Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Η ομορφιά δεν έχει ούτε ηλικία, ούτε φύλλο, ούτε τόπο, ούτε κάνει διακρίσεις όταν κάποιος την αναζητήσει. Για να μπορέσουμε να την αποκτήσουμε όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε στο μυαλό μας πάντα το πόσο άρρηκτα δεμένη είναι με το θέμα της υγείας. Για τη λογική ενός ανθρώπου που σέβεται το σώμα του, η ομορφιά δεν μπορεί να συνδέεται με εξαντλητικές δίαιτες, με τη λήψη χημικών ουσιών ή με την απλή συγκάλυψη των ατελειών. Ομορφιά = Υγεία και η υγεία θέλει προσοχή, σταθερότητα... και καθόλου στρές.
Πέντε είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξουμε και να διαφυλάξουμε στον οργανισμό μας ώστε να αποκτήσουμε την υγεία εκείνη που οδηγεί στην ομορφιά: Νερό, Αέρας, Φωτιά, Γή, Πνεύμα. Σήμερα θα εξηγήσουμε τη σημασία του νερού στη ζωή μας, ενώ τα επόμενα στοιχεία θα τα αναλύσουμε στα επόμενα άρθρα μας. Να υπογραμμίσουμε εδώ ότι τα πέντε αυτά στοιχεία έχουν ευρύτερη και συμβολική έννοια.
Αναφερόμενοι αρχικά στο Νερό, ας θυμηθούμε ότι το 75% του σώματος ενός ενήλικα αποτελείται από αυτό, ενώ με το πέρας της ηλικίας το ποσοστό αυτό μειώνεται. 75% σημαίνει ότι τα τρία τέταρτα του σώματός μας είναι απλά... νερό: το πρώτο και βασικότερό μας συστατικό, χωρίς το οποίο δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε.
Όσο ευγενείς και οικολογικές κι αν είναι οι προθέσεις μας αυτή η ποσότητα νερού στο σώμα μας δεν είναι “ανακυκλώσιμη”, με την έννοια ότι ο οργανισμός μας δεν διαθέτει την ικανότητα να λαμβάνει εφ άπαξ αυτή την ποσότητα νερού και να τη διατηρεί για πάντα. Αντίθετα, προκειμένου να διατηρηθεί υγιής θα πρέπει το νερό στο σώμα μας να ανανεώνεται τακτικά. Καθημερινά λοιπόν, ένας ενήλικας χρειάζεται να πίνει περίπου δύο λίτρα νερό προκειμένου να διατηρήσει τις φυσιολογικές λειτουργίες του.
Η θρέψη των κυττάρων βασίζεται στο νερό, αφού όλες οι κυτταρικές λειτουργίες πραγματοποιούνται σε ένα υδάτινο περιβάλλον. Όλα τα θρεπτικά συστατικά, οι βιταμίνες, τα μέταλλα και οι αντιοξειδωτικές ουσίες μεταφέρονται στα κύτταρα μέσω του αίματος, το οποίο έχει ως βασικό του συστατικό το νερό.
Χωρίς νερό δε φτάνει τίποτε επαρκώς στα κύτταρα, ενώ είτε κάνουμε γυμναστική για να τονώσουμε τη μυική μας μάζα, είτε για να χάσουμε κιλά, αν δεν αυξήσουμε το νερό στο διαιτολόγιό μας θα κάνουμε... μια τρύπα στο νερό!
Επιπλέον, το σώμα μας, κάθε φορά που πρέπει να αποβάλει μια τοξική ουσία της δίνει μέσω του ήπατος την ικανότητα να διαλύεται στο νερό ώστε να μπορέσει να την αποβάλει εκ των υστέρων μέσω των νεφρών. Η ίδια η μεταφορά των τοξικών ουσιών από τα κύτταρα στο συκώτι και στη συνέχεια στα νεφρά γίνεται μέσω του αίματος και το νερό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και σε αυτή τη διαδικασία, μιας και παρασύρει τις τοξικές ουσίες κατά το πέρασμά του.
Θα μπορούσαμε υπεραπλουστεύοντας τη λειτουργία αυτή και του χάριν παραδείγματος, να παραλληλίσουμε τους ιστούς μας με ένα σκονισμένο πανί, το οποίο προκειμένου να καθαρίσει, το βυθίζουμε σε νερό: όσο περισσότερο τρεχούμενο νερό υπάρχει, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουμε. Αν δεν τονώσουμε τη ροή λοιπόν στα κύτταρά μας πίνοντας περισσότερο νερό θέτουμε σε μειωμένη λειτουργία τους αποτοξινωτικούς μηχανισμούς του σώματός μας. Αντίθετα, αυξάνοντας την κατανάλωση νερού, θα έχουμε πολύ καλύτερο “καθαρισμό”.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε και έναν προστατευτικό μηχανισμό που διαθέτει το σώμα μας σε περίπτωση έλλειψης νερού.
Κάθε φορά λοιπόν που δεν υπάρχει νερό, προκειμένου να διατηρηθεί η καλή λειτουργία των λεγόμενων “ευγενών οργάνων” όπως η καρδιά, τα νεφρά και ο εγκέφαλος, ο οργανισμός μας “αφαιρεί” νερό από τους δευτερεύοντες ιστούς, όπως το δέρμα, για να το χρησιμοποιήσει εκεί που υπάρχει ανάγκη.
Η χρόνια έλλειψη νερού όμως σε συγκεκριμένους ιστούς προκαλεί στρες κι επομένως... γήρανση.
Κι αν κάποιος νομίζει ότι θα σώσει το δέρμα του από τη γήρανση απλά με ενυδατικές κρέμες... πλανάται πλάνη μεγάλη. Οι κρέμες έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε ένα γενικότερα προσεγμένο πρόγραμμα ζωής. Βοηθούν πολύ όποιον προσέχει αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την καθημερινή λήψη νερού μέσω της διατροφής.
Με λίγα λόγια χαμηλή περιεκτικότητα νερού σε έναν οργανισμό σημαίνει δυσλειτουργία στο μεταβολισμό, στη θρέψη και την αποτοξίνωση. Σημαίνει περιττό στρες για τα κύτταρα κι επομένως εκδήλωση... γήρατος.
Αν είσαι λοιπόν από εκείνους που πίνουν λίγο νερό, σκέψου ότι για κάθε γουλιά που αφαιρείς από το διαιτολόγιό σου, προσθέτεις ένα κουρασμένο και διψασμένο κύτταρο στο σώμα σου, με ό,τι επακόλουθο μπορεί να έχει αυτό για την υγεία και την εμφάνισή.
Στο επόμενο άρθρο θα βρούμε τρόπους να αυξήσουμε τη λήψη νερού καθημερινά ξεγελώντας τη δίψα μας, τη διάθεσή μας και το ίδιο το πρόωρο γήρας. Θα προκαλέσουμε την περιέργειά σας με το τεστ ενυδάτωσης μιας εβδομάδας. Βγείτε φωτογραφία πριν το ξεκινήσετε και κοιταχτείτε στον καθρέφτη 7 ημέρες μετά...


http://www.istories.gr/moda-omorfia/ta-pente-stoixeia-to-nero.html




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου