Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Πονάει ο αυχένας μου, αλλά νιώθω πόνο και στα χέρια μου. Πρόκειται για αυχενικό σύνδρομο ή συμβαίνει κάτι άλλο; Πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω;

«Το αυχενικό σύνδρομο μπορεί να περιορίζεται μόνο στον αυχένα ή να επεκτείνεται και στα άνω άκρα, οπότε ονομάζεται αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο» μας εξηγεί ο Ελευθέριος Ι. Ζαμπάκος, ορθοπεδικός χειρουργός, επιμελητής ορθοπεδικής κλινικής «Ευρωκλινικής Αθηνών» (lezamba@gmail.com). «Το αυχενικό οφείλεται σε πόνο που προέρχεται, είτε από ερεθισμό των αρθρώσεων του αυχένα, είτε των μυών που τον περιβάλλουν, ή σε σπανιότερες περιπτώσεις, από κάποια δισκοκοίλη που πιέζει κάποιο νεύρο. Η καθεμιά από αυτές τις περιπτώσεις είναι διαφορετική και απαιτεί άλλη αντιμετώπιση. Στην περίπτωση του αυχενικού μπορείτε να πάρετε κάποια μέτρα που αφορούν είτε τη στάση σας είτε τη θέση σας στο χώρο που εργάζεστε. Για παράδειγμα, ανεβάστε (ή κατεβάστε) την οθόνη του υπολογιστή σας τοποθετώντας ένα βιβλίο στη βάση του, ώστε άλλοι μύες να στηρίξουν τον αυχένα και οι ήδη καταπονημένοι να ξεκουραστούν. Το αιρκοντίσιον είναι ένας άλλος παράγοντας. Αλλάξτε θέση ή κατεύθυνση του αέρα, ή φορέστε κάτι ζεστό, π.χ. ζιβάγκο ή κασκόλ στο λαιμό. Μπορείτε ακόμη να τοποθετήσετε στον αυχένα μία θερμοφόρα.
Εάν επιμένει ο πόνος, ακολουθήστε φαρμακευτική αγωγή με χαλαρωτικά παυσίπονα, φορέστε κολάρο ή λάβετε αντιφλεγμονώδη, εφόσον ο γιατρός σας το συστήσει».


http://www.preventionmag.gr/default.php?pid=6&art_id=387&cat_id=53&subcat_id=58&supercat_id=1





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου