Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Το άγχος την σημερινή εποχή «χτυπάει» όλο και περισσότερες γυναίκες. Οι αιτίες είναι πολλές και συνήθως έχει να κάνει με τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται η σύγχρονη γυναίκα να εκπληρώνει σε καθημερινή βάση. Τα συμπτώματα ποικίλουν από άτομο σε άτομα και συμπεριλαμβάνουν δύσπνοια, ζαλάδες, ναυ­τία, καταχρήσεις (κάπνισμα, φαγητό), προβλήματα στον ύπνο, εφιδρώσεις, τα­χυπαλμία, πονοκέφαλοι...
επιθετικότητα, αναποφασιστικότητα, έλλειψη συγκέντρωσης, κατάθλιψη.
Τι μπορείτε να κάνετε όμως όταν σας καταβάλλει το άγχος ;
Πρώτα απ’ όλα χαλαρώστε. Κάντε την εξής άσκηση: Βρείτε ένα ήρεμο μέρος πάρτε μια βαθιά αναπνοή (με την κοιλιά και όχι το διάφραγμα) και κλείστε τα μάτια σας όταν εκπνέετε. Πάρτε άλλη μια Βαθιά ανα­πνοή και ξεσψίξτε τα δόντια. Αναπνεύστε ξανά και αφήστε τους ώμους να πέσουν χαλαρά. Αναπνεύστε ακόμη μία φορά και ανοίξτε τις παλάμες σας. Εισπνεύστε βαθιά, κρατή­στε την αναπνοή σας μετρώντας μέχρι το 5 και εκπνεύστε.
Αυτή η άσκηση θα σας βοηθή­σει να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα, να σκεφτείτε καθαρά και να ηρεμήσετε αφού επιτρέ­πει στο οξυγόνο να φτάσει στον εγκέφαλο. Όταν αγχώνεστε σφίγγετε όλους τους μυς και τα όργανα του σώματος μαζί με το σύστημα αναπνοής. Αυτό προκαλεί κοφτές αναπνοές, κατά συνέπεια μικρότερη οξυγόνωση και επομένως μείωση της νοητι­κής δραστηριότητας.
Ενέσεις αμέσης δράσης

* Σκε­φτείτε το χαμόγελο κάποιου που αγαπάτε.
* Σηκώστε τους ώμους όσο πιο ψηλά μπορείτε και κατεβάστε τους σταδιακά .
* Ακούστε απαλή μουσική (αν είναι δυνατόν με ακουστικά).
* Εξακριβώστε τι είναι αυτό που σας αγχώνει και προσπα­θήστε να το εξαλείψετε.
* Αν είστε σπίτι κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνια με αρωματικά άλατα.
* Κλείστε ένα ευχάριστο ραντεβού πχ σε ένα Spa ή ακόμα και για ένα καφέ με μια καλή σας φίλη που έχετε καιρό να βρεθείτε. Θα σας φτιάξει άμεσα την διάθεση!



http://www.e-gynaika.gr/2009/05/stress-management/




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου