Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Η απόφαση για αλλαγή χρώματος μαλλιών έχει γίνει τελευταία ιδιαίτερα σύνθετη, αφού ορισμένες πρόσφατες μελέτες έχουν...συνδέσει τη βαφή των μαλλιών με μεγάλο κίνδυνο. Το ζήτημα περιπλέκεται περισσότερο, καθώς άλλες μελέτες δεν υποστηρίζουν τα ίδια πορίσματα.
Πολλές μελέτες έχουν προσπαθήσει να αποδείξουν ότι οι χρήστες βαφών μαλλιών κινδυνεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου, περισσότερο από τους μη χρήστες. Προσπαθούν να υπολογίσουν τη διαφορά στη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου στους ανθρώπους που βάφουν τα μαλλιά τους και σε αυτούς που δεν...
τα βάφουν. Μερικές από αυτές τις μελέτες απέδειξαν ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος καρκίνου από τη χρήση βαφών μαλλιών, αλλά δεν έλαβαν υπόψη τους την επίδραση άλλων παραγόντων που προκαλούν καρκίνο, όπως το κάπνισμα, όταν συγκρίνουν τις δύο ομάδες. Σε άλλες μελέτες, ο αριθμός των εξεταζόμενων περιπτώσεων ήταν πολύ μικρός, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα στατιστικού λάθους.
Πολύτιμα μυστικά
Ιδού λοιπόν, μερικές βασικές συμβουλές για μια λιγότερο επικίνδυνα βαφή μαλλιών:
* Για να περιορίσουμε την πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων, πριν βάψουμε τα μαλλιά μας, δοκιμάζουμε το προϊόν επαλείφοντας λίγη ποσότητα, πίσω από το αυτί μας. Δεν το ξεπλένουμε για δύο μέρες. Αν παρουσιαστεί φαγούρα, κάψιμο, κοκκίνισμα, ή εξάνθημα, δε χρησιμοποιούμε το προϊόν.
* Οι καταναλωτές μπορούν ακόμη να χρησιμοποιήσουν χέννα, που είναι σε μεγάλο βαθμό φυτική, ή βαφές μαλλιών οξικού άλατος. Σε αυτές τις βαφές όλα τα προσθετικά συστατικά έχουν υποστεί τεστ ασφαλείας πριν βγουν στην αγορά. Τα προϊόντα χένναςμπορούν να δώσουν ποικιλία χρωμάτων, από σκούρες καφέ μέχρι κοκκινόξανθες αποχρώσεις. Δεν μπορούν, ωστόσο, να ξανθύνουν τα μαλλιά. Οι βαφές οξικού άλατος σταδιακά σκουραίνουν το μαλλί και συχνά χρησιμοποιούνται στους πολύ μοντέρνους χρωματισμούς, όπως αυτοί που διαφημίζονται για άντρες.
Πριν το πρώτο βήμα
Ποιες προφυλάξεις πρέπει να παίρνετε αν βάφετε τα μαλλιά σας για πρώτη φορά; Ιδού η απορία! Γι' αυτό λάβετε υπόψη σας όλα όσα συμβουλεύουν οι ειδικοί:
* Δεν αφήνετε τη βαφή στο κεφάλι σας περισσότερο χρόνο από ό,τι είναι απαραίτητο.
* Ξεπλένετε το τριχωτό μέρος της κεφαλής, πολύ προσεκτικά με νερό, μετά τη χρήση.
* Φοράτε γάντια όταν εφαρμόζετε τη βαφή μαλλιών.
* Ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της βαφής μαλλιών.
* Δεν ανακατεύετε διαφορετικά προϊόντα βαφών μαλλιών, επειδή μπορεί να προκληθούν βλαβερές αντιδράσεις (το λιγότερο, ένα ανεπιθύμητο χρώμα μαλλιών).
* Δεν αμελείτε να κάνετε δοκιμή για αλλεργικές αντιδράσεις πριν εφαρμόσετε τη βαφή στα μαλλιά σας. Σχεδόν όλα τα προϊόντα βαφών μαλλιών περιέχουν οδηγίες για δοκιμή και είναι σημαντικό να τις πραγματοποιείτε κάθε φορά που βάφετε τα μαλλιά σας.
* Καλό είναι να μη βάφετε τα φρύδια ή τις βλεφαρίδες σας. Μια αλλεργική αντίδραση στη βαφή μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο, ερεθισμό και ευαισθησία σε μολύνσεις, στην περιοχή των ματιών. Αυτές οι αντιδράσεις μπορούν να βλάψουν σοβαρά τα μάτια ή ακόμη και να προκαλέσουν τύφλωση.

http://woman.eportal.gr/v5/beautyoz_tips/mallia/15474oz_2006112415474.php3




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου