Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Τα παρακάτω είναι και συμπτώματα περιόδου και εγκυμοσύνης
Ψυχολογικά: κακοδιαθεσία, νευρικότητα, υπερευαισθησία, ανησυχία, θυμός, αϋπνία, δυσκολία στην συγκέντρωση, κατάθλιψη, αδυναμία, άγχος, κακή λειτουργία της μνήμης, αίσθηση χαμηλής αυτοεκτίμησης, ξεσπάσματα σε κλάματα.
Κοιλιακά: κράμπες στην κοιλιά, φουσκώματα, δυσκοιλιότητα, ναυτία, εμετοί, πόνος στην πλάτη και στην μέση, συχνοουρία.
Δερματικά: ακμή, εξανθήματα.
Κατακράτηση υγρών: πρήξιμο αστραγάλων, χεριών και ποδιών, παροδική αύξηση του βάρους, πρήξιμο στήθους και πόνος.
Νευρολογικά – μυϊκά: πονοκέφαλος, ζαλάδες, τάση για λιποθυμία, μουδιάσματα, ταχυκαρδίες.
Κολπικές εκκρίσεις: καφέ ή ροζ ανάλογα με το κορμί όπως προαναφέρθηκε και ανάλογα με το πόσο κοντά είναι η περίοδος ή η εγκυμοσύνη.

Το αίμα αυτό που βλέπετε σίγουρα δεν πρόκειται για περίοδο. Λανθασμένα έλεγαν κάποιες παλιές γυναίκες: «Α, εγώ ήμουν έγκυος και είχα περίοδο». Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, καθώς η περίοδος ή έμμηνος ρύση, προκαλείται από την πρόπτωση του ενδομητρίου, όταν το ωάριο με την ωορρηξία δεν προχώρησει σε γονιμοποίηση. Υπάρχει περίπτωση κάποιες γυναίκες να έχουν λίγο αίμα, για 1-2 μέρες, όταν αλλάζουν μήνα.Άρα όταν μία γυναίκα έχει μείνει έγκυος και δει αίμα δεν είναι περίοδος. Και τι είναι τότε αυτό το αίμα; Πότε εμφανίζεται και πότε πρέπει να μας ανησυχεί;
Εμφανίζεται, όταν υπάρξει πτώση των οιστρογόνων ή της προγεστερόνης. Τότε ο γιατρός επιλέγει να δώσει στην εγκυμονούσα προγεστερόνη σε χάπια ή ενέσιμη, για να στηρίξει την εγκυμοσύνη.
Κάποιοι λένε (δε συμφωνούν όλοι σε αυτό) ότι εμφανίζεται για λίγες μέρες, όταν γίνει η εμφύτευση. Η μήτρα είναι γεμάτη από αιμοφόρα αγγεία και αν η εμφύτευση πραγματοποιηθεί σε σημείο που έχει πλούσια αιμάτωση (ούτως ή άλλως αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος λόγω της αλλαγής των ορμονών), μπορεί να υπάρξει λίγο αίμα, χωρίς να σημαίνει αυτό επικείμενη αποβολή.

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου