Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Ένας στηθόδεσμος στο σωστό νούμερο είναι το κλειδί για μία άψογη εμφάνιση. Εάν ο στηθόδεσμος είναι πολύ χαλαρός και δεν εφαρμόζει σωστά, τότε δεν έχει καμία απολύτως χρησιμότητα. Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφούν οι ιστοί του στήθους. Όταν το στήθος δεν στηρίζεται όπως θα έπρεπε, τότε το στήθος χαλαρώνει και φαίνεται πιο γερασμένο. Εάν αντιθέτως,

ο στηθόδεσμος είναι υπερβολικά στενός, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματίσετε το δέρμα σας.

Το μέγεθος του στηθόδεσμου εξαρτάται από το σωματικό βάρος αλλά και από την εταιρεία. Φροντίστε, λοιπόν, να παίρνετε τα σωστά μέτρα κάθε φορά που είναι να αγοράσετε έναν στηθόδεσμο, ενώ καλό θα είναι να ανανεώνετε κάθε 6 μήνες ή στην χειρότερη των περιπτώσεων κάθε 1 χρόνο (επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις) τα εσώρουχά σας.

Παρακάτω, σας δίνουμε 5 συμβουλές για να επιλέξετε σωστά τον στηθόδεσμό σας.
Συμβουλή Νο1: μετρήστε την περιφέρεια κάτω από το στήθος σας

Φορέστε έναν από τους στηθόδεσμους που έχετε ήδη και σας εφαρμόζει καλά, πάρτε και μία μεζούρα και τοποθετήστε την στην περίμετρο του θώρακα, ακριβώς κάτω από το στήθος σας. Προσθέστε στη μέτρηση αυτή 12,5 εκατοστά και έχετε το νούμερό σας. Αν για παράδειγμα, η περίμετρος αυτή είναι μεταξύ 68 και 72 εκατοστών, το νούμερό σας είναι το 85, αν είναι μεταξύ 73 και 77 το νούμερό σας είναι το 90 και αν είναι μεταξύ 78 και 82 το νούμερό σας είναι το 95. Αν η περίμετρος είναι άνω των 90 εκατοστών, τότε προσθέτετε μόνο 2,5 με 7,5 εκατοστά για να βρείτε το μέγεθός σας. Αν τέλος η περίμετρος είναι μεταξύ 96 και 110, δεν προσθέτετε τίποτα.
Συμβουλή Νο2: Βρείτε το σωστό μέγεθος της cup (θήκης) του στηθόδεσμου

Μετρήστε την περίμετρο του στήθους σας, εκεί που έχει τον μεγαλύτερο όγκο, δηλαδή στο μέγεθος της θηλής σας, φροντίζοντας η μεζούρα να είναι απόλυτα οριζόντια. Η διαφορά της μέτρησης αυτής με τη μέτρηση της περιμέτρου του θώρακα δείχνει το μέγεθος της cup. Αν, για παράδειγμα, η περίμετρος του θώρακα είναι 81 εκατοστά και η περίμετρος του στήθους σας είναι 100 εκατοστά, η διαφορά των 19 εκατοστών που προκύπτει είναι το νούμερο της cup και αντιστοιχεί στο D. Αν η διαφορά είναι στα 13 εκατοστά, η σωστή cup είναι η Α, εάν η διαφορά είναι στα 15 εκατοστά η cup είναι η Β, αν η διαφορά είναι στα 17 εκατοστά η σωστή cup είναι η C, ενώ αν η διαφορά φτάνει τα 23 εκατοστά, επιλέξτε την F.
Συμβουλή Νο3: Δοκιμάστε τον στηθόδεσμο

Η τακτική που ακολουθούν πολλές γυναίκες να φέρνουν το κούμπωμα μπροστά για να κλείσουν τον στηθόδεσμο και στη συνέχεια να το γυρίζουν πίσω, στην κανονική του θέση δεν είναι σωστή. Το σωστό είναι να σκύβετε ελαφρώς προς τα μπρος, να τοποθετείτε καλά το στήθος μέσα στις θήκες και στη συνέχεια να κουμπώνετε τον στηθόδεσμο στην πλάτη, στο δεύτερο πιαστράκι.
Συμβουλή Νο4: Ρυθμίστε τις τιράντες

Όταν οι τιράντες είναι πολύ λεπτές, έχουν την τάση να μαρκάρουν τους ώμους. Επιλέξτε ένα σχέδιο στηθόδεσμου με ελαφρώς πιο φαρδιές τιράντες ή με τιράντες σιλικόνης και μην ξεχνάτε να τις ρυθμίζετε κάθε φορά που φοράτε τον στηθόδεσμο, γιατί με την κίνηση του σώματος συνήθως ανοίγουν και δεν συγκρατούν σωστά το στήθος.
Συμβουλή Νο5: Βεβαιωθείτε ότι το σχέδιο που επιλέξατε σας εφαρμόζει τέλεια

Το στήθος σας θα πρέπει να γεμίζει τις θήκες, χωρίς όμως να προεξέχει από αυτές. Όταν η θήκη αφήνει το πάνω μέρος του στήθους να προεξέχει και να κάνει καμπύλη προς τα έξω, τότε σημαίνει ότι είναι μικρή και θα πρέπει να διαλέξετε ένα μέγεθος μεγαλύτερο. Επιπλέον, βεβαιωθείτε, αν ο στηθόδεσμός σας έχει ενίσχυση, αυτή να είναι καλυμμένη με ύφασμα μαλακό, για περισσότερη άνεση. Τέλος, το κέντρο του στηθόδεσμου θα πρέπει να εφαρμόζει πάνω στο δέρμα.
Πώς να διατηρείτε τα εσώρουχά σας

Επειδή τα εσώρουχά μας είναι η δεύτερη επιδερμίδα μας, οφείλουμε να τα προσέχουμε. Είναι προτιμότερο να πλένετε τους στηθόδεσμους στο χέρι με χλιαρό νερό και με ένα απαλό απορρυπαντικό. Για να το στραγγίξετε, πιέστε απαλά να φύγει το νερό, χωρίς να το στύψετε και αφήστε το να στεγνώσει με τον αέρα. Η χλωρίνη και το στεγνωτήριο καταστρέφουν την ελαστικότητα του υφάσματος και συρρικνώνουν τις ίνες, με αποτέλεσμα να στενεύει ο στηθόδεσμος.

πηγή
http://woman.pathfinder.gr/fashion/choose-the-right-bra.html




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου