Τα παντα για τη γυναικα
.

| 1 σχόλια ]

Αναρωτιέστε τι ασκήσεις μπορείτε να κάνετε για να δυναμώσετε τους κοιλιακούς σας χωρίς να καταπονήσετε τη μέση και τον αυχένας σας; Ο κύριος Αλέξανδρος Μπέλλος σας απαντά.
Μακράν καλύτερη άσκηση για τέτοιες περιπτώσεις είναι η κολύμβηση (μόνο ύπτιο και ελεύθερο) αφού το σωματικό βάρος αντισταθμίζεται από την άνωση του νερού. Έτσι οι αρθρώσεις δέχονται σαφώς...
μικρότερη φόρτιση. Άξια αποφυγής θεωρούνται όλα εκείνα τα αγωνίσματα που η μεταβολή της στάσης του σώματος και του κέντρου βάρους αυτού μετατοπίζονται (πχ. τένις). O πόνος είναι ένας «σύμβουλος» για το τι πρέπει να αποφεύγει κανείς.
Πρέπει να τονίσουμε ότι είναι σημαντικό να αποφύγετε τις κλασικές ασκήσεις κοιλιακών, αντικαθιστώντας τις με ασκήσεις μικρότερης δυναμικής αλλά και εύρους (μεγέθους) κίνησης. Ξαπλώστε στο πάτωμα σε ύπτια θέση με γόνατα λυγισμένα, τα πόδια να πατάνε κάτω και τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος. Καλό είναι να τοποθετήσετε το κεφάλι σε ένα μαξιλάρι ανατομικού τύπου. Χωρίς να σηκώσετε το κεφάλι ή τον κορμό συσπάστε-σφίξτε τους κοιλιακούς σας έτσι ώστε ολόκληρη η πλάτη δηλ. και η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, να ακουμπήσει στο έδαφος. Κρατήστε αυτή τη θέση για 10-12 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 10 φορές περίπου (το ίδιο μπορεί να γίνει και από καθιστή θέση, πχ. σε καρέκλα).
Από την προηγούμενη αρχική θέση στο έδαφος τοποθετείστε τώρα τα χέρια ενωμένα κάτω από τους γλουτούς. Έτσι η λεκάνη έρχεται ψηλότερα και αποφορτίζετε η οσφυϊκή μοίρα. Φέρτε τα γόνατα προς το στήθος και κρατήστε τα συσπώντας τους κοιλιακούς για 10-12 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 8-10 φορές. Το ίδιο μπορεί να γίνει και από κάθισμα το οποίο τα χέρια πιέζουν τα χερούλια του, και ανεβάζοντας κάθε φορά μόνο το ένα πόδι.
Από το μονόζυγο-απλή εξάρτηση, μπορείτε επίσης να σφίξετε τους κοιλιακούς και τους γλουτούς σας, κρατώντας σταθερό το κεφάλι για 8-10 δευτερ. Επαναλάβετε 3-4 φορές. Σημαντική βοήθεια παρέχουν επίσης οι ειδικές μπάλες γυμναστικής και το μηχάνημα κοιλιακών με υποστήριξη του κεφαλιού.

Αλέξανδρος Μπέλλος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Προπονητής ομάδων Αντισφαίρισης και Ποδοσφαίρου.

http://www.myself.gr/Article/Cervical-syndrome-exercises-for-neck/42-5678.html




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

1 σχόλια

Δισκοπάθεια είπε... @ 4 Μαΐου 2013 στις 7:38 π.μ.

Η ανάρτηση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Η δισκοπάθεια και το αυχενικό σύνδρομο είναι μία πάθηση που την συναντούμε πολύ συχνά στους ενήλικες.

Δημοσίευση σχολίου