν. Ναι, είναι σίγουρο πως λάθη θα γίνουν, πολλά και μερικά ίσως να είναι σοβαρά.
Γράψτε σ'ένα χαρτί το ανώτατο ποσό χρημάτων που μπορείτε να συγκεντρώστε απ'όλες τις σίγουρες πηγές και υπολογίστε και κατα προσέγγιση το πλέον αισιόδοξο σενάριο των εκτάκτων εισροοών που θα μπορούσατε να έχετε .
Ξεκινήστε απο το τέλος, δηλαδή την δεξίωση, το πάρτυ, το κοκτέιλ, την ταβέρνα, η όπως έχετε σκοπό να γιορτάσετε την επισημοποίηση της σχέσης σας. Φτιάξτε μια πρώτη, γρήγορη και αυθόρμητη λίστα των ανθρώπων που θέλετε να καλέσετε. Αυτή είναι η πιο σημαντική, γιατί αυτοί που πρώτα θα σκεφτείτε είναι και αυτοί που πραγματικά θέλετε να μοιραστείτε τη χαρά σας μαζί τους. Μετά αρχίστε να προσθέτετε στην λίστα τον αριθμό-τον ανώτατο- που θα επιτρέψτε στους γονείς και στ'αδέρφια σας να συμπληρώσουν. Μην σκεφτείτε ούτε για μια στιγμή ποιοί θα μπορούσαν να παρεξηγηθούν, πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα πιστεύουν πως είχατε υποχρέωση να τους καλέσετε, ξεπεράστε το και με τον καιρό θα το ξεπεράσουν κι αυτοί. Αφού μετρήστε κεφάλια μετά υπολογίστε το ποσό και γράψτε στο χαρτί τα μηδενικά που εμφανίζονται κατα προσέγγιση, ιδρώστε, πάρτε βαθειές αναπνοές και συνεχίστε..
Γυρίστε πάλι στην αρχή, θα πρέπει να διαλέξτε εκκλησία, να ορίσετε την ημερομηνία -μ'εναλλακτικές πάντα λύσεις- και κλείνοντας τα μάτια να οραματιστείτε το χρώμα που θα έχει ο γάμος σας.




follow us


Μην βιαστείτε να καταλήξετε γιατί θ'αλλάξτε χίλιες φορές γνώμη.
Κάθε φορά που θα βλέπετε μια φωτογραφία θα θέλετε και κάτι διαφορετικό, κάθε πρόταση που θα σας κάνει ο υπεύθυνος του καταστήματος με τα προσκλητήρια, εσείς θ'αναφωνείτε πως αυτό είχατε στο μυαλό σας. Να σκέφτεστε πρακτικά και με μολύβι και χαρτί αλλιώς θα χαθεί απο νωρίς η μπάλα.
Κορίτσια, δεν λέω το νυφικό είναι το υπέρτατο ρούχο, αυτό που μας μετατρέπει σε σύγχρονες πριγκίπισσες, σε νεράϊδες, σε ξωτικά, σε θεές, μπορεί όμως να μας μετατρέψει και σε πολυόροφες τούρτες απο εκείνες που μόνο που τις βλέπεις λιγώνεσαι, προσοχή λοιπόν, αν ο γάμος σας είναι σε πέντε μήνες δεν προλαβαίνετε να γίνετε τα κάτωθι:
Δίμετρες ανορεξικές κουκλάρες με μακρυά ξανθά μαλλιά-εκτός αν είστε ήδη.
Δέκα χρόνια νεώτερες, εκτός κι αν έχετε υπολογίσει στα έξοδα και τρείς πλαστικές, οπότε πρέπει να ξεκινήσετε τις προετοιμασίες νωρίτερα.
Τριάντα κιλά πιο αδύνατη ακόμη κι αν κάνετε όλες τις εξπρές δίαιτες μαζί.
Υπάρχουν κι άλλα αν συνειδητοποιείστε όμως πως ο άντρας που θα παντρευτείτε σας έχει διαλέξει γι'αυτό που είστε κι όχι γι'αυτό που θα ήθελε να είστε τότε, ναί, στο γάμο σας θα φροντίστε να είστε όμορφη, περιποιημένη, λαμπερή κι ευτυχισμένη και τότε στα δικά του μάτια θα φαίνεστε δίμετρες θεές-αν και το ύψος είναι υπερτιμημένη ιδιότητα-εκτός κι αν ήδη την έχει βρεί οπότε θα κοιτάει εκείνη, δεν κάνουμε όμως τέτοιες σκέψεις όταν ντυνόμαστε νύφες!!



follow us


Αποφασίστε μαζί με τον αγαπημένο σας το ποσό που θέλετε να ξοδέψτε για το ντύσιμό σας, σίγουρα για τους άντρες τα πράγματα είναι συνήθως πιο οικονομικά, το φόρεμα σας όμως είναι ο πρωταγωνιστής εκείνης της ημέρας. Αν έχετε αποφασίσει πως θα το ράψτε, μεγάλη προσοχή στο σχέδιο που θα διαλέξτε, δεν είστε το μοντέλο του περιοδικού. Κάντε πρώτα μια μεγάλη βόλτα σ'όλους τους οίκους, πάρτε και τις φίλες σας μαζί και κάντε χαβαλέ για καμμιά βδομάδα. Μετά πάρτε την απόφασή σας .
Μην ξεχάστε το χαρτί και το μολύβι. Το νυφικό είναι το μόνο ρούχο που το φοράμε μία και μοναδική φορά, ακόμη κι όσες μπαίνουν στην διαδικασία να το μεταποιήσουν μετά τελικά ποτέ δεν καταφέρνουν να βρούν την σωστή περίσταση για να το βάλλουν. Πάντα κάτι απ'αυτό το ρούχο θυμίζει νυφικό.
Φτιάξτε το κοστολόγιο της εμφάνισής σας την ημέρα του γάμου υπολογίζοντας και όλα τα αξεσουάρ και εργασίες που εμείς οι γυναίκες έχουμε δηλαδή κομμωτήρια, ινστιτούτα, μακιγιάζ, και όλα εκείνα που πολλές απο εμάς δεν έχουμε ποτέ χρησιμοποιήσει στην καθημερινή μας ζωή, όμως στον γάμο μας κάνουμε πάντα την υπέρβαση.
Οταν παντρεύτηκα, η κολλητή μου, που θα μ'έβαφε, με ανάγκασε να ξοδέψω ένα εξωφρενικό ποσό σε καλλυντικά, τα οποία, απολυθωμένα πια, υπάρχουν ακόμη στο μπάνιο μου δέκα χρόνια μετά. Γιατί εγώ δεν βάφομαι ποτέ. Να το ρίξουμε λιγάκι έξω αλλά χωρίς να σεληνιαζόμαστε, δεν είναι παρά ο γάμος μας!

http://weddingblog.gr/%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BF-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B3%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CF%83


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου