Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Πρόκειται για το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν Αμερικανοί επιστήμονες του Εθνικού Ιδρύματος Εθνικών Υποθέσεων, οι οποίοι παρατήρησαν αξιοσημείωτες διαφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, αναφορικά με τη στάση τους απέναντι στον ιό του AIDS.
Η πλειοψηφία των ανδρών που ζει στις αναπτυσσόμενες και ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου...

παίρνει τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης κατά του AIDS και είναι επαρκώς και σωστά ενημερωμένοι για τους τρόπους μετάδοσης της ασθένειας. Αντιθέτως, οι γυναίκες εμφανίζονται περισσότερο επιπόλαιες απέναντι στο σοβαρό αυτό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.
Σε έρευνα, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι 39 χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου, φάνηκε ότι το 65-90% των ανδρών έχουν μία και μόνο ερωτική σύντροφο ανά χρονική περίοδο της ζωής τους, ενώ σπανίως δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Από την πλευρά τους, οι γυναίκες είναι ευκολότερες στην εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, ενώ η άποψή τους για το προφυλακτικό είναι ότι περισσότερο πρόκειται για μέσο αντισύλληψης (οπότε το χρησιμοποιούν μόνο όταν επιδιώκουν να αποφύγουν κύηση) παρά για τρόπο προφύλαξης από το AIDS και τα υπόλοιπα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Όμως, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, η συνεχιζόμενη εξάπλωση της ασθένειας και η αύξηση των κρουσμάτων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων που είχαν σχεδόν εξαφανιστεί, όπως η σύφιλη, αποτελούν ισχυρή ένδειξη ότι η ενημέρωση του κοινού είναι ελλιπής και υπάρχει ανάγκη καλύτερης και πιο εντατικής πληροφόρησης σε ό,τι έχει σχέση με τους τρόπους μετάδοσης του AIDS και τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνονται. Παρά το γεγονός, τέλος, ότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία για τη χώρα μας, το πιθανότερο είναι πως η ίδια ανάγκη ενημέρωσης υπάρχει και εδώ.


πηγή

http://tv-greek-sansimera.blogspot.com/2009/09/sex_25.html




follow us




---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου