Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Όσο πλησιάζουμε προς τις γιορτινές μέρες, όσοι ξέρουν να τις απολαμβάνουν αληθινά, γνωρίζουν ότι με τις «διακοσμητικές ανησυχίες" καλό είναι να τελειώνουν νωρίς νωρίς. Αν λοιπόν θέλετε κι εσείς να χαρείτε την γιορτινή ατμόσφαιρα με ηρεμία, χωρίς να αγχώνεστε και να τρέχετε μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά και για να έχετε εκείνες τις ημέρες την άνεση να κάνετε τα ψώνια, τις βόλτες, τις επισκέψεις σας και ταυτόχρονα να ξεκουραστείτε, όλα όσα αφορούν το «στόλισμα» του σπιτιού θα πρέπει να ...

έχουν τελειώσει πολύ νωρίτερα. Έτσι και θα έχετε το χρόνο στη συνέχεια, για αρκετές εβδομάδες να «χαρείτε» αυτό το διαφορετικό πρόσωπο του σπιτιού και να ασχοληθείτε απερίσπαστοι με όλα τα υπόλοιπα γιορταστικά σας σχέδια.
Εξάλλου είναι τόσο γλυκιά αυτή η ατμόσφαιρα που είναι κρίμα να την «περιορίσετε» σ΄ ένα σκέτο έλατο που θα το στολίσετε 2-3 μέρες πριν τα χριστούγεννα και θα αμπαλάρετε ξανά τα στολίδια του, αμέσως μετά την πρωτοχρονιά.
Ειδικά αν έχετε παιδιά, δώστε τους την ευκαιρία να ζήσουν μια αληθινά διαφορετική πραγματικότητα, που σε τίποτα δεν θα θυμίζει την συνηθισμένη καθημερινότητα όλων σας μέσα στο σπίτι, τις υπόλοιπες ημέρες.
Οι σύγχρονοι, απάνθρωποι, ρυθμοί ζωής, έχουν έτσι κι αλλιώς εξαναγκάσει τους περισσότερους να περνούν όλο και λιγότερες ώρες εκτός σπιτιού και οι γιορτές είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να απολαύσετε τον προσωπικό σας χώρο και να «συναντηθείτε» λιγάκι παραπάνω με τους ...συγκατοίκους σας.

Η λάμψη που πολλές φορές ζηλεύετε κοιτώντας τις στολισμένες βιτρίνες και τους δρόμους ή κάποιες εικόνες στα περιοδικά, δεν είναι καθόλου δύσκολο να μεταφερθεί στο σπίτι σας, δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό, που θα σας κάνει να νοιώσετε όμορφα και καθόλου αδικημένοι, επειδή ούτε φέτος τα οικονομικά σας άντεχαν ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι, σε κάποια καταστόλιστη και ολόφωτη ξένη πρωτεύουσα. Με λίγο χρόνο και πολύ καλή διάθεση μπορείτε να δημιουργήσετε και μέσα στο σπίτι σας, ένα «χριστουγεννιάτικο χωριό»....

Και το είδος της γιορτινής διακόσμησης, όπως και κάθε άλλης, και όπως δεν θα κουραστεί να επαναλαμβάνει αυτή η στήλη, εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από το προσωπικό σας γούστο. Ποιο είναι το στυλ που σε εσάς αρέσει περισσότερο, ποια είναι η εικόνα που εσείς και μόνο εσείς ονειρεύεστε για το δικό σας, στολισμένο χριστουγεννιάτικα, σπίτι. .
Στη πραγματικότητα και ανεξάρτητα από το ύφος που γενικά είναι διακοσμημένο το σπίτι, σε ότι αφορά το χριστουγεννιάτικο στόλισμά του, δύο είναι οι «κατευθύνσεις» που πρωταρχικά θα πρέπει ανάμεσά τους να επιλέξετε.
Ένα «σοβαρό» λαμπερό πρόσωπο ή μια πιο «παιχνιδιάρικη» χριστουγεννιάτικη νότα;
Η ύπαρξη παιδιών εκ των πραγμάτων θα σας κάνει να γείρετε προς την δεύτερη εκδοχή, χωρίς βεβαίως αυτό να είναι δεσμευτικό, αλλά όπως και να έχει τα πιτσιρίκια σας σίγουρα θα «εκτιμήσουν» πολύ περισσότερο ένα έλατο στολισμένο στα πράσινο-κόκκινα και γεμάτο χριστουγεννιάτικες φιγούρες, από ένα π.χ «βαρύ» δέντρο μόνο με μπάλες σε αποκλειστικά χρυσές ή ασημένιες αποχρώσεις.
Το στυλ που θα ακολουθήσετε λοιπόν στο έλατο, είναι εκείνο που θα καθορίσει και την υπόλοιπες επιλογές σας.
Κάνοντας μια βόλτα στα ειδικά εποχιακά καταστήματα, είναι πολύ εύκολο να αντιληφθείτε τη διαφορά ανάμεσα σ΄αυτά τα δύο είδη χριστουγεννιάτικης διακόσμησης.
Φυσικά και είναι καθαρά δική σας επιλογή, να τα αναμείξετε. Όμως το συνολικό αποτέλεσμα θα δείχνει πολύ πιο «δεμένο» αν το σύνολο των στοιχείων που θα χρησιμοποιήσετε εκπέμπουν το ίδιο «ύφος».
Και τα χριστουγεννιάτικα μοιάζουν σε «συμπεριφορά» μέσα στο χώρο, με όλα τα υπόλοιπα διακοσμητικά. Όπως για παράδειγμα δεν σας «πηγαίνουν» στο μάτι ξύλινα έθνικ διακοσμητικά, δίπλα σε ασημένιες αντίκες, το ίδιο δεν «δένουν» και στολίδια γεμάτα με τη γελαστή φάτσα του «Ρούντολφ», δίπλα σε "επίσημες" και "αυστηρές" εορταστικές συνθέσεις.

Κάτι που επίσης θα διαπιστώσετε αν ασχοληθείτε λιγάκι πιο πολύ, απ΄ όσο οι περισσότεροι, με το χριστουγεννιάτικο στόλισμα του σπιτιού είναι ότι, όσο παράξενο κι αν φαίνεται, τα χρώματα που γενικά κυριαρχούν στο χώρο, στη πραγματικότητα σας δεσμεύουν. Ειδικά αν πρόκειται να «πνίξετε» το σπίτι με την ατμόσφαιρα των γιορτών κι όχι μόνο να στολίσετε σε μια γωνιά ένα δέντρο, το σε πιο χρώμα θα κινηθούν τα χριστουγεννιάτικα στοιχεία, είναι καθοριστικό, με δεδομένο πάντα ότι στα κατ΄εξοχήν «χρώματα των χριστουγέννων», δεν μπορείτε να παρέμβετε. Όσο κι αν η σύγχρονη αγορά, είναι πλέον γεμάτη με κάθε είδος υλικού και χρωματικής απόχρωσης στολίδια, χωρίς κόκκινο και πράσινο δεν νοούνται χριστούγεννα. Και ειδικά χριστούγεννα στο σπίτι, που θα πρέπει να εκπέμπει ζεστασιά κι όχι απλά να είναι στολισμένο όπως π.χ μια βιτρίνα, που μπορεί θαυμάσια να χρησιμοποιήσει για κεντρικό της στοιχείο κι ένα «παγωμένο» μωβ δέντρο, ταιριασμένο τέλεια με τα τελευταίας μόδας μοντελάκια της, στην ίδια απόχρωση....
Και τώρα θα μου πείτε είναι ωραίο ένα έλατο στολισμένο σε πράσινο, κόκκινο και χρυσαφί, δίπλα σ΄έναν τοίχο μπλε;;;; Πραγματικά δεν είναι και το καλύτερό του. Όμως επειδή οι γιορτές διαρκούν λίγες ημέρες μέσα στο χρόνο και ο μπλε τοίχος σας είναι υπέροχος όλες τις υπόλοιπες εποχές, η λύση φυσικά και δεν είναι να τον αλλάξετε. Θα στολίσετε το δέντρο σας με τα χρώματα που θέλετε κι αν δεν υπάρχει διαθέσιμος κάποιος λευκός ή άλλου «ουδέτερου» χρώματος τοίχος να το ακουμπήσετε, θα συμβιβαστείτε με την μικρή ανομοιομορφία.....

Γενικά ένα έλατο, χωρίς έντονες χρωματικές αντιθέσεις στα στολίδια του, θα δείξει περισσότερο «αληθινό» και οικείο και σίγουρα πιο πατροπαράδοτο.
Αν λοιπόν καταλήξετε στο κλασσικό έλατο, αυτό που φέρνουμε όλοι στο μυαλό μας ακούγοντας τη λέξη «χριστούγεννα», προμηθευθείτε κατ΄αρχήν λευκά φωτάκια, ανάλογα με το μέγεθός του. Δεν είναι καθόλου άσχημα και τα πολύχρωμα, όμως τα πολύ μικρά (led) λευκά λαμπάκια, αναδεικνύουν πιο όμορφα τα χρωματιστά στολίδια και προσθέτουν στο χώρο περισσότερη ζεστασιά. Πολύ εύχρηστα είναι και τα φωτάκια, που τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανισθεί στην αγορά, με τη μορφή «χταποδιού». Ακουμπάτε στη κορυφή του δέντρου την αρχή του καλωδίου τους και ξετυλίγετε κάθετα τις σειρές με τα λαμπάκια, που ξεκινούν από εκεί και τελειώνουν στο πάτωμα. Και το σχήμα είναι εντυπωσιακό, το φως φαίνεται σαν να «αγκαλιάζει» το δέντρο και ταυτόχρονα σας γλιτώνει από τον κόπο και τους «υπολογισμούς» που απαιτούν τα κοινά φώτα, για να τα τοποθετήσετε απόλυτα συμμετρικά γύρω γύρω από το έλατο. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχουν πια εξαφανιστεί τα φωτάκια των παιδικών μας χρόνων, εκείνα με την αγκαθωτή πλαστική βάση για κάθε λαμπίτσα (τα θυμάστε;;;) που γατζώνονταν διαρκώς πάνω στο δέντρο και μέχρι να τα βάλουμε είχαμε καταματώσει τα χέρια μας...... Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία «φωταγώγησης» του δέντρου, βεβαιωθείτε ότι τα φώτα λειτουργούν, ειδικά αν τα έχετε από προηγούμενα χρόνια. Είναι κρίμα να το διαπιστώσετε, όταν θα το έχετε στολίσει ολόκληρο και θα πρέπει να παιδευτείτε αφάνταστα για να τα αντικαταστήσετε.

Μετά τα λαμπιόνια, χριστούγεννα ...σημαίνει «μπάλες». Φροντίστε να έχετε αρκετές για το μέγεθος του έλατου σε δύο διαφορετικές αποχρώσεις π.χ κόκκινο και χρυσαφί ή κόκκινο και πράσινο και γσ΄ένα μόνο μέγεθος. Θα ξαναπώ ότι βεβαίως και τίποτα απ΄όλα αυτά δεν είναι κανόνας, όμως μιλάμε για το στόλισμα ενός «κλασσικού», χαρούμενου δέντρου.
Κρεμάστε τις μπάλες περιμετρικά σε ολόκληρο το έλατο και όχι ιδιαίτερα κοντά την μια στην άλλη. Τελειώνοντας, θα πρέπει να σας δίνεται η εντύπωση ότι από κανένα σημείο δεν «λείπει» κάποια, αλλά ούτε και ότι «περισσεύει». Ένα συχνό λάθος που κάνει κάποια δέντρα να μοιάζουν «άδεια», ενώ έχουν πάνω τους μεγάλο αριθμό από μπάλες και στολίδια, είναι ότι αυτά είναι συγκεντρωμένα στο εξωτερικό μέρος των κλαδιών και κρεμασμένα στην άκρη τους. Όμως το δέντρο δεν είναι μόνο το τελείωμα από τα κλαδιά του και χρειάζεται γέμισμα και στο εσωτερικό, ώστε να δίνει την εντύπωση ότι όσο προσθέτετε στολίδια, τόσο «γεμίζει» και όχι απλά «φορτώνεται». Ένας έξυπνος τρόπος που μπορεί να γεμίσει τα μικρά κενά εύκολα, είναι οι κατακόκκινοι γιορτινοί φιόγκοι, που λυγίζουν και τοποθετούνται ακριβώς στο σημείο που θέλετε, κάτι που δεν μπορεί πάντα να συμβεί με μια χριστουγεννιάτικη μπάλα, ειδικά αν στολίζετε ένα έλατο φυσικό, που οι αποστάσεις και το ύψος ανάμεσα στα κλαδιά του δεν είναι ομοιόμορφα.

Μετά τις μπάλες σειρά έχουν όλα τα υπόλοιπα, που σ΄ένα τέτοιο «πατροπαράδοτο» έλατο, οφείλουν να είναι πράσινα, κόκκινα και λίγο ... χρυσά. Πάνινες, πλεχτές, μεταλλικές, γυάλινες και ξύλινες χριστουγεννιάτικες φιγούρες, που θα βρείτε σε πολύ καλές τιμές και ατέλειωτη ποικιλία, αστέρια, καμπανούλες, αγιο βασιλάκια κλπ. θα πλησιάσουν σιγά σιγά το δέντρο σας στην τελική του μορφή. Αν θέλετε τα πάντα να εκπέμπουν «καλό γούστο», αποφύγετε οτιδήποτε πλαστικό.
Σε «περίοπτη» αλλά και ασφαλή από πεσίματα θέση, φροντίστε να μπουν κάποιες ιδιαίτερες μπάλες ή και κάποια στολίδια «αντίκες» που έχουν σωθεί από πολύ παλιά σας χριστούγεννα.....
Δείτε και ξαναδείτε τη θέση από τα στολίδια και τις μπάλες, μετακινήστε ότι δεν σας αρέσει και αποφύγετε εκείνη τη «μανία» που θέλει το πίσω μέρος του δέντρου κενό. Όσο κι αν νομίζετε ότι επειδή το έχετε βάλει σε γωνία δεν φαίνεται, κάνετε λάθος. Και βέβαια φαίνεται ότι έχετε στριμώξει τα πάντα μπροστά ή ότι δεν σας έφτασαν τα στολίδια και πίσω είναι άδειο. Ότι χειρότερο μπορείτε να κάνετε σ΄ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, να αφήσετε το μισό αστόλιστο....
Διαλέξτε μια υφασμάτινη γιρλάντα σε χρώμα που να ταιριάζει με το σύνολο και περάστε την "κυματιστά" περιμετρικά του δέντρου, δημιουργώντας το πολύ σε 3-4 σειρές. Σκοπός της είναι να «προσθέσει» απλά κάτι, στην όλη σύνθεση κι όχι να κρύψει όλα τα υπόλοιπα στολίδια σας. Τυλίξτε τη βάση του δέντρου μ΄ένα ταιριαστό στο σύνολο ύφασμα, που θα απλώσετε σε όλο το φάρδος που φτάνουν τα κλαδιά του και τοποθετήσετε γεμάτα με δώρα ή και άδεια, διακοσμητικά πακέτα, που θα τυλίξετε με χριστουγεννιάτικα χαρτιά και κορδέλες. Αν σας αρέσουν οι φάτνες τοποθετήστε μία ακριβώς στη βάση του και βεβαιωθείτε ότι τα φωτάκια του δέντρου φτάνουν μέχρι αυτό το σημείο και δεν «σκοτεινιάζει» ξαφνικά, εκεί που αρχίζει η φάτνη ή τα πακέτα σας.
Αν το εσωτερικό του, εξακολουθεί να σας φαίνεται άδειο, γεμίστε το τοποθετώντας κατά μήκος του κορμού του, κάποια «πλούσια» πράσινα διακοσμητικά όπως ψεύτικα γκυ, γιρλάντα σε απομίμηση έλατου, κλπ. Για το τέλος..... το αστέρι της κορυφής. Ανάλογο κι αυτό του μεγέθους του δέντρου και.... για όνομα του θεού, σε καμιά περίπτωση να μη γέρνει.

Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορεί η φαντασία σας να «χωρέσει» σ΄ένα χριστουγεννιάτικο έλατο, ανάλογα με το χρόνο που έχετε για να ασχοληθείτε μαζί του και το γούστο σας. Παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες, εντυπωσιακοί φιόγκοι που μ΄ αυτούς θα κρεμάσετε τις μπάλες σας, μπισκότα ή κουλουράκια βαμμένα και διακοσμημένα στα «χρώματα της γιορτής» κρεμασμένα επίσης από εντυπωσιακά δεσίματα, χάρτινα φαναράκια που μέσα στο καθένα θα λαμπυρίζει ένα από τα φωτάκια του δέντρου και τόσα και τόσα άλλα. Για όσους τολμούν το διαφορετικό, μπορεί κάτι απ΄όλα αυτά να είναι το μοναδικό στολίδι, να φτιάξετε δηλαδή ένα δέντρο στολισμένο μόνο με μπισκότα, ή μόνο με κάρτες κλπ.

Κάτι που επίσης θα προσθέσει «πόντους» στο τελικό αποτέλεσμα, είναι να απομακρύνετε από τους τοίχους που πλαισιώνουν το δέντρο σας, οτιδήποτε δεν είναι χριστουγεννιάτικο. Κάδρα, διακοσμητικά κλπ. Αντικαταστήστε τα με κάτι γιορταστικό π.χ με κάποιο υφασμάτινο ή και ξύλινο, μεγάλο σε μέγεθος ημερολόγιο που θα βρείτε στα εποχιακά καταστήματα, μια φιγούρα του αη βασίλη ακόμα και φωτιζόμενη κλπ. Μ΄αυτό τον τρόπο η γωνιά του δέντρου σας θα είναι «καθαρόαιμα» γιορτινή.

Γενικά, η ιδέα να αποσύρετε από το προσκήνιο, για τις ημέρες των γιορτών, όσο περισσότερα από τα καθημερινά διακοσμητικά σας αντικείμενα και στη θέση τους να τοποθετήσετε κάτι που να θυμίζει χριστούγεννα, θα αποδειχθεί αλάνθαστη. Έτσι και θα στολίσετε πραγματικά ολόκληρο το σπίτι και δεν θα το παραφορτώσετε, όπως αν διατηρούσατε στη θέση τους και όλα τα υπάρχοντα.

Εκτός από τη γωνιά του δέντρου, εστιάστε σε ένα ακόμα «ογκώδες» σημείο το γιορταστικό decor σας και σε όλα τα υπόλοιπα ,απλά ακουμπήστε μικρές πινελιές γιορτής... Αν διαθέτετε τζάκι, είναι το ιδανικό σημείο γιορτινής αναφοράς του χώρου εκτός από το δέντρο και δεν σας χρειάζεται πλέον τίποτα περισσότερο. Άπειρες οι επιλογές για να το στολίσετε και μια από τις πιο κλασσικές, κομψές και «ξεκάθαρες» αισθητικά, θα σας κοστίσει ελάχιστα σε χρήμα και χρόνο:
Αγοράστε μια φαρδιά, ανοιγόμενη πράσινη γιρλάντα (λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ανοίγουν και κλείνουν τα όχι αληθινά έλατα). Πουλιέται συνήθως σε 2μετρη διάσταση, απλά υπολογίστε πόση χρειάζεστε για να «τυλίξετε» το τζάκι σας. Θα την τοποθετήσετε στο πάνω μέρος του τζακιού, καλύπτοντας όμως και τουλάχιστον ένα από τα κάθετα πλαϊνά του μέρη. Ανοίξτε τη και λυγίστε όπου και όσο χρειάζεται το σύρμα που υπάρχει στο εσωτερικό της, έτσι που να φαίνεται, πάνω στο τζάκι, όσο πιο γεμάτη και «πλούσια» γίνεται, χωρίς ταυτόχρονα να μετακινείται. Στη συνέχεια ακουμπήστε ή τυλίξετε σε ολόκληρο το μήκος της χριστουγεννιάτικα φωτάκια, υπολογίζοντας η άκρη της μπρίζας τους να βρίσκεται σε κάποιο σημείο που μπορείτε εύκολα να καλύψετε, π.χ με κάποιο έπιπλο που βρίσκεται δίπλα στο τζάκι, ένα μαξιλάρι κλπ. Τέλος, τοποθετήστε πάνω στο τζάκι και στη μέση της διακοσμητικής γιρλάντας, ένα κεντρικό, αρκετά μεγάλο σε μέγεθος χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό και κάποια επιμέρους μικρότερα (κηροπήγια, κεριά κλπ). Μπορείτε επίσης να «ντύσετε» την γιρλάντα, λίγο ή και περισσότερο, αυξάνοντας τον όγκο της και προσθέτοντας διακοσμητικά γκυ, μπάλες, κουκουνάρια, κλπ. Είναι μια σύνθεση που ενώ είναι πολύ απλή στην κατασκευή της, δείχνει ιδιαίτερα εντυπωσιακή, ταιριάζει σε οποιοδήποτε στυλ τζακιού και η βασική ιδέα της μπορεί να "εξελιχθεί" σε ατέλειωτες παραλλαγές, ανάλογα με το γενικό ύφος διακόσμησης του χώρου.

Αν τώρα είστε από εκείνους που ο Αη Βασίλης δεν κατεβαίνει από την καμινάδα τους απλά επειδή δεν έχουν και ψάχνετε για το δεύτερο κεντρικό σημείο της γιορταστικής σας ατμόσφαιρας, εκτός του δέντρου, πολύ καλά καλάβατε ότι αυτό «κρύβετε» στο τραπέζι σας....
Είτε στη κεντρική τραπεζαρία, είτε σε οποιοδήποτε άλλο, μικρό ή μεγαλύτερο, τραπέζι βρίσκεται στο χώρο του καθιστικού. Και στα εποχιακά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα αλλά και σ΄εκείνα με είδη σπιτιού, θα βρείτε τραπεζομάντηλα και καρέ με γιορταστικά μοτίβα σε πολύ φθηνές τιμές. Στρώστε πρώτα ένα μακρύ τραπεζομάντηλο και πάνω του ένα ταιριαστό μικρότερο ή ένα καρέ. Βάλτε στο τραπέζι τα γιορτινά γλυκά σας, κεριά και κηροπήγια ή όποια άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σας αρέσουν. Αν πρόκειται για κάποιο τραπέζι που χρησιμοποιείται καθημερινά, περιοριστείτε σε μια και μοναδική κεντρική σύνθεση, για να μπορείτε εύκολα να την «μετακομίζετε».

Μην ξεχνάτε ότι δικαίωμα να "γιορτάσει" δεν έχει μόνο το καθιστικό ή το σαλόνι σας.... Έχουν όλα τα δωμάτια του σπιτιού και το καθένα αναλογικά, αντίστοιχες απαιτήσεις στο στόλισμα. Bρείτε τα ιδανικά σημεία για να προσθέσετε νότες γιορτινές, στα υπνοδωμάτια, τη κουζίνα και το μπάνιο σας.
Ένα δέντρο «μινιατούρα» για την κρεββατοκάμαρα, ή την κουζίνα, ένα απλό διαφανές γυάλινο βάζο που μέσα του θα τοποθετήσετε μια σειρά χριστουγεννιάτικα φωτάκια, δυό κλαριά από γκυ σ΄ένα μεγάλο επιδαπέδιο βάζο, είναι οι πιο απλές και ελάχιστες μόνο από τις ιδέες που μπορούν σε κάθε σημείο του σπιτιού να περιμένουν μαζί σας ....τον καινούργιο χρόνο.

Και φυσικά χριστούγεννα έχουν και ο κήπος, η αυλή, η βεράντα ή το πολύ μικρό μπαλκόνι σας. Γεμίστα τα φώτα..... Σιγουρευτείτε πως αγοράζετε τα ειδικά για εξωτερικούς χώρους, τυλίξτε καλού κακού τις ενώσεις τους και τις μπρίζες με διαφανές πλαστικό, για την περίπτωση βροχής και «σκορπίστε» φωτάκια σε όσα περισσότερα σημεία μπορείτε. Στην περίμετρο του μπαλκονιού, ή της βεράντας, στο εξωτερικό μέρος γύρω γύρω από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, στις γλάστρες με τα ψηλά αλλά και χαμηλότερα φυτά σας, στα δέντρα του κήπου. Αν κάπου υπάρχει μια πέργκολα ή και μια απλή κεραμοσκεπή, εκμεταλλευθείτε τα ξύλα της και «πλέξτε» γύρω τους, κάθετα και οριζόντια, χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Θα καταναλώσετε λίγο ρεύμα παραπάνω, αλλά οι μέρες το απαιτούν και οι "οικολογικές ευαισθησίες σας" σίγουρα θα σας το συγχωρήσουν, αν όλες τις υπόλοιπες ημέρες χρόνου τις διατηρήσετε στην πρώτη γραμμή.

πηγή
http://alicecafe.gr/wiki/368/1893





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου