Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα περιττά κιλά αποτελούν μόνιμο άγχος για πολύ κόσμο που θέλει να τα ξεφορτωθεί. Μία...
νέα λύση σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Αμερικανών ειδικών, έρχεται από τα μανιτάρια, τα οποία είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στην απώλεια βάρους είναι τα μανιτάρια.

Ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου του Βάρους στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς στη Βαλτιμόρη διεξήγαγαν για ένα χρόνο μια τυχαιοποιημένη έρευνα στα πλαίσια της οποίας, αντικατέστησαν το κόκκινο κρέας με μανιτάρια, στη διατροφή μίας ομάδας εθελοντών.
Οι εθελοντές είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 48,4 έτη, και έτρωγαν καθημερινά μια κούπα μανιτάρια αντί για κόκκινο κρέας.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες της ομάδας ελέγχου έτρωγαν κανονικά κόκκινο κρέας.

Μετά από ένα χρόνο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτοί που είχαν αντικαταστήσει το κόκκινο κρέας με μανιτάρια είχαν χάσει κατά μέσο όρο 3 κιλά και είχαν λιγότερο σωματικό λίπος συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου που έτρωγε κανονικά κόκκινο κρέας.

Τα μέλη της «ομάδας του μανιταριού» καθημερινά κατανάλωναν 123 θερμίδες και 4,25 γραμμάρια λίπους λιγότερα απ’ ότι η ομάδα ελέγχου, ενώ σύμφωνα με τις μετρήσεις, η περιφέρεια της μέσης τους μειώθηκε κατά 6,6 εκατοστά και το ολικό λίπος του σώματός τους κατά 0,85% σε σχέση με την ομάδα ελέγχου.

Τα συμπεράσματα της έρευνας, συμπίπτουν με εκείνα προηγούμενων ερευνών και αποδεικνύουν ότι η αντικατάσταση πλούσιων σε ενέργεια τροφίμων όπως το κρέας με τρόφιμα λιγότερων θερμίδων όπως τα μανιτάρια, αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο μείωσης των ημερήσιων θερμίδων.

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου