Τα παντα για τη γυναικα
.

| 1 σχόλια ]

Όταν μια γυναίκα προσπαθεί να μείνει έγκυος, το πρώτο βήμα είναι να ενημερωθεί για το πώς θα καταφέρει την πολυπόθητη σύλληψη πιο εύκολα.
Πολλά ακούει από φίλες και γνωστές και ακόμα περισσότερα διαβάζει από διάφορες πηγές πληροφόρησης, με αποτέλεσμα να μην ξέρει τι ισχύει. Ρωτήσαμε και συγκεντρώσαμε τους πιο γνωστούς μύθους που κυκλοφορούν για την σύλληψη και τους καταρρίψαμε. Εσείς τους γνωρίζατε;
1. 1ος μύθος: Συγκεκριμένες στάσεις αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το κλασικό «ιεραποστολικό» ή το σεξ «στο όρθιο» βοηθούν το σπέρμα να βρει τον… δρόμο του. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και οι δύο παρτενέρ είναι γόνιμοι, όποια στάση και να επιλέξουν, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί, οι στάσεις στο σεξ δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.
2. 2ος μύθος: Τα… ακροβατικά μετά το σeξ βοηθούν Ενδεχομένως αρκετές από εμάς να έχουν ακολουθήσει τη συμβουλή της γιαγιάς ή της μαμάς τους που πιστεύουν ότι αν κρατήσεις τα πόδια σου σηκωμένα στον αέρα για 20 λεπτά, θα μείνεις πιο εύκολα έγκυος. Παρά το ότι αυτός ο μύθος έχει μια λογική- θεωρείται ότι έτσι διευκολύνεται η πρόσβαση του σπέρματος στα ωάρια, δεν παύει να είναι μύθος. Το σπέρμα είναι έτσι «φτιαγμένο» ώστε να βρίσκει τον σωστό δρόμο και δεν χρειάζεται άλλη… παρότρυνση. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά, προτιμήστε μετά το σeξ να μείνετε στην αγκαλιά του συντρόφου σας από το να κάνετε ακροβατικά.
3. 3ος μύθος: Τα προσπερματικά υγρά δεν γονιμοποιούν το ωάριο Τα προσπερματικά υγρά μπορεί να περιέχουν μια έστω και μικρή ποσότητα σπέρματος, επομένως αν δεν χρησιμοποιείτε κάποια μέθοδο αντισύλληψης, οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος μπορεί να είναι ελάχιστες αλλά είναι υπαρκτές. Ακόμα και η διακεκομμένη επαφή δεν μειώνει την πιθανότητα σύλληψης, γι’ αυτό αν δεν θέλετε να το διακινδυνεύσετε, αποφύγετέ την.
4. 4ος μύθος: Όταν έχεις περίοδο ή αμέσως μετά , δεν μπορείς να μείνεις έγκυος Οι γόνιμες μέρες της γυναίκας, συνήθως είναι ανάμεσα στην ενδέκατη και την εικοστή πρώτη μέρα του κύκλου, τουλάχιστον για όσες έχουν σταθερό κύκλο από 26 μέχρι 30 μέρες. Με δεδομένο αυτό, λοιπόν, αν μια γυναίκα έρθει σε επαφή λίγες μέρες μετά την περίοδό της, είναι πολύ πιθανό να μείνει έγκυος. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, το σπέρμα «επιβιώνει» στα τραχηλικά υγρά μιας γυναίκας μέχρι και πέντε ημέρες μετά την επαφή, επομένως η πιθανότητα σύλληψης πάντα υπάρχει, αν και είναι μικρή.
5. Πέμπτος μύθος: Το καθημερινό σeξ αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης Με την έναρξη της ωορρηξίας, υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο στο οποίο οι πιθανότητες σύλληψης έτσι κι αλλιώς αυξάνονται. Aυτό, όμως δεν σημαίνει ότι ένα ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει παιδί πρέπει να κάνει σεξ κάθε μέρα, εκτός αν υπάρχει άκρως ερωτική διάθεση. Το σπέρμα θέλει λίγο χρόνο να δυναμώσει ενώ έχει αποδειχθεί ότι ο οργασμός της γυναίκας μπορεί να το βοηθήσει να βρει πιο εύκολα τον δρόμο του, γιατί το σπρώχνει προς τον τράχηλο. Γι’ αυτό, το καλύτερο είναι να βάλετε ναι μεν το σeξ στο πρόγραμμά σας αλλά με μέτρο για να στοχεύετε και στην ικανοποίησή σας. Διαφορετικά, θ’ αρχίσετε να κάνετε μηχανικό σeξ που ενδεχομένως να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
6. Έκτος μύθος: η 14η μέρα του κύκλου είναι η πιο γόνιμη για όλες τις γυναίκες Δεν είναι μύθος ακριβώς, αλλά ισχύει μόνο για τις γυναίκες που έχουν σταθερό κύκλο 28 ημερών κάθε μήνα. Για όσες γυναίκες έχουν ακανόνιστο κύκλο, οι γόνιμες μέρες διαφέρουν.
Eτσι, αν μια γυναίκα έχει κύκλο 24 ημερών οι γόνιμες μέρες της είναι οι 8-11 μέρες του κύκλου ενώ για έναν κύκλο 25 ημερών , οι γόνιμες μέρες είναι μεταξύ 9-12 ημέρες του κύκλου. Ωστόσο, επειδή κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη, καλό θα είναι να απευθυνόμαστε στον γυναικολόγο μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
ΠΗΓΗ 

---

Μοιραστείτε

1 σχόλια

Mar είπε... @ 18 Απριλίου 2019 στις 8:44 μ.μ.

Μια ανώνυμη τολμηρή και εντελώς; ανώνυμη δημοσκόπηση για τη σεξουαλική ζωή των Ελληνίδων. Δηλώστε συμμετοχή και εσείς !

http://taairetika.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B9-2/

Δημοσίευση σχολίου