Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Αν νομίζετε ότι η βαφή μαλλιών είναι μια σχετικά πρόσφατη συνήθεια ...κάνετε λάθος! Αιώνες τώρα, γυναίκες (και άνδρες) αλλάζουν το χρώμα των μαλλιών τους, αναζητώντας την ομορφιά αλλά και μια απόλυτα προσωπική τους εικόνα.
Αλλαγή χρώματος, περίπλοκα χτενίσματα, περούκες και στολίδια διακοσμούν τα μαλλιά μας εδώ και χιλιάδες χρόνια, δημιουργώντας όχι μόνο εντυπωσιακές μόδες, αλλά και εικόνες που ταυτίζονται με ολόκληρες ιστορικές περιόδους. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι για παράδειγμα βάφουν τα μαλλιά τους με χένα και kohl (μια μαύρη πούδρα) ενώ η Κλεοπάτρα μένει στην ιστορία με τις στυλιζαρισμένες της περούκες. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι ακολουθούν με πιο έντονα χρώματα, ενώ στην Αφρική πολλές φυλές χρησιμοποιούν μια κόκκινη λάσπη για να πλάσουν τα μαλλιά τους σε περίπλοκα σχήματα.
Πολλά χρόνια αργότερα, η βασίλισσα Ελισάβετ δημιουργεί μόδα με την λευκή της επιδερμίδα και τα κόκκινα μαλλιά της, οπότε οι περισσότερες κυρίες της αριστοκρατίας την μιμούνται με ανάλογα χρώματα. Περνώντας στη Γαλλία της Αναγέννησης, τα ξανθιά ή και πλατινέ χρώματα γίνονται της μόδας καθώς συμβολίζουν την «αγγελική ομορφιά». Οι γυναίκες της εποχής ξεβάφουν το χρώμα των μαλλιών τους με εμπειρικές συνταγές, χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Πρέπει να φτάσουμε στο 1867 για να καθιερωθεί το οξυζενέ από τον άγγλο χημικό E.H. Thiellay και τον γάλλο κομμωτή Leon Hugo, ενώ λίγο πριν είχε ανακαλυφθεί η χημική ουσία PPD που έφερε και την επανάσταση στις βαφές, όπως τις γνωρίζουμε σήμερα. Το αποτέλεσμα στις αρχές του 20ου αιώνα είναι εκρηκτικό, καθώς το 1907 στο Παρίσι εμφανίζεται η πρώτη βαφή για ξανθά μαλλιά με PPD και η αγορά κατακλύζεται από δεκάδες προϊόντα!
Το 1950 ακόμα ένα μεγάλο βήμα γίνεται με τις βαφές που εφαρμόζονται σε ένα στάδιο διατηρώντας τα μαλλιά απαλά, ενώ το 1953 η Wella δημιουργεί την πρώτη κρεμώδη βαφή για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία. Η εξέλιξη δεν σταματά βέβαια, με τις σημερινές βαφές όχι μόνο να έχουν ακόμη μεγαλύτερη παλέτα χρωμάτων, αλλά να συνδυάζουν πιο σταθερό και πλούσιο χρωματικό αποτέλεσμα με περιποίηση της τρίχας και ενίσχυση της λάμψης της.
Tip βαφής: Όσο κι αν έχουν εξελιχθεί οι βαφές μαλλιών, ο ενθουσιασμός της γυναίκας όταν βλέπει τα φρεσκοβαμμένα της μαλλιά γεμάτα λάμψη και έντονο χρώμα παραμένει πάντα ο ίδιος. Για ένα εμφανώς εντυπωσιακό αποτέλεσμα, διαλέξτε και εσείς το νέο σετ βαφής της Koleston με 38 μοναδικές αποχρώσεις! H τεχνογνωσία της Wella προσφέρει τώρα, πέρα από την κρέμα προετοιμασίας 1 λεπτού και την πλούσια κρεμώδη βαφή και κάτι νέο: Τη νέα Μάσκα Έντονης Λάμψης που επιτυγχάνει με τα 3 ενεργά συστατικά της, να διατηρεί το χρώμα της 1ης ημέρας ζωντανό και λαμπερό μέχρι την επόμενη βαφή!



http://www.epithimies.gr/article/moda-omorfia/mallia/anta-kokkina-n-kastana-istoria-twn-bafwn.aspx




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου