Τα παντα για τη γυναικα
| 0 σχόλια ]

Για 4 - 6 άτομα
1 αρνίσια συκωταριά, μεγαλούτσικη, πλυμένη
* 1 - 2 αρνίσιες αντεριές, καθαρισμένες
* 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
1 κοφτή κουτ. σούπας πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε 2 φλιτζάνια καυτό νερό
2 φύλλα δάφνης
4 - 5 μπαχάρια
1/3 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
500 γρ. μείγμα από χόρτα και λαχανικά (σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια, πράσα κ.ά.), πλυμένα και ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μάραθος (ή άνηθος) αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζω τη συκωταριά και τις αντεριές σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και τα ζεματίζω για 3 - 4 λεπτά.
Τα στραγγίζω, τα αφήνω να κρυώσουν και τα ψιλοκόβω.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζω τα εντόσθια με το ξερό κρεμμύδι και τα αχνίζω για μερικά λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους.
Προσθέτω το ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω όλα μαζί για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
Ρίχνω τα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους και το νερό με τον πελτέ.
Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τη δάφνη, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο, προσθέτω τα ψιλοκομμένα χόρτα και λαχανικά και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύω για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του.
Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω και το μάραθο (ή τον άνηθο), ανακατεύω και σερβίρω.

Πηγή http://www.dinanikolaou.gr

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου