Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Σοκολάτα, κρασί, χώμα, λάδι ή λίπος πολλές φορές καταστρέφουν τα ρούχα μας, αφού όταν πέσουν πάνω στο ύφασμα, δύσκολα φεύγουν. Τα σκληρά απορρυπαντικά και οι επίμονες προσπάθειές μας να αφαιρέσουμε το λεκέ...


πολλές φορές καταστρέφουν το ύφασμα. Υπάρχουν, όμως, έξυπνοι και πάνω απ όλα οικολογικοί τρόποι, που θα εξαφανίσουν εύκολα και γρήγορα τους δύσκολους λεκέδες.

Φρούτα
Διώξτε τους λεκέδες
Αν λερώσετε το ρούχο σας με το χυμό κάποιου φρούτου, τότε θα πρέπει να ρίξετε αμέσως πάνω του αλάτι ή πολύ ζεστό νερό και μετά να το μουλιάσετε στο γάλα. Αν έχετε λερωθεί με κεράσια ή μαύρα μούρα, τότε μπορείτε να διαλύσετε λίγη σόδα σε μια λεκάνη με νερό, να μουλιάσετε το ρούχο κι έπειτα να το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Λάδι και λίπη
Τρίβετε το λεκέ με λευκή κιμωλία και στη συνέχεια πλένετε το σημείο καλά. Αν, πάλι, πέσει λάδι πάνω σε μεταξωτό ή γενικά ευαίσθητο ύφασμα, τότε μπορείτε να ταμπονάρετε το σημείο με ένα κομμάτι ψίχας ψωμιού και ταλκ. Το αφήνετε να απορροφήσει το λεκέ και μετά βουρτσίζετε. Ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγείτε από μια λαδιά είναι να ρίξετε πάνω στο σημείο βραστό νερό και στη συνέχεια μαγειρική σόδα και να το τρίψετε καλά ή να τρίψετε το σημείο με διάλυμα αμμωνίας και νερού.

Γρασίδι
Αν ο λεκές είναι μεγάλος, τον τρίβετε μαλακά με καθαρό οινόπνευμα, ξεπλένετε καλά με κρύο νερό και πλένετε κανονικά. Αν όμως ο λεκές επιμένει, τότε μουλιάζετε το ύφασμα σε κρύο νερό και μετά το πλένετε το με υγρό απορρυπαντικό. Ξεπλένετε με κρύο νερό, στο οποίο θα έχετε προσθέσει λίγο οξυζενέ. Ξεπλένετε ξανά με κρύο νερό και λίγο ξίδι.

Σκουριά
Αν κάποιο ύφασμα έχει λεκέ από σκουριά, τότε μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από αλάτι και χυμό λεμονιού. Τρίβετε το λεκέ με το μείγμα και το αφήνετε στον ήλιο να στεγνώσει.

Κραγιόν
Μπορείτε να τρίψετε ελαφρά το λεκέ με οινόπνευμα και στη συνέχεια να πλύνετε το σημείο με σαμπουάν.

Κρασί
Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο λεκέ, που συνήθως εμφανίζεται στα αγαπημένα μας ρούχα. Μπορείτε να ρίξετε αμέσως αλάτι και να ταμπονάρετε με αραιωμένο οξυζενέ. Επίσης, μπορείτε να ρίξετε αλάτι και μετά να μουλιάσετε το ύφασμα σε γάλα.

Μπίρα
Χρησιμοποιείτε διάλυμα ξιδιού και αφήνετε το σημείο με το λεκέ να στεγνώσει μόνο του. Ξεβγάζετε με νερό και το πλένετε κανονικά.

Λεκέδες σε δερμάτινα
Οι λεκέδες στα δερμάτινα υφάσματα φεύγουν εύκολα αν βουτήξετε ένα μαλακό πανί ή βαμβάκι σε γάλα ή γαλάκτωμα και με αυτό τρίψετε ελαφρά τα σημεία που θέλετε.

Αίμα
Μουλιάζετε το ρούχο σε πολύ κρύο νερό σχεδόν παγωμένο και μετά το πλένετε κανονικά. Μπορείτε ακόμη να αφήσετε λίγο κρύο νερό να τρέξει επάνω του και στη συνέχεια να βουτήξετε το ρούχο για 15 λεπτά σε ένα διάλυμα από 4 φλιτζάνια ελαφρά χλιαρό νερό, μισό κουταλάκι υγρό απορρυπαντικό πιάτων και μία κουταλιά αμμωνία. Τρίβετε ελαφρά από το πίσω μέρος του λεκέ. Ξεβγάζετε και πλένετε κανονικά.σοκολάτα

Αφαιρείτε όση ποσότητα μπορείτε με μια σπάτουλα και στη συνέχεια πλένετε το ρούχο με κρύο νερό και το απορρυπαντικό σας. Αν ο λεκές επιμένει, τρίβετε το σημείο με διάλυμα αμμωνίας και στη συνέχεια με ξίδι. Ξεβγάζετε με κρύο νερό.

Μούχλα
Καλύπτετε το λεκέ με διαλυμένο σαπούνι σε νερό κι έπειτα ρίχνετε αλάτι και το αφήνετε στον ήλιο να στεγνώσει. Αν ο λεκές επιμένει, τότε επαναλαμβάνετε την όλη διαδικασία.

Καφές ή αναψυκτικά
Παίρνετε νερό και ρίχνετε μέσα λίγο ασπράδι αβγού και το ανακατεύετε. Με το μείγμα αυτό τρίβετε καλά το λεκέ και μετά πλένετε κανονικά. Επίσης, μπορείτε να περάσετε το σημείο με ξίδι και στη συνέχεια να το πλύνετε με σαμπουάν.

Τσίχλα
Αν κολλήσει πάνω στο ρούχο σας τσίχλα, τότε το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να την τρίψετε με ένα παγάκι μέχρι να ξεκολλήσει.

Μελάνι
Το μελάνι είναι από τους δυσκολότερους λεκέδες. Μπορείτε να μουλιάσετε το ρούχο σε γάλα ή να καθαρίσετε το σημείο με οξυζενέ και νερό.

Λάσπη
Εμφανίζεται συχνά στα ρούχα των παιδιών, αλλά και όσων ασχολούνται με τον κήπο. Ιδιαίτερα δύσκολοι είναι οι λεκέδες από το κοκκινόχωμα. Αν λοιπόν έχετε να αντιμετωπίσετε έναν τέτοιο λεκέ που επιμένει, τότε μπορείτε να πάρετε 30 ml σόδα, να τη διαλύσετε σε 250 ml ζεστό νερό και στη συνέχεια με το διάλυμα αυτό να τρίψετε καλά το λεκέ.


πηγή
http://www.womenonly.gr/loipon/kosmikaarticle.asp?catid=14118&subid=2&pubid=1006367&tag=7990#





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου