Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Μην αντιδράτε
Το τι κάνετε αμέσως μετά αφότου το παιδί σας έχει διαπράξει κάτι θετικό ή αρνητικό έχει άμεση επίδραση στη συχνότητα και την έντασή του να κάνει...
πάλι το ίδιο. Σε πολλές περιπτώσεις, αφήνουμε τις πιο ηχηρές και έντονες αντιδράσεις μας για τα πλέον αρνητικά πράγματα. Τώρα, φανταστείτε ότι είστε ένα αυτιστικό παιδί. Ξαφνικά θα χυθεί λίγο γάλα. Η μητέρα σας συνοφρυώνεται ή φωνάζει ή απλώς αλλάζει με κάποιο τρόπο (ίσως γιατί είναι ενοχλημένη). Προκαλέσατε αυτό που θέλατε, την αντίδραση! Ίσως να είστε σε θέση να βοηθήσετε να αλλάξουν οι αντιδράσεις του παιδιού σας, αλλάζοντας τον τρόπο που εσείς αντιδράτε σε αυτές. Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να μάθετε να μην αντιδράτε με τα πράγματα που κάνει το παιδί σας είναι να πάρετε την απόφαση ότι δεν πειράζει να τα κάνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καθαρίσετε το γάλα ή δεν θα σηκώσετε το βάζο που το παιδί σας έχει μόλις ρίξει. Αλλά θα πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρήσετε την ισορροπία στην εσωτερική συναισθηματική σας αντίδραση.

Κάντε την οπτική επαφή πρώτη σας προτεραιότητα
Παίρνουμε ένα τεράστιο κομμάτι πληροφοριών για τον κόσμο από αυτά που βλέπουμε. Αν θέλετε το παιδί σας να μάθει πιο γρήγορα, τότε θα πρέπει να το βοηθήσετε να δει περισσότερα. Ομιλία, κοινωνικές δεξιότητες, κατάρτιση, όλα αναπτύσσονται πιο γρήγορα όταν έχετε βελτιωμένη οπτική επαφή. Μπορείτε να ενισχύσετε την οπτική επαφή ως εξής:
  • Η θέση είναι ζωτικής σημασίας για την ενθάρρυνση της οπτικής επαφής. Θέλετε να είναι εύκολο για το παιδί σας να σας κοιτάει.
  • Βάλτε το παιχνίδι του κοντά στη μύτη σας. Το παιδί σας μπορεί να αρπάξει ένα αντικείμενο χωρίς να σας κοιτάξει, επειδή το διατηρείτε συνεχώς στο ίδιο μέρος. Αναγκάστε το παιδί σας να κάνει επαφή με τα μάτια, κρατώντας το αντικείμενο στο ύψος της μύτης σας ανάμεσα στα μάτια σας, λίγα εκατοστά μπροστά από το πρόσωπό σας.
  • Όταν το παιδί σας κοιτάξει, γιορτάστε το!
  • Όταν το παιδί σας θέλει κάτι από εσάς, ζητήστε του να σας κοιτάξει, πριν του το δώσετε. Δεν υπάρχει πρόβλημα και να μην σας κοιτάξει· δώστε του το αντικείμενο στο τέλος, αλλά θα πρέπει να κάνετε την προσπάθεια. Το πιο σημαντικό είναι να του δείξετε ότι όταν σας κοιτάζει, παίρνει τα πράγματα πιο γρήγορα από όταν δεν σας κοιτάζει.
Κάντε ό,τι κάνει
Οι επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές ως αποτέλεσμα αυτοδιέγερσης, συχνά λαμβάνουν χώρα για να ικανοποιήσουν τις φυσικές του ανάγκες (όπως όταν καλύπτει τα αυτιά του για να αντιμετωπίσει την υπερευαισθησία στον ήχο), να ξεφύγει από έναν διαδραστικό κόσμο ή να έχει τον έλεγχο των πραγμάτων σε έναν προβλέψιμο κόσμο. Θα πρέπει να συμμετάσχετε με το παιδί σας όταν εκδηλώνει κάποια από αυτές τις συμπεριφορές. Συμμετέχοντας με το παιδί σας, το ενθαρρύνετε να αισθάνεται πιο κοντά σε εσάς, να θέλει να αλληλεπιδράσει περισσότερο μαζί σας.
Ανταποκριθείτε διαφορετικά στο κλάμα
Όταν το παιδί σας κλαίει, παραμείνετε ήρεμοι και γαλήνιοι, ως έναν τρόπο για να του κάνετε σαφές σας ότι μπορεί να αισθάνεται άνετα μαζί σας κατά την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης.
Δώστε στο παιδί τον μεγαλύτερο δυνατό έλεγχο
Θα πρέπει να αποφεύγεται η φυσική κίνηση κατά του παιδιού σας όποτε αυτό είναι δυνατό. Δίνοντας στο παιδί σας περισσότερο έλεγχο, χτίζετε μια πολύ βαθύτερη και ισχυρότερη σχέση με αυτό, κατά την άποψή του. Μερικές φορές θα πρέπει να το χειριστείτε σωματικά για να το κρατήσετε ασφαλές. Μείνετε ξεκάθαροι, ισχυροί και ψύχραιμοι.
Εστιαστείτε στη στάση σας
Το πως νιώθετε συναισθηματικά επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία του παιδιού σας και κάνει τη διαφορά. Ερευνώντας βαθύτερα, εντοπίστε τους πραγματικούς λόγους για τη δυστυχία σας, και η διερεύνηση αυτή αποτελεί το κλειδί για να αισθανθείτε διαφορετικά.
Συνεργαστείτε μεταξύ σας σε ένα δωμάτιο χωρίς αποσπάσεις
Υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα ενός εκπαιδευτικού περιβάλλοντος: το επίπεδο της απόσπασης της προσοχής, το επίπεδο ελέγχου που έχει το παιδί σας και η συναισθηματική κατάσταση των άλλων ανθρώπων στο περιβάλλον. Η εργασία με το παιδί σας στο σπίτι, του δίνει μια μεγάλη ευκαιρία να μάθει με ταχύτερο ρυθμό.
Να είστε εκφραστικοί με το παιδί σας
Σχεδόν κάθε παιδί ανταποκρίνεται στον ενθουσιασμό. Υπάρχουν τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας ώστε να εκφράζετε τον ενθουσιασμό σας:
  • Αλλάξτε τον τόνο της φωνής σας
  • Αλλάξτε τις εκφράσεις του προσώπου σας
  • Αλλάξτε τον τρόπο που κινείτε το σώμα σας
Μιλήστε περισσότερο
Δείξτε στο παιδί σας τη δύναμη της γλώσσας του, με το να ανταποκρίνεστε όταν λέει κάτι σε σας, ειδικά αν πρόκειται για μια νέα λέξη ή φράση.
Βεβαιωθείτε ότι το φαγητό δεν είναι μέρος του προβλήματος
Το τι τρώει το παιδί σας έχει σημασία. Ο τρόπος για να αλλάξετε τη διατροφή του παιδιού σας είναι να αφαιρέσετε εντελώς τα βλαπτικά τρόφιμα από τη διατροφή του και να δείξετε στο παιδί σας ότι δεν θα ξαναεπιστρέψουν. Το παιδί σας θα φάει όταν πεινάει. Το πως του παρουσιάζετε τις νέες τροφές έχει μεγάλη σημασία.

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου