Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

παπουτσια τρεξιμοΟ καιρός δείχνει ακόμη τον καλό του εαυτό και οι ζεστές φθινοπωρινές ημέρες είναι γεγονός.
Αυτό σκέφτεσαι και εσύ και έχεις πάρει ήδη τους δρόμους.
Το τρέξιμο στην εξοχή ή γενικώς σε εξωτερικούς χώρους αποτελεί την καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει να εκτονωθεί, να αναπνεύσει καθαρό αέρα και ταυτόχρονα να κάψει θερμίδες.
Η απόφαση του γυμναστηρίου είναι κάπως δύσκολη, για αυτό και εσύ αποφάσισες να φορέσεις τα αθλητικά σου παπούτσια, να κατεβάσεις τα αγαπημένα σου τραγούδια στο κινητό(jogging χωρίς ακουστικά δε γίνεται) και να κλείσεις την πόρτα του σπιτιού σου.
Τα παρακάτω tips λοιπόν τα χρειάζεσαι μιας και θα κάνουν την προπόνησή σου ακόμη πιο αποτελεσματική και τα περιττά κιλά να φαίνονται ένας μακρινός εφιάλτης.
1.Τηρείς ευλαβικά και ανεξαιρέτως τον κανόνα: Προθέρμανση-τρέξιμο- stretching
2. Φτιάξε τη διαδρομή σου σύμφωνα με τις αντοχές και την τοποθεσία σου: Είναι φυσικό, πως τις πρώτες ημέρες πρέπει να ακολουθήσεις ένα χαλαρό πρόγραμμα και να κινείσαι κυρίως στην ευθεία. Όσο οι μέρες περνούν και το σώμα σου ξεμουδιάζει, άλλαξε τη διαδρομή και βρες μονοπάτια με ανηφόρες και κατηφόρες.Επίσης, προτίμησε πάρκα, πεζόδρομους και γήπεδα και γενικώς μείνε μακριά από δρόμους με αυτοκίνητα και μηχανές.
3. Ρύθμισε την ένταση: Η ταχύτητά δεν πρέπει να είναι σταθερή. Ξεκίνα με ένα χαλαρό περπάτημα για ζέσταμα και ύστερα ανέβασε την… ένταση. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, παίξε με τις αντοχές σου και άλλαζε ρυθμό ανά μερικά λεπτά για καλύτερη καύση. Προσπάθησε να μη σταματάς, απλά να ρίχνεις το ρυθμό σου.
4. Πόδια σε… ένταση: Προσπάθησε να μη σηκώνεις πολύ ψηλά τα γόνατά σου καθώς θα κουραστείς πολύ πιο γρήγορα και θα τα… παρατήσεις. Καμία άλλωστε δεν αγάπησε το λαχάνιασμα. Κάνε μικρά βήματα και χαμηλά και ετοιμάσου για τον επόμενο μαραθώνιο (νέος στόχος για αυτή τη χρονιά λοιπόν).
5. Decibel στα ύψη: Όσο πιο δυνατή και ρυθμική είναι μουσική τόσο και εσύ θα είσαι πιο… ασταμάτητη. Προτίμησε, λοιπόν, ρυθμούς χορευτικούς (ξένους ή ελληνικούς) και αφέσου στη φωνή του αγαπημένου σου τραγουδιστή. Θα σε πάει τόσο μπροστά που και εσύ θα απορείς με τις αντοχές σου.

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου