Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Έχουμε μπει φορτσάτοι στον Ιούλη και φαντάζομαι οι πρετοιμασίες για τις πρώτες βαπτίσεις του καλοκαιριού έχουν ήδη αρχίσει, οπότε νομίζω τα παρακάτω tips θα σας φανούν χρήσιμα.
 Ξεκινήστε να μιλάτε στο παιδί σας για την βάπτιση, 10-15 μέρες πριν.1. Νονός. Θα...
κάτσει άραγε τόση ώρα στην αγκαλιά του; Επιδιώξαμε ο νονός και η Ελευθερία να συναντηθούν αρκετές φορές, λίγο πριν την βάπτιση. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό και για κάποιους ίσως δεν είναι εφικτό, αν ο νονός μένει σε άλλη πόλη.
Τυπώστε μια κοντινή φωτογραφία του νονού ώστε να την δείχνετε στο παιδί σας κάθε μέρα. Μιλήστε του για το πόσο τον/την αγαπάει ο νονός και εξηγήστε ότι στη βάπτιση θα τον/την κρατάει αγκαλιά για αρκετή ώρα.
2. Παπάς. Μήπως τρομάξει μόλις τον δει; Τα γένια, τα μαύρα ρούχα και το καπέλο δείχνουν τρομακτικά στα μάτια ενός παιδιού. Τυπώστε μια φωτογραφία ενός τυχαίου παπά από το ίντερνετ και μιλήστε καθημερινά για αυτό. Κάντε ερωτήσεις όπως: Τι φοράει ο παπάς; (καπέλο) Τι έχει ο παπάς; (μούσια) Τι χρώμα είναι τα ρούχα του (μαύρα) Τι θα σου βάλει ο παπάς (λαδάκι στα χεράκια) ….. και άλλες παρόμοιες.
3. Κολυμπήθρα. Θα δεχτεί να μπει μέσα; Βρείτε μια φωτογραφία κολυμπήθρας και τυπώστε την. Αυτή ήταν η καθημερινή μας συζήτηση, ότι εκεί θα τη βάλει ο παπάς να κάνει μπάνιο και της εξηγούσα όλη την διαδικασία του Μυστηρίου.
4. Κόσμος. Πως θα αντιδράσει όταν βρεθεί ανάμεσα σε πολλά άτομα. Από μικρή βρισκόταν συχνά ανάμεσα σε κόσμο, είτε μέσω εκδηλώσεων για παιδιά, είτε σε συναντήσεις με άλλες μαμάδες, οπότε θεωρούσα ότι δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Είναι σημαντικό για τα παιδιά να έχουν εξοικειωθεί. Επιπλέον, μια ιδέα είναι να παίρνετε μαζί το παιδί σας, σε όλες τις συναντήσεις που θα χρειαστεί να κάνατε στο χώρο όπου θα γίνει η βάπτιση, έτσι ώστε να εξοικειωθεί αρκετά με το περιβάλλον. Σε εμάς, το μυστήριο και η δεξίωση, έγιναν στον ίδιο χώρο, οπότε δεν παρέλειπα, κάθε φορά που πηγαίναμε να της δείχνω την εκκλησία, την κολυμπήθρα και να της εξηγώ όλη την διαδικασία.
5. Βάπτιση. Πως να είναι άραγε μια βάπτιση; Ψάξτε και βρείτε βιντεάκια από βαπτίσεις με παιδάκια που δεν κλαίνε ;)
6. Ημέρα της βάπτισης. Εκείνη η μέρα προσπάθησα να είναι όπως κάθε άλλη μέρα, τουλάχιστον μέχρι την ώρα της βάπτισης. Ξεκινήστε με πρωινό, παιδική χαρά, σιέστα και ούτω καθ΄εξής. Φεύγοντας για τη βάπτιση, μη ξεχάσετε τα απαραίτητα, όπως το αγαπημένο κουκλάκι, κάποιο σνακ, άνετα παπούτσια και ότι άλλο θα κάνει το παιδί σας να νιώσει άνεση και ασφάλεια. Όπως καταλαβαίνετε, το σημαντικότερο είναι η κατάλληλη προετοιμασία και ενημέρωση με ειλικρίνεια, για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν. Εύκολα, απλά και χρήσιμα μυστικά που σας προτείνω να δοκιμάσετε!

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου