Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Το νερό έχει τα ίδια αποτελέσματα με την τονωτική λοσιόν; Ποιες οι διαφορές της κρέμας ημέρας με εκείνη της νύχτας και γιατί...η κρέμα ματιών διαφοροποιείται από τις άλλες του προσώπου; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που "βασανίζουν" κάθε γνναίκα που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να είναι κάθε μέρα, όλη μέρα, όμορφη, λαμπερή και φρέσκια! Οι μύθοι μερικές φορές, όμως, γίνονται και πραγματικότητα...
Μύθος 1
Πλένοντας το πρόσωπο με νερό, είναι απαραίτητο συμπλήρωμα η τονωτική λοσιόν;
Ακόμα και όταν κάνετε ντεμακιγιάζ με γαλάκτωμα ή με τα ειδικά μαντιλάκια, θα πρέπει σίγουρα να ξεπλένετε το πρόσωπο με νερό, για να φύγουν τα υπολείμματα του γαλακτώματος και να τονωθεί η επιδερμίδα σας, ειδικά όταν είναι κρύο το νερό! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το ΡΗ του δέρματος είναι περίπου 5,5 ενώ του νερού κυμαίνεται στο 9,5, ανάλογα με την περιοχή και το χλώριο που περιέχει. Στη διαφορά αυτή, η τονωτική λοσιόν επαναφέρει την οξύτητα του δέρματος σε φυσιολογικά επίπεδα.
Μύθος 2
Η βραδινή κρέμα πρέπει να είναι ενισχυμένη σε σχέση με την κρέμα ημέρας;
Αυτό εξαρτάται από τις προσωπικές σας ανάγκες. Μερικές γυναίκες, θεωρούν δεδομένο ότι η κρέμα νύκτας πρέπει να είναι πλούσιας υφής για να είναι πιο αποτελεσματική. Αλλο όμως «ενισχυμένη» και άλλο «βαριά». Πολλοί αισθητικοί θεωρούν ότι τέτοια προϊόντα εμποδίζουν το δέρμα να αναπνέει σωστά, κλείνουν τους πόρους και πολλές φορές ευθύνονται για δερματικές αλλεργίες.
Μύθος 3
Η κρέμα προσώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα μάτια;
Μέγα λάθος! Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι διαφορετικές ανάγκες έχει η κάθε περιοχή του προσώπου. Αν για παράδειγμα, η ποιότητα του δέρματος του προσώπου μοιάζει με φύλλο τετραδίου, τότε η περιοχή των ματιών θα ήταν φτιαγμένη από τσιγαρόχαρτο! Είναι το μοναδικό σημείο σε όλη την επιφάνεια του δέρματος, που συσπάται περισσότερο. Γι' αυτό, εκτός από τη βασική φροντίδα της ενυδάτωσης, πρέπει να χρησιμοποιείτε και το ανάλογο προϊόν.
Μύθος 4
Το καθαριστικό προσώπου μπορούμε να το χρησιμοποιούμε και για τα μάτια;
Υπό μία έννοια, δεν είναι λάθος, αρκεί να μην έχετε σχεδόν καθόλου μακιγιάζ στα μάτια! Στην περίπτωση, όμως, που είστε έντονα βαμμένη με concealer και αδιάβροχη μάσκαρα, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να είστε εξοπλισμένη με ειδικό «remover» ματιών. Η διαδικασία αφαίρεσης μακιγιάζ από τη συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να γίνεται με όσο το δυνατόν απαλότερες κινήσεις, αφήνοντας ελάχιστα δευτερόλεπτα το καθαριστικό πάνω στις βλεφαρίδες.
Μύθος 5
Η σοκολάτα, δημιουργεί τελικά στίγματα;
Δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο ότι η σοκολάτα προκαλεί στίγματα και ακμή! Αν πάντως είστε καπνίστρια και σας αρέσει το αλκοόλ, τότε είναι προτιμότερο να συμπληρώσετε στη διατροφή σας, μερικά κομμάτια σοκολάτας και να αποβάλετε τις κακές συνήθειες που ευθύνονται για τη γήρανσης του δέρματος.
Μύθος 6
Τα υγρά μαντιλάκια ντεμακιγιάζ, επιτρέπονται μόνο στα ξηρά δέρματα;
Αυτό θεωρείται μάλλον ανακρίβεια. Συνήθως οι αισθητικοί των διαφόρων εταιρειών, προσπαθούν να προωθήσουν το γαλάκτωμα ως ειδικό προϊόν για ξηρά δέρματα. Τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ, εκτός του ότι είναι εύχρηστα και βολικά, περιέχουν και ενυδατικά συστατικά, ακόμα και για τα πολύ ξηρά/αφυδατωμένα δέρματα.

http://woman.eportal.gr/v5/beautyoz_tips/diafora/8189oz_200603078189.php3




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου