Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Είναι δίπλα σου στα προβλήματά σου, μοιράζεται το άγχος σου, ετοιμάζει το σουφλέ που σ' αρέσει, σε “καλύπτει” στον μπαμπά, σημειώνει τα τηλεφωνικά σου μηνύματα... Η μητέρα σου είναι η πρώτη σου φίλη, αν χειριστείς το θέμα σωστά βέβαια, μια πιστή, αιώνια φίλη!
Μαμά και φίλη συγχρόνως;
Ο συνδυασμός κρίνεται ακαταμάχητος και εσύ – αν τον έχεις πετύχει – ανήκεις στις τυχερές! Η μαμά σου ήταν η πρώτη σου φίλη (μαμά, τι είναι ... περίοδος;) και παραμένει μια πολύ καλή αν όχι η καλύτερή σου (μαμά, τι να κάνω για να με προσέξει, επιτέλους, ο Χρήστος;). Παρακολουθείς σαν απλή θεατής (ευτυχώς) και μόνο, το χάσμα γενεών που έχουν οι φίλες σου με τις μαμάδες τους. Καβγάδες, ψέματα και κόντρες δεν έχουν θέση στη σχέση με τη δική σου μητέρα. Σου δανείζει τα καλλυντικά της και σε μαθαίνει πως να τα χρησιμοποιείς, σε συμβουλεύει χωρίς να σε... καταπιέζει, σε ενθαρρύνει χωρίς να σου γκρινιάζει! Το ξαναλέμε, είσαι super τυχερή! (Και πολλές σε ζηλεύουν και θέλουν να μάθουν το μυστικό της επιτυχίας σου).


Οι ειδικοί της ανθρώπινης ψυχής και συμπεριφοράς (ψυχολόγοι, παιδαγωγοί κλπ), υποστηρίζουν πως το επίπεδο της σχέσης μιας κοπέλας με τη μητέρα της, από τις πρώτες κιόλας στιγμές, καθορίζει και τον τρόπο επιλογής για τις μετέπειτα φιλίες στη ζωή της. Ακόμα όμως, κι αν δεν ανήκεις στις “τυχερές” έχεις όλο τον καιρό μπροστά σου για να κερδίσεις τη φιλία της μαμάς σου.
3 “χρυσοί” κανόνες, για να γίνεις φίλη με τη μαμά!
# Διπλωματία:
Φράσεις όπως: “Εσύ δε με καταλαβαίνεις ποτέ” ή “Δεν περίμενα διαφορετική στάση από εσένα”, οδηγούν πάντα σε καβγά, γι' αυτό απαγορεύονται αυστηρά και δια ... ροπάλου! Φέρσου έξυπνα και διπλωματικά. Αν καταλάβει πόσο σημαντική είναι για σένα η φιλία της, σίγουρα θα κάνει και εκείνη κάποια βήματα (... κάπου θα συναντηθείτε!).
# Κατανόηση:
Τσακώθηκε με τον μπαμπά, δεν πήρε την προαγωγή που περίμενε, είναι πνιγμένη στις δουλειές αλλά εσύ εδώ και τώρα... “θέλεις να τα πείτε!”. Λίγη κατανόηση δε βλάπτει. Άλλο μαμά – φίλη και άλλο βιονική γυναίκα! Κατανόησε εσύ πρώτα τα δικά της προβλήματα (είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να της δείξεις τι σημαίνει... κατανόηση!)
# Ειλικρίνεια:
Ειλικρίνεια και πλήρη διαφάνεια θα εκτιμηθεί δεόντως από τη μαμά και κυρίως, θα φανεί σωτήρια για σένα. Η ώρα της επιστροφής σου στο σπίτι, μετά τη βραδινή έξοδο θα είναι σαφώς πιο χαλαρή, αν ξέρει ότι βγήκες με το αγόρι σου, παρά ότι πας για ... τρίτη φορά σινεμά μέσα σε μια εβδομάδα με τις φίλες σου!

http://woman-life.ucoz.com/publ/mhtra_h_prth_moy_flh/23-1-0-526





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου