Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Εγώ πρέπει να πάω στη δουλειά. Οι γονείς μένουν μακριά και δεν μπορούν να φυλάνε το μωράκι μου. Συμπέρασμα: ποιος θα το προσέχει;

Μια baby sitter είναι η καλύτερη λύση. Όχι βέβαια πολύ προσιτή για τους δύσκολους οικονομικά καιρούς...

που διανύουμε. Όταν όμως δεν έχεις άλλη λύση και δε θες να το στείλεις σε παιδικό σταθμό από τόσο μικρό, φέρνεις μια γυναίκα στο σπίτι.

Οι συμβουλές μας από εδώ κι εμπρός;

Η γυναίκα που θα φέρετε θα πρέπει να είναι γνωστή σας ή τουλάχιστον να διαθέτει συστάσεις από γνωστή σε εσάς οικογένεια.

Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο γραφείο ευρέσεως εργασίας ή σε κάποια σχολή βρεφονηπιοκόμων. Εκεί θα σας βρουν πολλές πιθανές λύσεις που βέβαια θα σας κοστίσουν κατιτίς παραπάνω.

Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις μικρές αγγελίες γιατί ουσιαστικά θα βάλετε μια ξένη μέσα στο σπίτι σας και δεν θα είστε σε θέση να γνωρίζετε το ποιόν της. Μπορεί βέβαια να σας προκύψει η καλύτερη περίπτωση αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις..

Όταν η κοπέλα έρθει πια στο σπίτι ελέγξτε τον τρόπο που ντύνεται, προσέξτε αν σας κοιτάει στα μάτια για να δούμε αν είναι ειλικρινής, ρωτήστε τη για την οικογενειακή της κατάσταση αλλά και για το μορφωτικό της επίπεδο. Φέρτε τη σε επαφή με το παιδί και παρατηρήστε τις κινήσεις της. Μη φοβηθείτε αν σας παρεξηγήσει! Το παιδί σας θα της εμπιστευθείτε. Άλλωστε δεν είναι λίγα αυτά που ακούμε στις τηλεοράσεις και αφορούν στις νταντάδες!

Γενικώς η πρόσληψη μιας νταντάς θα πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις. Έχετε πάντα στο νου σας τη δοκιμαστική περίοδο. Δηλαδή πείτε της ότι θα πρέπει να δείτε λίγο στην αρχή πώς τα πάει με το παιδί και κατόπιν θα γίνει κανονικά η πρόσληψη.

Όσον αφορά στις ξένες γλώσσες. Αν η κοπέλα είναι αλλοδαπή καλό θα ήταν να ξέρει κάποια στοιχειώδη ελληνικά για να μπορεί να συνεννοηθεί με το παιδί. Κι επειδή ακριβώς στη παιδική ηλικία είμαστε όλοι «σφουγγάρια» το παιδί μπορεί να καταλήξει να μιλάει καλύτερα τη ξένη γλώσσα από τα ελληνικά. Αυτό δεν είναι κακό βέβαια αρκεί να μη παραγίνει.

Θα πρέπει να είστε αυστηρή και ελαφρώς καχύποπτη αν πρόκειται για μια παντελώς άγνωστη γυναίκα. Αφού όμως κερδίσει την εμπιστοσύνη σας, φερθείτε της σαν μέλος της οικογένειάς σας. Μη ξεχνάτε ότι η γυναίκα αυτή θα σας μεγαλώνει το παιδί σας…

πηγή
http://www.girly-blog.gr/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CE%BC%CE%BF%CF%85.html





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου