Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Οι αυξημένες υποχρεώσεις στον οικογενειακό και εργασιακό χώρο, καθώς και οι καθημερινές και συναισθηματικές πιέσεις επιφορτίζουν τις γυναίκες...
με φοβερό στρες και άγχος. Μάλιστα, μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία το στρες κορυφώνεται για το γυναικείο φύλο! Η ανατροφή των παιδιών, η διαχείριση των οικονομικών, αλλά και η διατήρηση της καριέρας συμβάλλουν στα αυξανόμενα επίπεδα στρες στις γυναίκες που βρίσκονται στα μισά της τρίτης δεκαετίας της ζωής τους.
Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που βρίσκονται στην ηλικία των 34 ετών είναι και αυτές που δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της εργασιακής τους ζωής, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο στρες!
Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες που βρίσκονται γύρω στα 25 είναι αυτές που βιώνουν το λιγότερο στρες και νιώθουν πιο ευτυχείς και ικανοποιημένες από την ζωή τους. Στην ηλικία αυτή, οι περισσότερες γυναίκες αποκτούν οικονομική ανεξαρτησία και έχουν μια ικανοποιητική κοινωνική ζωή, ενώ δεν επιφορτίζονται με πολλές υποχρεώσεις, όσον αφορά τουλάχιστον οικονομικά ζητήματα ή τη φροντίδα τρίτων προσώπων.
Η νέα μελέτη που διεξήχθη, η οποία περιελάμβανε 2.000 συνολικά Βρετανίδες, κατέδειξε ότι περίπου το 1/5 των γυναικών δηλώνουν δυστυχείς λόγω του στρες. Αυτό φάνηκε να ισχύει περισσότερο για τις γυναίκες 35 έως 44 ετών. Το 1/3 των γυναικών δήλωσαν πως η ζωή τους θα ήταν καλύτερη αν έβγαζαν περισσότερα χρήματα, ενώ το 15% των γυναικών ανέφεραν πως θα ήθελαν να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με φίλους και μέλη της οικογένειας.
Τέλος, μία ακόμη βασική αιτία του στρες των γυναικών φάνηκε να είναι η εικόνα του σώματός τους. Περισσότερες από τις μισές γυναίκες (ποσοστό 53%) δήλωσαν πως η κακή αυτο-εικόνα τους προκαλεί έντονη δυσφορία…

ΠΗΓΗ: neolaia.gr

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου