Τα παντα για τη γυναικα
.
| 0 σχόλια ]

Επιστημονικές έρευνες των τελευταίων χρόνων έχουν αποδείξει ότι υπάρχει ένας  εντελώς καινούριος και πολύ δημιουργικός τρόπος για να...
προσεγγίσουμε την τύχη και να την φέρουμε με το μέρος μας.

Ψυχολόγοι, νευρολόγοι και κοινωνιολόγοι, καταγράφοντας και μελετώντας τις ζωές τυχερών και άτυχων ανθρώπων, εντόπισαν σημαντικές διαφορές στον τρόπο που σκέφτονται και συμπεριφέρονται οι μεν και οι δε, στο πώς προσεγγίζουν γενικά και ειδικά τη ζωή και πώς διαχειρίζονται το καθετί.

Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τύχη δεν είναι ένα καπρίτσιο της μοίρας, αλλά μια «αξιότιμη κυρία» που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από μας να την πάρουμε με το μέρος  μας.

Πιο συγκεκριμένα οι έρευνες κατέδειξαν ότι οι τυχεροί άνθρωποι σκέφτονται και συμπεριφέρονται με βάση ορισμένες αρχές, συχνά  χωρίς καν να το συνειδητοποιούν, αρχές που οι άτυχοι όχι απλώς αγνοούν, αλλά δεν έτυχε ποτέ να τις δοκιμάσουν παρά ή με τη θέλησή τους.
Και τι σημαίνει αυτή η διαπίστωση;

Ότι πολύ απλά η  τύχη είναι ένας τρόπος ζωής που όλοι μπορούν να υιοθετήσουν, αν το θελήσουν.

Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο τι κάνουν οι τυχεροί άνθρωποι και όλα τους έρχονται όπως τα θέλουν, και βεβαίως να προσπαθήσουμε να τους  μιμηθούμε.

1ο : Εξωστρέφεια και κοινωνικότητα
Οι τυχεροί άνθρωποι έχουν εξωστρεφή προσωπικότητα και είναι πολύ πιο κοινωνικοί από τους...καντέμηδες. Πιάνουν με ευκολία κουβέντα ακόμα και με αγνώστους. Χαμογελούν πιο συχνά, δείχνουν ενδιαφέρον και ακούνε με προσοχή τα λεγόμενα των συνομιλητών τους, βγαίνουν με κάθε ευκαιρία έξω από το σπίτι τους, επιδιώκουν να γνωρίζουν καινούριους ανθρώπους και  διατηρούν επαφές με πολλούς. Η ευχάριστη,  φιλική και γεμάτη ενδιαφέρον συμπεριφορά τους προς τους άλλους λειτουργεί σαν μαγνήτης που προσελκύει τους ανθρώπους κοντά τους. Έτσι διευρύνουν τις γνωριμίες τους και αυξάνουν τις πιθανότητες να συναντήσουν εκείνους που θα παίξουν ένα θετικό ρόλο στη ζωή τους- τον σύντροφο των ονείρων τους ή το αφεντικό που θα απογειώσει την καριέρα τους.

2ο : Χαλαρώστε!
Οι τυχεροί άνθρωποι δεν διακατέχονται από ένταση και άγχος, γι αυτό οι κεραίες τους λειτουργούν στο μάξιμουμ και πιάνουν όλα τα μηνύματα. Κυκλοφορούν χαλαρά εδώ κι εκεί,  χωρίς σκοπιμότητα. Δεν πηγαίνουν κάπου για να βρουν αυτόν ή αυτό που ψάχνουν-τον σύντροφο των ονείρων τους ή την ευκαιρία να πλουτίσουν. Απλώς πηγαίνουν και βλέπουν τι γίνεται εκεί, ακούνε τι λέει ο κόσμος, παρατηρούν πως συμπεριφέρεται, ανακατεύονται ανάμεσα στο πλήθος, γίνονται ένα με αυτό.

3ο :Έχετε πάντα τα μάτια σας ανοιχτά
Μια εικόνα ή μια πληροφορία, σύμφωνα με μαρτυρίες, άλλαξαν κυριολεκτικά και προς το καλύτερο τις ζωές πολλών ανθρώπων, γιατί απλώς είχαν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά και τις πρόσεξαν. Να θυμάστε ότι αυτά που αφήνετε να σας προσπερνούν χωρίς να τα προσέχετε, ίσως αποτελούν ευκαιρίες που αφήσατε αναξιοποίητες, ίσως ήταν αυτό το κάτι που θα σας άνοιγε καινούρια παράθυρα στον κόσμο. Με δυο λόγια το μυαλό σας  πρέπει να βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, να είναι ανοιχτό σε ότι βλέπετε, ακούτε ή διαβάζετε. Όχι αφηρημένο ή κολλημένο σε ό,τι σας απασχολεί.


4ο :Να είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες
Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των τυχερών ανθρώπων είναι η περιέργεια και η αναζήτηση του καινούριου. Όσοι είναι δέσμιοι των συνηθειών τους, όσοι δεν διανοούνται να σπάσουν την καθημερινή τους ρουτίνα, ακολουθούν  πάντα την ίδια διαδρομή προς το σπίτι ή τη δουλειά τους, ψωνίζουν πάντα την ίδια μάρκα προϊόντων, πηγαίνουν πάντα στον ίδιο τόπο για διακοπές, διασκεδάζουν με τον ίδιο τρόπο και συναναστρέφονται τους ίδιους και τους ίδιους,  αποκλείουν σχεδόν την πιθανότητα να γνωρίσουν κάποιον ή κάτι που θα τους ικανοποιήσει πολύ περισσότερο, από το γνώριμο.

5ο:Ακούστε τη διαίσθησή σας
Αν ρωτήσετε έναν τυχερό άνθρωπο  γιατί επέλεξε το ένα ή το άλλο στη προσωπική ή την επαγγελματική του ζωή, γιατί αγόρασε το συγκεκριμένο πουλόβερ και όχι κάποιο άλλο, γιατί προτίμησε να βάψει το σαλόνι του κίτρινο και όχι πορτοκαλί, θα σας απαντήσει: «γιατί «ένιωσα»  πως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω». Αυτό δεν σημαίνει πως οι τυχεροί άνθρωποι όπως και όλοι οι υπόλοιποι, προκειμένου να πάρουν μια σοβαρή απόφαση για τη ζωή τους δεν κάνουν μια αποτίμηση των δεδομένων, δεν εξετάζουν τα υπέρ και τα κατά της κάθε πιθανής εκδοχής. Η διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι οι τυχεροί άνθρωποι εκτός από τη λογική τους ακούνε κι εκείνη τη φωνή μέσα τους που τους λέει : μπορεί το Α να φαίνεται καλύτερο από το Β, αλλά εσύ διάλεξε το Β, αυτό είναι που σου ταιριάζει , αυτό θα σου βγει σε καλό.

6ο: Κοιτάξτε τη ζωή με αισιοδοξία
Οι σχετικές έρευνες απέδειξαν ότι οι...Διαβάστε τη συνέχεια
---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου