Μετά το styling, γράφω και την εύκολη συνταγή!
Υλικά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν
1κ.γ. σόδα
6 κ.σ. κακάο
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα ελαφρύ λάδι(σησαμέλαιο, σογιέλαιο..)
1/4 κούπας γάλα
1/4 κούπας γιαούρτι
1/4 κούπας βραστό νερό με
1κ.γ. νεςκαφέ διαλυμένο...
2 βανίλιες(ή 1κ.γ. άρωμα βανίλιας)
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20εκ.
2. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα στερεά.
3. Ρίχνουμε όλα τα υγρά ένα-ένα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη απλά να ομογενοποιηθούν, όχι παραπάνω!!
4. Ρίχνουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για 30'.
Το κέικ θα είναι μαλακό μέσα. Μπορεί και να μην "κάτσει" απαραίτητα! Εγώ έκανα το λάθος και άνοιξα τον φούρνο στα 25' επειδή είναι δυνατός και σκέφτηκα μήπως έχει γίνει, επειδή δεν λειτουργεί το φως και δεν βλέπω μέσα τι γίνεται..με το ένστικτο ψήνω! (Μη σας φανεί παράξενο...η κουζίνα δεν είναι ελληνική, γι αυτό και ψήνω σε βαθμούς F!)
Επίσης αν δείτε τον καφέ και πείτε ότι δεν σας αρέσει, τελικά δεν αφήνει καμιά γεύση. Μάλλον καλύτερα, "κόβει" λίγο την αίσθηση της σόδας. Όπως επίσης και το ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού.
Το γιαούρτι το χρησιμοποιούν στη θέση των αυγών.
Άλλη παρατήρηση...δεν θυμάμαι κατι άλλο, νομίζω αυτά!
Το παγωτό θα το βάλω άλλη στιγμή (για τον συμφοιτητή μου που ζητάει παγωτό εδώ και καιρό!), δεν προλαβαίνω τώρα! Είναι εξάλλου το κλασικό κρέμα γάλακτος-ζαχαρούχο-γάλα-καφές!
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου