Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Το ωραίο δέρμα είναι αποτέλεσμα της σωστής λειτουργίας του οργανισμού και κυρίως της σωστής πέψης και της σωστής κυκλοφορίας των θρεπτικών ουσιών στο σώμα. Οπότε, είτε έχετε κάποιο δερματικό πρόβλημα, όπως η ακμή ή η ψωρίαση, είτε έχετε ωραία επιδερμίδα, καλό θα είναι να ακολουθείτε....
συγκεκριμένο τρόπο διατροφής και τρόπο ζωής για να έχετε ή να διατηρήσετε την υγιή επιδερμίδα που πάντα ονειρευόσασταν.
«Πράσινη» φροντίδα
Τα τρόφιμα και τα ροφήματα που βασίζονται στα λαχανικά και έχουν αλκαλική δράση στο σώμα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Κάποια μέρη του σώματός μας πρέπει να είναι όξινα, όπως το στομάχι που παράγει πεπτικά οξέα. Ωστόσο, γενικώς οι ιστοί του σώματος και το αίμα πρέπει να είναι ελαφρώς αλκαλικά. Μεταξύ των τροφίμων που παράγουν οξέα είναι το ξύδι, τα αλκοολούχα ποτά, η μαργαρίνη, το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας, καθώς και το σκουμπρί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγετε αυτά τα τρόφιμα τελείως, μην τα καταναλώνετε όμως σε μεγάλες ποσότητες και συχνά.
«Υδατικά» τρόφιμα
Κάποια λίπη ενυδατώνουν το δέρμα και μάλιστα εκ των έσω. Τα καλά λιπαρά περιλαμβάνουν τα GLA, τα EPA, τα DHA και Ωμέγα-3, όλα δε συναντώνται στα ιχθυέλαια και στον λιναρόσπορο. Τα Ωμέγα-3 είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για το δέρμα, όπως και τα Ωμέγα-6, που μετατρέπουν το εικοσοπεντανοϊκό οξύ (EPA), το οποίο μειώνει τα επίπεδα φλεγμονών και βελτιώνει την υδάτωση του δέρματος. Επίσης, συμβάλλει στην εξομάλυνση της πίεσης, ενώ βοηθάει στην υγεία του καρδιαγγειακού και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο συγκεκριμένων μορφών καρκίνου. Αν έχετε ξηρό δέρμα, ψωρίαση, πιτυρίδα ή πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, παίρνετε συμπληρώματα με Ωμέγα-3, ενώ φροντίστε να τρώτε και λιπαρά ψάρια δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Περιορίστε ή και κόψτε τα κορεσμένα λίπη και αυξήστε τα τρόφιμα που έχουν επανορθωτική δράση, όπως τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, το κόκκινο κρασί και η βιταμίνη Ε.
Τρώτε λιγότερο


Η μελατονίνη είναι η ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Εχει αντιοξειδωτική δράση που συμβάλλει στην προστασία του DNA. Καθώς όμως μεγαλώνουμε, το σώμα έχει μειωμένη δυνατότητα παραγωγής της μελατονίνης. Σύμφωνα ωστόσο με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στη «Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism», έδειξε ότι τα επίπεδα της μελατονίνης μπορεί να ελεγχθούν με τη διατροφή και συγκεκριμένα με τη μείωση της τροφής. Γι’ αυτό βάζετε στο πιάτο σας μισή μερίδα και γεμίστε το υπόλοιπο με λαχανικά.
Χαλαρώστε!
Η χαλάρωση είναι βασικός παράγοντας για την υγεία, καθώς διεγείρει τις επανορθωτικές λειτουργίες του νευρικού συστήματος. Η πέψη γίνεται πιο ομαλά, όταν δεν είμαστε στρεσαρισμένοι, και ο οργανισμός απορροφά πιο αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά, οπότε και η επιδερμίδα τρέφεται καλύτερα.
Καπέλωμα (...με την καλή έννοια)
Το φως του ήλιου είναι σημαντικό για την υγεία. Χρειάζεται μικρής διάρκειας αλλά συχνή έκθεση για να μπορεί το δέρμα να παράγει μια μορφή της βιταμίνης D. Η υπερβολική έκθεση όμως προκαλεί βλάβες, αφού εκτός από τον κίνδυνο καρκίνου επιτρέπει στις ακτίνες UV να διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και να το κάνουν… ξέφραγο αμπέλι στις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.




follow us




---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου