Τα παντα για τη γυναικα
.

| 4 σχόλια ]

Μπορεί το σωστό στρώμα να βοηθήσει πραγματικά στο να έχουμε έναν καλό ύπνο και να δημιουργήσει το αίσθημα της ξεκούρασης και της ανανέωσης; Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το λάθος στρώμα μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, οσφυαλγία και πόνους. Για τα άτομα με πρόβλημα στην πλάτη, ένα «λάθος» στρώμα μπορεί να κάνει τον πόνο χειρότερο.
Το άρθρο αυτό παραθέτει μια σειρά από χρήσιμες οδηγίες για την επιλογή ενός στρώματος κρεβατιού - καθώς και προτάσεις για τις θέσεις του ύπνου.
Στρώμα: μια προσωπική επιλογή
Κατά την αναζήτηση για το καλύτερο στρώμα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα στρώματα είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα προσωπικής προτίμησης. Δεν υπάρχει ένας μόνο τύπος στρώματος ή κρεβατιού που να λειτουργεί καλά για όλους τους ανθρώπους, και δεν υπάρχει «καλύτερο» στρώμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ύπνου. Ομοίως, δεν υπάρχει συγκεκριμένη στάση ύπνου που να είναι γνωστό ότι είναι η καλύτερη για όλους τους ανθρώπους. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες:
* Υπάρχουν πολλές αιτίες των προβλημάτων και διαφορετικές συνθήκες που μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα με ειδικούς τύπους κρεβατιών, στρωμάτων και θέσεων ύπνου.
* Υπάρχει ένας μεγάλος βαθμός προσωπικής προτίμησης για κάποιο συγκεκριμένο στρώμα το οποίο μπορεί να λειτουργεί καλά για ένα άτομο, αλλά μπορεί να μην λειτουργεί καλά για ένα άλλο.
Επιλέγοντας το καλύτερο στρώμα:
Ενώ οι επιμέρους προτίμηση είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον καθορισμό της βέλτιστης στρώμα για κάθε άτομο, υπάρχουν ορισμένοι γενικοί κανόνες για αυτό το πώς πρέπει να είναι ένα καλό στρώμα.
* Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν ένα πιο σταθερό στρώμα που δίνει τη σπονδυλική στήλη περισσότερη υποστήριξη. Ενώ δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη βιβλιογραφία που να υποστηρίζει απόλυτα τον ισχυρισμό αυτό, είναι λογικό ότι ένα τέτοιο στρώμα θα παρέχει την υποστήριξη που χρειάζεται στην σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Θεωρείται ότι ένα στρώμα θα πρέπει να παρέχει υποστήριξη για τη σπονδυλική στήλη σε όλα τα σημεία (σύμφωνα με τις φυσικές καμπύλες της σπονδυλικής στήλης του), και διατηρεί τη σπονδυλική στήλη στην ίδια θέση σώμα ως καλή στάση στέκεται.
* Ενώ ένα μέτριο-σκληρό στρώμα είναι συνήθως καλό, αν το στρώμα είναι πολύ σκληρό, μπορεί να προκαλέσει πόνους στα σημεία επαφής με το σώμα, όπως στους γοφούς. Ασθενείς που έχουν φλεγμονή της Προύσας πάνω από τα ισχία τους (μεγαλύτερη τροχαντερική θυλακίτιδα) μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στους πόνους από ένα στρώμα που είναι πολύ σκληρό. Άνθρωποι που κοιμούνται στις πλευρές τους - με την πίεση στους γοφούς και τους ώμους - μπορεί επίσης να αισθάνονται πιο «άβολα» σε ένα πιο σκληρό στρώμα.
Στην πραγματικότητα, όταν κοιμόμαστε, οι σώμα μας είναι συμπιεσμένο με διαφορετικό τρόπο από ό, τι όταν στεκόμαστε όρθιοι, και πρέπει να υποστηριχθεί πλήρως από το στρώμα για την υποστήριξη των μερών του. Για το λόγο αυτό, το στρώμα έχει κληθεί ως "αντι-μηχανής βαρύτητας" που καθιστά δυνατή τη διατήρηση της φυσικής σχήμα της σπονδυλικής στήλης, όταν κοιμάται.
Κατευθυντήριες γραμμές για την επιλογή ενός στρώματος:
Τι πρέπει να αναζητήσουμε σε ένα στρώμα; Εργονομία Η ομάδα του Πανεπιστημίου Cornell δίνει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για την επιλογή σας στρώμα.
Αναζητήστε ένα στρώμα που:
* Να είναι σχεδιασμένο να «δέχεται» τις φυσικές καμπύλες της σπονδυλικής στήλης και να διατηρεί την σπονδυλική στήλη ευθυγράμμισμένη.
* Να έχουν σχεδιασθεί για να κατανέμει την πίεση ομοιόμορφα σε όλο το σώμα και να βοηθά στην κυκλοφορία και την ποιότητα του ύπνου.
* Να είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ελαχιστοποιεί την ενόχληση από τον ένα στον άλλο (ζεύγος).
* Να είναι σχεδιασμένο με υποστήριξη στην περίμετρο.
Το Home-Decoration.gr σε συνεργασία με την Linea Strom, σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία στρωμάτων με συνδυασμούς υλικών που πληρούν το σύνολο των προδιαγραφών και των κριτηρίων του ΚΑΛΟΥ ύπνου, σε ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ τιμές!

http://www.istories.gr/moda-omorfia/ena-sosto-stroma-gia-enan-kalytero-ypno.html





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

4 σχόλια

ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ είπε... @ 19 Ιουνίου 2013 στις 3:12 μ.μ.

Χρήσιμες οι συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου τύπου στρώματος. Ειδικότερα στις μέρες που πολλοί συνάνθρωποι μας υποφέρουν από διαταραχές ύπνου.

Ανώνυμος είπε... @ 20 Ιουνίου 2013 στις 2:24 μ.μ.

Ναι, συμφωνώ κι εγώ. Ένα καλό ανατομικό στρώμα είναι υπερπολύτιμο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας στο κρεβάτι!

Ποπη είπε... @ 6 Απριλίου 2015 στις 11:30 π.μ.

Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις το ιδανικό στρώμα γιατί στην αγορά υπάρχουν πολλά στρώματα και πολλοί τύποι στρωμάτων..αλλά με πολύ ψάξιμο κατέληξα στην σωστή επιλογή γιατί είναι πολύ σημαντικός ο ύπνος..

Ifigenia Bourneli είπε... @ 13 Δεκεμβρίου 2019 στις 4:08 μ.μ.

Θα συμφωνήσω και εγώ με τις παρατηρήσεις που κάνετε στο άρθρο σας. Επειδή αντιμετωπίζω πρόβλημα οσφυαλγίας, το στρώμα ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εμένα. Μετά από αρκετή αναζήτηση για να βρώ ένα ποιοτικό, αλλά ταυτόχρονα και οικονομικό στρώμα κατέληξα σε αυτό: https://elitestrom.gr/proionta/stromata/astral/ και είμαι πολύ ευχαριστημένη! Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!

Δημοσίευση σχολίου