Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Τα σeξ της μετατόπισης. Δηλαδή ποια σeξ; Ποια μετατόπιση; Κάτσε ρε παιδάκι μου και συ! Μην βιάζεσαι.... Άκου να δεις... Το σeξ συμφιλίωσης (make-up sex) είναι το σeξ μετά από έναν πολύ έντονο...
καβγά που οι περισσότεροι άνθρωποι περιγράφουν ως «άγριο και εξαιρετικά ικανοποιητικό». Ναι, ξέρω, ανήκεις κι εσύ σε αυτούς τους περισσότερους...

Γιατί, όμως, το σeξ μετά από έναν τσακωμό ή πριν από ένα χωρισμό... είναι τόσο.... ξεχωριστό; ( εκτιμάς ελπίζω την κομψότητα της διατύπωσης μου!)

Μετατόπιση της διέγερσης

Η βασική εξήγηση για την έξαψη στο σeξ συμφιλίωσης είναι η μετατόπιση της διέγερσης από τη μία κατάσταση στην άλλη. Όταν το άτομο διεγείρεται από ένα ερέθισμα (καβγάς) είναι πολύ ευάλωτο στο να διεγερθεί την ίδια στιγμή από ένα άλλο (σeξ) και μάλιστα περισσότερο! Άρα ο Τάκης δεν είναι εντελώς μπούφος που λέει ότι καμιά φορά είναι τόσο καλό, που αξίζει να μου τσαταλιάζει τα νεύρα πριν!

Το πείραμα που έγινε το 1974 από τους Donald Dutton και Arthur Aron εξηγεί ακριβώς αυτό: τη σύνδεση άλλων διεγερτικών συναισθημάτων με το σeξ. Σε αυτό το πείραμα, λοιπόν, έδωσαν σε άνδρες περαστικούς να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο.
Οι μισοί από αυτούς περνούσαν εκείνη την ώρα από μια «φοβιστική» κρεμαστή γέφυρα ενώ οι άλλοι μισοί διέσχιζαν μια «ασφαλή» γέφυρα που δεν προκαλούσε φόβο. Το ερωτηματολόγιο έδωσε σε όλους μια πολύ ελκυστική γυναίκα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι ήταν ανασφαλείς και σε κατάσταση φόβου γιατί περνούσαν από την πρώτη κρεμαστή γέφυρα, διεγέρθηκαν πολύ περισσότερο σeξουaλικά από την παρουσία της γυναίκας.

Ακόμα και σε περιπτώσεις ανθρώπων που κλείστηκαν σε ανσανσέρ για πολλές ώρες,μερικοί από τους «εγκλωβισμένους» ανέφεραν μετά ότι κάποια στιγμή το αίσθημα κλειστοφοβίας έδωσε τη θέση του στην σeξουaλική διέγερση. Αυτό θα το επιβεβαιώσω και εγώ και θα βάλω πλάτη στη φίλη επιστήμη που τόσο καιρό αγόγγυστα με στηρίζει!

Εκτός από τη μετατόπιση της διέγερσης, η έξαψη στο σeξ μετά από καβγά ενισχύεται και από τη γρήγορη αλλαγή της διάθεσης καθώς και από την, έστω παροδική, ανακούφιση της συμφιλίωσης με τον σύντροφο,αφού στο υποσυνείδητο μας συχνά ο καβγάς μεταφράζεται ως τέλος της σχέσης. Η τόσο πρακτική απόδειξη που προσφέρει το σeξ ότι δυο άνθρωποι συνδέονται, μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμα πιο κοντά με τον σύντροφό μας μετά.

Το σeξ του χωρισμού

Σeξ του χωρισμού λέμε «το γλυκόπικρο, παθιασμένο σeξ που κάνεις με το σύντροφο σου λίγο πριν ή λίγο αφού χωρίσετε». Το αποχαιρετηστήτριο σeξ, δηλαδή η τελευταία (και καλά) φορά που θα κάνετε μεταξύ σας σeξ δημιουργεί το αίσθημα της λύπης. Η λύπη είναι ένα διεγερτικό συναίσθημα που ενεργοποιεί το μηχανισμό μετατόπισης της διέγερσης που είπαμε πριν όπως ακριβώς κάνουν ο θυμός ή ο φόβος των προηγούμενων παραδειγμάτων.

Επιπλέον, επειδή πρόκειται για ένα οριστικό τέλος οι άνθρωποι απαλλάσσονται από τις αναστολές και τους περιορισμούς που μας επιβάλλει η ανησυχία για το «αύριο». Έτσι απολύτως ελεύθεροι εστιάζουν στην απόλαυση της στιγμής ξεχνώντας τις δυσκολίες του παρελθόντος και τα άσχημα κομμάτια της σχέσης τους.

Για έχε το νου σου!

Στο σeξ της επανασύνδεσης υπάρχει ο κίδυνος να καταλήξει σαν ένα είδος εθισμού: δηλαδή μπορεί να προκαλείτε επίτηδες τσακωμούς ή να μην παίρνετε όσο σοβαρά χρειάζεται την μεταξύ σας διαφωνία. Επίσης υπάρχει περίπτωση τα πράγματα να οξύνονται όσο περνά ο καιρός και κάθε καβγάς να είναι ακόμα πιο έντονος, φτάνοντας ακόμα και τα όρια ης σωματικής βίας.

Από την άλλη, το σeξ του χωρισμού μπορεί να δείχνει ότι πρόκειται για μαια κοινή απόφαση και ότι επιθυμείτε να παραμείνετε φίλοι,αλλά μπορεί να είναι στενάχωρο και πολύ οδυνηρό. Είναι πιθανό ακόμα να γεννηθούν δεύτερες σκέψεις σε έναν από τους δύο για επανασύνδεση, πράγμα που μπορεί να μπλέξει πολύ την κατάσταση και να δημιουργήσει απογοητεύσεις.

Το σημαντικότερο το φύλαξα για το τέλος! Για να κάνεις καλό σeξ δεν χρειάζεται να λυσσά ς και να θυμώνεις,να φοβάσαι ή να στεναχωριέσαι προκειμένου να γίνει αυτή η άτιμη η μετατόπιση διέγερσης. Αυτό,σου λέει η επιστήμη, μπορεί να επιτευχθεί και από μετατόπιση θετικών συναισθημάτων: αγάπη, έρwτας, κατανόηση, φροντίδα ή απόλαυση μιας κοινής εμπειρίας. Για σκέψου το σε παρακαλώ και μετατοπίσου αναλόγως!



ofono.gr

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου