Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Το κοινό ξύδι που χρησιμοποιούμε στη σαλάτα μας εκτός από καλό στην υγεία, βοηθά και στην καταπολέμηση της συσσώρευσης του λίπους και στη μείωση του σωματικού βάρους, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη ερευνητών από την Ιαπωνία. Σχετικές μελέτες έγιναν σε ποντίκια στο εργαστήριο που έκαναν διατροφή με πολλά λίπη και στη συνέχεια πήραν οξικό οξύ, τα οποία στην πορεία εμφάνισαν μέχρι και 10% λιγότερο λίπος σε σχέση με τα υπόλοιπα ποντίκια.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το ξύδι έχει θεωρηθεί παραδοσιακό φάρμακο από τη λαϊκή ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και για διάφορες παθήσεις. Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι το οξικό οξύ, το κύριο συστατικό του ξυδιού, πιθανότατα συμβάλλει στην καταπολέμηση της πίεσης του αίματος, στη μείωση της ποσότητας του σακχάρου στο αίμα και στην παρεμπόδιση της συσσώρευσης λίπους.
Επιπλέον εκτιμούν ότι το οξικό οξύ (άρα και το ξύδι) έχει ευεργετικά αποτελέσματα, επειδή ενεργοποιεί ορισμένα γονίδια, τα οποία με τη σειρά τους παράγουν κάποιες πρωτεΐνες, που διασπούν τα λίπη, εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευση λίπους και πάχους στο σώμα.
Περαιτέρω πάντως έρευνες σε ανθρώπους θα χρειαστούν για να επιβεβαιώσουν την ωφέλεια του ξυδιού.
Η έρευνα έγινε υπό τον ερευνητή Τόμου Κόντο και πρόκειται να παρουσιαστεί στο περιοδικό "Journal Agricultural and Food Chemistry" της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας.EPT

http://giota82.blogspot.com/2009/06/blog-post_5856.html




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου