Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Τί είναι οι πανάδες;

Οι πανάδες είναι μελαγχρωματικές κηλίδες του δέρματος, καφεοειδούς απόχρωσης, με ποικίλο μέγεθος και σχήμα. Εντοπίζονται κυρίως στο πρόσωπο και στη ραχιαία επιφάνεια των χεριών και ...


οφείλονται στην αυξημένη παραγωγή της μελανίνης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Πώς προκαλούνται;

Ο κυριότερος λόγος εκδήλωσης των πανάδων είναι η έκθεση στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Για το λόγο αυτό, οι πανάδες εμφανίζονται ή γίνονται εντονότερες τους καλοκαιρινούς μήνες, και σε περιοχές που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον ήλιο, όπως στο πρόσωπο και τα χέρια.

Σημαντικό ρόλο παίζουν, επίσης, η κληρονομική προδιάθεση, η αύξηση των οιστρογόνων (π.χ. κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, ή κατά τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών) καθώς και η χρήση καλλυντικών με φωτοευαισθητοποιές ουσίες.

Πώς θεραπεύονται;

Κάθε περίπτωση εξατομικεύεται ανάλογα με το φωτότυπο και την έκταση του προβλήματος. Ο εξειδικευμένος ιατρός, αφού σας εξετάσει, θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία, που μπορεί να περιλαμβάνει τοπική εφαρμογή σκευασμάτων που περιέχουν λευκαντικούς παράγοντες, χημικά peeling ή θεραπεία με laser (τους χειμερινούς μήνες).


πηγή
http://www.girly-blog.gr/%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82.html





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου