Τα παντα για τη γυναικα
.

| 1 σχόλια ]

Πάντα είμουν καλή στο να ακούω το σώμα μου. Έτσι και δεν αθληθώ αρκετά, αν και τρώω αρκετά μικρή ποσότητα φαγητού, νιώθω φουσκωμένη και σκασμένη στο φαγητό. Ξέρω ότι δεν παχαίνω στα αλήθεια (τα άτιμα τα κιλά μπαίνουν εύκολα και βγαίνουν δυσκολότερα και από φρονιμίτη χωρίς αναισθητικό...
...αλλά αλοίμονο έτσι και παχαίναμε ΤΟΣΟ εύκολα. Δε θα χωράγαμε από τις πόρτες) αλλά το σώμα μου φωνάζει ότι οι θερμίδες που παίρνω ίσως είναι πολλές για τις μικρές ενεργειακές ανάγκες μου. Αντίθετα, τη επιτυχημένη δίαιτα τη νιώθω σε 3-4 μέρες χωρίς καν να ζυγιστώ. Ξέρω ότι καίω περισσότερα από αυτά που τρώω. Νιώθω ελαφριά και εύθυμη. Και σε αυτό το τελευταίο θέλω να σταθώ.
Δε θέλω να μιλήσω για δίαιτες και για κιλά εδώ πέρα γιατί πιστεύω ότι η επίμονη ενασχόληση με αυτά τα πράγματα οδηγεί κατευθείαν στη δυστυχία. Μακάρι να μπορούσαμε να εξαφανίσουμε όλες τις δίαιτες από προσώπου γης μια και καλή. Παρ' όλα αυτά, το τι ακριβώς τρώμε, έχω διαπιστώσει ότι επηρεάζει όχι μόνο το σώμα μας, αλλά και τη διάθεσή μας. Παρατήρησα ότι τα πολλά τηγανητά, λιπαρά, γλυκά και γενικά βαριά φαγητά εξαντλούν την ενέργειά μας, μας κάνουν δύσθυμους, τεμπέληδες, ληθαργικούς και ευερέθιστους. Αντίθετα, οι σαλάτες, τα ωμά φαγητά και γενικά τα φρέσκα φαγητά δίνουν ενέργεια και ευδιαθεσία. Ξέρω ότι όταν κανείς έχει σοβαρά προβήματα δεν θα τα λύσει τρώγοντας σαλάτες, αλλά σίγουρα θέλω εκείνο το έξτρα χτύπημα στη διάθεσή μου μόλις εξαφανιστεί η ευδαιμονία του να τρως ένα σουβλάκι με απ' όλα στις έντεκα το βράδυ όταν όλα έχουν πάει στραβά; Όταν θα πεταχτώ από τον ύπνο μου στις 3 τα ξημερώμενα κατατρομαγμένη και αγχωμένη για τη ζωή μου και το σουβλάκι δεν θα το θυμάμαι καν, στα αλήθεια μπορώ να χειριστώ από πάνω και την θλίψη που θα μου έχει προκαλέσει το λίπος που έφαγα νωρίτερα;
Δεν πρόκειται να απαρνηθώ για πάντα τις αγαπημένες μου τροφές (ένας θεός ξέρει τι θα κάναμε χωρίς νόστιμο φαγητό σε αυτή τη ζωή), απλά θα φροντίσω να τρώω από όλα με μέτρο. Και σίγουρα δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τρώω πίτσα το βράδυ. Εκτός, ίσως, από τη βραδυά της Eurovision.


http://chromaturgy.blogspot.com/

---

Μοιραστείτε

1 σχόλια

Unknown είπε... @ 18 Αυγούστου 2010 στις 12:26 μ.μ.

Πολύ συμφωνώ με όλα τα παραπάνω! Οι τροφές που καταναλώνουμε είναι ένα μεγάλο θέμα!
H αλήθεια είναι πως είναι δύσκολη η δίαιτα και ιδιαίτερα η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας (που έχω πρόβλημα) θέλει πολύ προσοχή στις τροφές που καταναλώνουμε.
Το τελευταίο διάστημα όμως προσέχω τη διατροφή μου, πίνω 2,5 με 3 λίτρα νερό και χρησιμοποιώ παράλληλα μια κρέμα για την κυτταρίτιδα perfect slim της L'oreal και έχω δει αποτελέσματα.
Την συνιστώ ως σύμμαχο και με πολύ νερό, φρούτα και χωρίς περιττά σουβλάκια και γλυκά!

Δημοσίευση σχολίου