Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

1. «Τα σημαντικά προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν με τον ίδιο τρόπο σκέψης που τα δημιούργησε. Πρέπει να μάθεις να βλέπεις τον κόσμο από καινούρια οπτική». Albert Einstein «Όταν δε μπορούμε πια να αλλάξουμε μια κατάσταση, η πρόκληση είναι να αλλάξουμε τον εαυτό μας». Victor Frankl Οι δύσκολες καταστάσεις, τα εμπόδια και οι προκλήσεις είναι αναπόσπατο κομμάτι της ζωής.
Mεγαλώνοντας, μαθαίνουμε να σκεπτόμαστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο ο οποίος διαμορφώθηκε από τους γονείς μας, το σχολείο, την κουλτούρα, τον κοινωνικό περίγυρο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το πώς εμείς ερμηνεύσαμε όλα αυτά. Πολλές από τις καταστάσεις που ζούμε, είναι αποτέλεσμα του τρόπου σκέψης μας και των αλυσιδωτών αντιδράσεων που προκάλεσε αυτός.
Φυσικά, υπάρχουν πάντα εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν τη ζωή μας. Πολλές καταστάσεις δεν μπορούμε να τις ελέγχουμε.
Oταν λοιπόν υπάρχουν δυσκολίες που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε, τι είναι αυτό που μένει να κάνουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση;
Nα αλλάξουμε τον τρόπο που τη βλέπουμε, τον τρόπο που ψάχνουμε λύσεις. Εάν δε γίνει αυτό, θα υπάρξει στατικότητα.
Eνα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με τον ίδιο τρόπο σκέψης που το δημιούργησε. Άνοιξε το μυαλό σου σε καινούριες πιθανότητες και δημιουργικές λύσεις. Δοκίμασε να εφαρμόσεις κάτι που δεν έχεις ξανακάνει.
O ίδιος τρόπος σκέψης φέρνει ίδιο τρόπο δράσης και κατά συνέπεια το ίδιο αποτέλεσμα.
2. «Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι πιο σημαντικοί νικητές συνάντησαν συγκλονιστικά εμπόδια πριν θριαμβεύσουν. Νίκησαν επειδή αρνήθηκαν να αποθαρρυνθούν από τις ήττες τους». B.C Forbes Όταν ρώτησαν τον Τόμας Έντισον πώς αισθανόταν που έκανε 1000 αποτυχημένες προσπάθειες να κατασκευάσει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα πριν τελικά τα καταφέρει εκείνος απάντησε «Δεν απέτυχα ούτε μια φορά.
Aπλά ανακάλυψα 1000 τρόπους που δεν δουλεύουν». Κάθε ένας από αυτούς τους 1000 τρόπους ήταν ένα βήμα προς μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις που έχουν γίνει ποτέ. Εάν είχε σταματήσει να προσπαθεί, κι αν είχε θεωρήσει τις προσπάθειες του αποτυχημένες, τι θα είχε συμβεί; Ίσως να μην είχε κατορθώσει ποτέ να κατασκευάσει τον λαμπτήρα.Συχνά, οι δυσκολίες σου μπορεί να είναι απλά μέρος της τελικής σου νίκης. Γι” αυτό, μην τα παρατάς.
3. «Αυτός που έχει ένα «γιατί» να ζήσει, μπορεί να αντέξει κάθε «πώς». Friedrich Nietzsche «Εμπόδια είναι εκείνα τα τρομακτικά πράγματα που βλέπεις όταν παίρνεις το μυαλό σου από τους στόχους σου». Henry Ford Φαντάσου τον εαυτό σου μέσα στο αυτοκίνητο σου.
Eίσαι στην αρχή ενός μεγάλου δρόμου που οδηγεί στη ζωή των ονείρων σου. Ενώ είσαι στην αρχή του δρόμου και ο προορισμός είναι αρκετά μακρυά ,μπορείς να δεις ολοκάθαρα σαν με μαγικό τρόπο, αυτό που για σένα αντιπροσωπεύει το πιο σημαντικό σου όνειρο.
Βάζεις μπρος και ξεκινάς. Στην αρχή το αυτοκίνητο πάει μια χαρά αλλά μετά αρχίζουν οι βλάβες. Προσπαθείς να τις φτιάξεις μόνος σου ή ζητάς την βοήθεια περαστικών. «Δεν πειράζει», λες στον εαυτό σου.
«Αξίζει τον κόπο». Προσπαθείς να συγκεντρωθείς στον προορισμό που είναι το όνειρο σου. Κοιτάς στο τέλος του δρόμου και παίρνεις ενθάρρυνση και ελπίδα. Το αυτοκίνητο όμως αρχίζει και παρουσιάζει όλο και περισσότερα προβλήματα. Κάθε 10 λεπτά και μία βλάβη.
Kατεβαίνεις, επισκευάζεις, ξεκινάς. Μετά από ώρες, αισθάνεσαι απίστευτη κούραση, εκνευρισμό και θυμό. Αρχίζεις να κατηγορείς το αμάξι και τον εαυτό σου που δεν το έλεγξε καλά πριν φύγεις. Αρχίζεις να κατηγορείς τους περαστικούς που δε σε βοήθησαν σωστά για να μην ξαναχαλάσει το αμάξι. Και τότε, αρχίζει να βρέχει καταρρακτωδώς.
Θυμώνεις με τη Φύση, που τώρα βρήκε να βρέξει. Νιώθεις κατάκοπος και δεν ξέρεις πώς να φύγεις, πώς να επισκευάσεις τη ζημιά. Δεν περνάει κανένα αμάξι για να ζητήσεις βοήθεια. Εκείνη η στιγμή, είναι η κρίσιμη στιγμή. Η συνεχίζεις να κοιτάς το χαλασμένο αμάξι αφήνοντας την κούραση να σε νικήσει ή στρέφεις το βλέμμα στο στόχο και σκέφτεσαι εναλλακτικές.
4. «Οι δύσκολες στιγμές με βοήθησαν να καταλάβω καλύτερα από πριν, πόσο πλούσια και όμορφη είναι η ζωή και γιατί τα τόσα πράγματα για τα οποία ανησυχούμε δεν έχουν καμία σημαντικότητα». Isak Dinesen Ρώτα τον εαυτό σου: Θα έχει αυτό το πρόβλημα την ίδια βαρύτητα πέντε χρόνια από σήμερα; Εάν ναι, τότε άρχισε προσπαθώντας να αποδεχτείς αυτό που συμβαίνει.
Iσως στην αρχή να είναι δύσκολο, αλλά η αποδοχή έχει τη δύναμη να απαλύνει την βαρύτητα κάποιων καταστάσεων. Επίσης προσπάθησε να οργανώσεις ένα πρακτικό σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης.
Eάν είναι εφικτό, ζήτα την υποστήριξη των γύρω σου για να σε βοηθήσουν. Εάν η απάντηση είναι πώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις δε θα έχει την ίδια βαρύτητα πέντε χρόνια από σήμερα, τότε ξανασκέψου εάν αξίζει να ανησυχείς. Τι κερδίζεις με το να ανησυχείς; Πώς σε βοηθάει; Τι μπορείς να κάνεις για να λύσεις το πρόβλημα; Τι θα συμβούλευες ένα φίλο; 5. «Δεν έχουμε δικαίωμα όταν έρχεται η λύπη να ρωτάμε:
Γιατί να συμβαίνει αυτό σε μένα; εκτός εάν κάνουμε την ίδια ερώτηση για κάθε στιγμή ευτυχίας που έρχεται στο δρόμο μας». Άγνωστος συγγραφέας Αν επικεντρώνεσαι στις δυσκολίες της ζωής σου και νιώθεις πως δε θα έπρεπε να σου συμβαίνουν, αναρωτήσου εάν θα έλεγες το ίδιο για τις ευτυχισμένες στιγμές σου. Δεν είναι όλα μέρη ενός τέλειου συνόλου όπου συνυπάρχουν τα αντίθετα αυτού του κόσμου;
H μέρα και η νύχτα, το άσπρο και το μαύρο, οι ευτυχισμένες στιγμές και οι λυπημένες στιγμές; 6. «Αν προχωράς μέσα στην κόλαση, συνέχισε να προχωράς». Winston Churchill Πολλές φορές τα πράγματα στη ζωή δυσκολεύουν υπερβολικά. Τα εμπόδια αυξάνονται και η λύση δε φαίνεται πουθενά.
Eίναι σαν να περνάμε μέσα από μια κόλαση. Ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό, δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη διαδρομή. Αν σταματήσουμε, θα παγιδευτούμε για πάντα μέσα σε αυτό το αδιέξοδο. Εάν σταματήσεις να προχωράς όταν βρίσκεσαι μέσα στην «κόλαση», θα παραμείνεις στην κόλαση. Μάζεψε τις δυνάμεις σου και συνέχισε.
O μόνος τρόπος να βγεις από εκεί είναι περνώντας από μέσα.
7. «Το σημείο-στροφή στη διαδικασία της ωρίμανσης του ανθρώπου είναι όταν ανακαλύπτεις ότι τον πυρήνα της δύναμης μέσα σου που μπορεί να επιζήσει κάθε πόνο».
Aγνωστος συγγραφέας «Η ευτυχία μπορεί να βρεθεί ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές, μόνο εάν θυμηθείς να ανάψεις το φως» Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Ακούμε συχνά για τη δύναμη του ανθρώπου και του πνεύματος του να ξεπεράσει δυσκολίες.
Για ιστορίες ανθρώπων που τα κατάφεραν παρά τις αντιξοότητες. Τότε θα πρέπει να είναι αλήθεια το ότι ο καθένας μας έχει μέσα του τα εφόδια για να καλυτερέψει τη ζωή του και να ξεπεράσει τις δυσκολίες.
Aυτή η δύναμη, υπάρχει μέσα μας, αλλά πολύ συχνά δεν την αναγνωρίζουμε.
Δεν ανάβουμε το φως για να την δούμε όπως δεν ανάβουμε το φως για να δούμε την ευτυχία που μπορεί να υπάρχει και στις σκοτεινές μας στιγμές. Είναι μια απλή κίνηση. Κοίτα μέσα σου. Άναψε το εσωτερικό σου φως.
Iσως τα πράγματα να σου φανούν αλλαγμένα.


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου