Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Στους γάμους υπάρχει πάντα ένα θέμα, απο εκείνα που ούτε η εξέλιξη της ιατρικής ουτε της τεχνολογίας δεν μπορεί να λύσει. Βρισκόμαστε στην αρχή της νέας χιλιετίας,ενός νέου αιώνα, κι όμως κάποια πράγματα μοιάζουν σαν παγωμένα απο τον χρόνο. Ένα απο αυτά είναι οι γονείς μας.
Δεν θέλω να κατατάξω τους γονείς κάτω απο την ταμπέλα ...
απολιθώματα σαν μουσειακά εκθέματα γιατί κι εμένα οι φίλοι μου -αυτοί που έχουν την τύχη να ζήσουν σε δύο αιώνες και δύο χιλιετίες- είναι γονείς και πολλοί απο αυτούς σε μερικά χρόνια θα μπούν στην διαδικασία να παντρέψουν τα παιδιά τους. Και αυτοί οι ίδιοι, που υποσχέθηκαν στον εαυτό τους και στους δικούς τους γονείς πως δεν θα είναι ίδιοι μ'εκείνους, θα κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα, θα παρέμβουν -ισως όχι στον ίδιο βαθμό-στις αποφάσεις των παιδιών τους-θα θέλουν να συμμετέχουν σε κάθε τους σχέδιο -γιατί ξέρουμε καλύτερα εμείς- και να έχουν λόγο από το νυφικό μέχρι τις χαρτοπετσέτες. Δεν είναι κακό, έχει και την πλάκα του, οι γονείς όμως-κι ελπίζω κάποιοι να διαβάσουν αυτή την στήλη-ειδικά αν συνεισφέρουν οικονομικά, θεωρούν πολλές φορές πως οργανώνουν τον δικό τους γάμο απο την αρχή.

¨Δεν θα διαλέξεις αυτό το νυφικό, δεν θα πάρεις αυτά τα λουλούδια, αυτό το σαλόνι δεν μου αρέσει, δεν σου πάνε έτσι τα μαλλιά σου, αυτό το χρώμα εγώ δεν θα το φορούσα, ο μπαμπάς σου δεν τρώει χοιρινό( αρα αφαιρείται απο το μενού) και εκατοντάδες άλλες μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις. Αντίστοιχες μεγάλες στιγμές περνάει και ο υποψήφιος γαμπρός απο την δική του μανούλα(συνήθως).
Έχουν καλέσει όλη την Αθήνα επειδή θα πληρώσουμε εμείς, τι το ήθελε το νυφικό του τάδε, σιγά τώρα που έπρεπε να πάμε σε κτήμα στου διαόλου τη μάνα, μου θέλατε και άμαξα, εμείς έχουμε μεγάλο κύκλο, τόσοι άνθρωποι θα έρθουν απο μακρυά, θα κάνουμε αυτές τις μπομπονιέρες, θα βάλουμε αυτά τα κουφέτα, θέλω να σε παντρέψει ο θείος Αμβρόσιος και άλλα, δυστυχώς πολλά άλλα που μας οδηγούν στην τρέλλα νωρίς.
Ειναι ωραίο να έχεις τους γονείς σου δίπλα σου στην απόφαση σου να παντρευτείς, είναι ωραίο και χρήσιμο.Ειδικά εμείς οι γυναίκες θέλουμε την μάνα μας κοντά μας στις ερευνητικές βόλτες μας, στα ψώνια, στο κομμωτήριο, στο μακιγιάζ, σε κάθε μας επιλογή συμβουλάτορα, γιατί μετράει η γνώμη της. Και την πεθερά μας την θέλουμε γιατί κι αυτή θέλει να έχει μερίδιο προσοχής και συμμετοχής στην προετοιμασία.
Μην ξεχνάτε όμως πως ο γάμος είναι δικός σας κι έχετε το δικαίωμα να διαλέξτε κάτι που δεν ανταποκρίνεται στο γούστο των μαμάδων σας. Και μπορείτε να το πείτε με πολλούς τρόπους -όχι πάντα άγριους-πως σέβεστε την άποψή τους, τους ευχαριστείτε που είναι εκεί για εσάς, αλλά πως είναι η δική σας στιγμή και θέλετε να την χαρείτε και να την φτιάξτε με τα δικά σας όνειρα, με τα δικά σας λάθη και με το δικό σας γούστο.


http://weddingblog.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου