Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Ψάχνοντας σε αρχαίες επιγραφές και συνταγές, ανακαλύπτουμε την αθωότητα της φύσης και την μετατρέπουμε σε λαμπερή ομορφιά. Επιστροφή στη φύση και στην ομορφιά. Εδώ και πολλά πολλά χρόνια οι πρόγονοι μας είχαν αντιληφθεί τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτών και αντιλήφθηκαν τις ικανότητες τους να θεραπεύσουν και να περιποιηθούν το σώμα.
Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες επιστρέφουν σε πιο φυσικές επιλογές, ψάχνουν σε αρχαίες επιγραφές και παλιές συνταγές και ανακαλύπτουν δοκιμασμένα μυστικά ομορφιάς. Επιστροφή στην αθωότητα λοιπόν και στη φυσική λάμψη.
• Αγχολυτικό μελισσόχορτο. Το απόσταγμα μελισσόχορτου καταπολεμά το στρες. Χωρίς αυτό νοιώθουμε πιο χαλαρές και ταυτόχρονα ακτινοβολούμε ομορφιά και υγεία. Ταυτόχρονα καταπολεμά και την νευρική πείνα, συνεπώς μας βοηθά και στην δίαιτα.
• Πέστο ενυδάτωσης. Η μάσκα ομορφιάς για το πρόσωπο με βασιλικό και μερικές σταγόνες από παρθένο ελαιόλαδο εκτός από την αντιοξειδωτική δράση, ενυδατώνει την επιδερμίδα μας, την κάνει πιο ελαστική και συνεπώς την διατηρεί νεανική.
• Lifting με χαβιάρι. Το ελαφρύ μασάζ με χαβιάρι σβήνει τα σημάδια κούρασης γύρω από τα μάτια και κάνει ένα ελαφρύ lifting.
• Χαμομήλι για ξεκούραση. Μερικές κομπρέσες με χλιαρό χαμομήλι ανακουφίζει τα κουρασμένα μας μάτια, ενώ χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κάνει καλό και στα ξεχασμένα σημάδια της ακμής.
Κάσσια : Το βότανο της υγείας
Ένα από τα καλλυντικά-μυστικά της φύσης, που ανακάλυψαν οι επιστήμονες είναι και η κάσσια. Ένα πανέμορφο φυτό με πανέμορφα κίτρινα άνθη που εδώ και αιώνες Κινέζοι, Ινδοί ως βότανο την έχουν συνδέσει με την υγεία και την ευεξία. Αιγύπτιοι και Έλληνες την έβαζαν στις συνταγές τους, ενώ οι Ρωμαίοι την χρησιμοποιούσαν για να αρωματίσουν το κρασί τους.
Η Κάσσια ταξιδεύει στους αιώνες και προσφέρει ακόμα και σήμερα τα ευεργετικά συστατικά της. Η κινεζική βοτανολογική ιατρική την χρησιμοποιεί ευρέως ενώ εδώ και 4700 χρόνια διατηρεί σημαντική θέση και στην Αγιουρβεδική ιατρική της Ινδίας, για την ανακούφιση των πόνων και τις δερματικές παθήσεις.
Είναι λοιπόν καιρός να εκτιμήσουμε τις ιδιότητες της και την χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινή μας ζωή.


http://www.epithimies.gr/article/moda-omorfia/peripoihsh/apo-to-farmakeio-tis-fusis.aspx




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου