Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Τη στιγμή που η οικονομική κρίση έχει κάνει πολλούς να μετανιώνουν που τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν μια περιουσία για να αγοράσουν ένα ακίνητο...
ή ένα αυτοκίνητο, σίγουρα δεν μετανιώνουν όσοι είχαν επενδύσει στη συντροφιά ενός κατοικιδίου.
Η ανιδιοτελής αγάπη των ζώων συμβάλλει σημαντικά στην αποκατάσταση της εσωτερικής γαλήνης και την ανακούφιση κάθε αισθήματος άγχους και απόγνωσης.
Αν απολαμβάνετε κι εσείς την παρέα ενός ζώου, σίγουρα μπορείτε να το επιβεβαιώσετε: το χαϊδεύετε, το παρατηρείτε, το φροντίζετε και αυτό σας αποζημιώνει αμέσως με ένα αίσθημα γαλήνης, ηρεμίας, αισιοδοξίας και ευεξίας.
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το pet-therapy (ζωοθεραπεία) αποτελεί το κρυφό χαρτί στην αντιμετώπιση του στρες, τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε σωματικό επίπεδο.
Χάρη στην απεριόριστη αγάπη τους και την ανάγκη για χάδια, φροντίδα και παιχνίδια, τα ζώα σάς βοηθούν να αποσπάστε από τις αρνητικές σκέψεις σας και να εκτονώνετε την υπερένταση.
Ακόμα τονώνουν την αυτοπεποίθησή σας και καταλαγιάζουν τυχόν συναισθήματα ενοχής, θυμού, επιθετικότητας, δειλίας και απροθυμίας.
Μην ξεχνάτε ότι τα ζώα δεν ασκούν κριτική, δεν έχουν απαιτήσεις, δεν λένε «όχι», δεν προδίδουν ποτέ.
Εχει διαπιστωθεί ότι το συναισθηματικό δέσιμο που αναπτύσσεται ανάμεσα στο κατοικίδιο και τον άνθρωπο επιφέρει μια κατάσταση χαλάρωσης που επιδρά θετικά στην καρδιά (οι παλμοί πέφτουν, όπως και η αρτηριακή πίεση), τον αναπνευστικό ρυθμό, τον μυϊκό τόνο, το νευρικό σύστημα (παρουσιάζεται ύφεση στα εγκεφαλικά ηλεκτρικά κύματα), καθώς και στην παραγωγή ορμονών (περιορίζεται η σύνθεση αδρεναλίνης και άλλων ορμονών που καθορίζουν τα επίπεδα του στρες). Επίσης το pet-therapy αποδεικνύεται χρήσιμο σε περιπτώσεις προβλημάτων εκμάθησης, αφομοίωσης, έκφρασης, συγκέντρωσης, απομνημόνευσης, κατανόησης, ακόμα και δυσλεξίας, γι’ αυτό και τα ζώα θεωρούνται πολύτιμη συντροφιά για τους μαθητές αλλά και όσους διανύουν περίοδο εξεταστικής (και είναι πολλοί αυτοί τώρα τον Ιούνιο).
Πέρα από τους σκύλους και τις γάτες θεραπευτικά αποδεικνύονται και ζώα τα οποία λόγω μεγέθους ή συνθηκών ζωής δεν επιτρέπουν την άμεση επαφή.
Για παράδειγμα, η παρατήρηση των ψαριών έχει αποδειχτεί ωφέλιμη για όσους υποφέρουν από στρες, ταχυκαρδία και υπερένταση: το υγρό στοιχείο ασκεί χαλαρωτική δράση και χαρίζει ευεξία, χάρη στους κυματισμούς του νερού.
espressonews.gr

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου