Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Τι είναι αυτό που διατηρεί τους μαστούς σε καλή κατάσταση; Ποιες απλές ενέργειες μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα καθημερινά για να διατηρήσει το στήθος της σε καλή κατάσταση;Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Aesthetic Surgery Journal, μελέτησε τους παράγοντες εκείνους που μπορούν να διατηρήσουν τους γυναικείους μαστούς σε καλή κατάσταση.Η μελέτη διεξήχθη σε ολόιδιες δίδυμες αδερφές. Τα...
δίδυμα αδέρφια που προέρχονται από ένα ωάριο, έχουν ακριβώς την ίδια γενετική προδιάθεση και επομένως ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο μαστός τους στο χρόνο εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους εξωγενείς παράγοντες, τους οποίους η μελέτη θέλησε να μελετήσει.
Τα συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν ότι:
1. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν καθημερινά υδατικές κρέμες στο στήθος τους, έχουν σημαντικά λιγότερες ρυτίδες στην περιοχή αυτή.
2. Οι γυναίκες που λαμβάνουν υποκατάστατα ορμονών μετά την εμμηνόπαυση διατηρούσαν στους μαστούς τους καλύτερο σχήμα, μέγεθος, προβολή, σχήμα θηλής και μέγεθος θηλής.
3. Οι γυναίκες που έχουν θηλάσει τα παιδιά τους έχουν χειρότερη εμφάνιση του μεγέθους και του σχήματος της θηλής, αλλά καλύτερη ποιότητα δέρματος.
4. Το κάπνισμα, το αλκοόλ, οι πολλαπλές εγκυμοσύνες, το μεγάλο σωματικό βάρος συντελούν στην επιδείνωση της εμφάνισης των μαστών.
5. Η μη χρήση στηθόδεσμου ή η χρήση στηθόδεσμου πολύ φαρδύτερου από το μέγεθος του μαστού, έχει αρνητικές συνέπειες στο σχήμα του μαστού. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι σημαντική γιατί δείχνει με καθαρό τρόπο τους παράγοντες εκείνους οι οποίοι συντηρούν σε καλή κατάσταση ή επιδεινώνουν την αισθητική των μαστών.
Η μελέτη έγινε από τους ερευνητές Hooman T. Soltanian, MD, of University Hospitals Case Medical Center and Case Western Reserve University School of Medicine in Cleveland και οι ερευνητές απευθύνθηκαν σε 161 ζευγάρια δίδυμων γυναικών που προέρχονταν από ένα ωάριο, δηλαδή ήταν ολόιδιες. Η μέση ηλικία ήταν 47,6 χρόνια.
Τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε φωτογραφικό υλικό. Μία γυναίκα που θα λάβει τη μελέτη αυτή υπόψη στην καθημερινότητά της, σαφώς μπορεί να κάνει μία σημαντική πρόληψη σχετικά με την αισθητική των μαστών της και να διατηρήσει το στήθος σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου