Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Η διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα πρέπει να γίνει καθημερινή σκέψη ώστε να κερδηθεί η μάχη με τη ζυγαριά.

Η μείωση του σωματικού βάρους ενός παχύσαρκου κατά 10 κιλά τού προσφέρει 10 περισσότερα χρόνια, γεμάτα υγεία. Η παχυσαρκία θεωρείται, ιατρικά, κοινή αιτία και αφετηρία καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και μελαγχολίας. Ελάχιστοι παχύσαρκοι είναι «ευτυχισμένοι» με το βάρος τους. Ωστόσο, όλες οι κοινωνίες παχαίνουν και ουδεμία αδυνατίζει. Η παχυσαρκία...


ήδη, σκοτώνει περισσότερους από το τσιγάρο.
Το υπερβολικό βάρος δεν είναι πρόβλημα αισθητικής, αλλά υγείας. Η συχνότητα και η βαρύτητα των παθήσεων που τη συνοδεύουν είναι ανάλογες των περιττών κιλών. Ο διαβήτης, η υπέρταση, η υπερχοληντεριναιμία είναι ανάλογα της περιμέτρου της μέσης στο ύψος του ομφαλού, όταν αυτή δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 88εκ. στις γυναίκες και 102εκ. στους άνδρες.
Στον παχύσαρκο διαβητικό, η ινσουλίνη του οργανισμού δεν μπορεί να επιτελέσει αποδοτικά την αποστολή της. Η λειτουργική ανεπάρκειά της ονομάζεται φαινόμενο «αντίστασης -του οργανισμού- ινσουλίνης». Ο διαβήτης είναι η πλέον φθοροποιός νόσος του ανθρώπου. Ο διαβήτης, όμως, εξαφανίζεται αν ο διαβητικός χάσει βάρος. Είκοσι κιλά επιπλέον βάρος αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη κατά 250% με τα χρόνια.

Η πάθηση αυτή είναι η συχνότερη αιτία πρόωρης στυτικής ανεπάρκειας.
Η κεντρικού τύπου παχυσαρκία (τύπου μήλου) αποτελεί τον κυριότερο προδιαθετικό παράγοντα αιφνίδιου θανάτου στους άνδρες, αντίστοιχο του καπνίσματος. Το υπερβολικό βάρος προκαλεί συχνά καρδιακή ανεπάρκεια, θρομβοεμβολικά επεισόδια και υπέρταση. Αυτή προκύπτει από την παθολογική συσσώρευση νατρίου (αλάτι) με επακόλουθη κατακράτηση υγρών σε όλο τον οργανισμό, με συνέπεια την υπέρταση, την αρτηριοσκλήρυνση και τα εγκεφαλικά.

Πρόσφατα η ιατρική θεώρησε και τον καρκίνο ως άμεσο επακόλουθο της πολυθερμιδικής διατροφής και δευτερευόντως των καρκινογόνων προσμίξεων που ενδεχομένως υπάρχουν εντός αυτής. Η ποσότητα των θερμίδων, δηλαδή, είναι καρκινογόνος και ακολούθως η ποιότητά τους. Η γνώση αυτή «μετάλλαξε» και την πρόληψη του καρκίνου, όπου συνιστάται εντόνως η μείωση του επιπλέον σωματικού βάρους και η αύξηση της διάρκειας της σωματικής άσκησης.

Η παθολογική παχυσαρκία αποτελεί χρόνια, δυνητικά θανατηφόρα, κοινωνικά στιγματισμένη και, λόγω της δυσμορφίας που προκαλεί, ερωτικά απωθητική πάθηση ενώ παραμένει απόλυτα ιάσιμη. Δεν υπάρχει εύκολη λύση ούτε μαγικά φάρμακα. Αντιμετώπισή της δεν αποτελούν οι δίαιτες, αλλά η εξής φιλοσοφία: Η αποδοχή του δόγματος ότι τρώω ό,τι ακριβώς μου προσφέρει υγεία και όχι γεύση. Δηλ. πλήρης «μετάλλαξη» του τρόπου με τον οποίο επιλέγουμε την τροφή μας.

Η τήρηση του νέου δόγματος «Αγνοώ τη γεύση, στοχεύω στο όφελος» είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λίγοι αδυνατίζουν και ελάχιστοι παραμένουν λεπτοί.
Έρευνες επιβεβαιώνουν ότι όποιος χάνει κιλά κερδίζει ερωτικά. Η παχυσαρκία, όμως, συνήθως οδηγεί στην ερωτική μοναξιά και κάνει τη ζωή «πικρή».


πηγή
http://www.alithia.com.cy/alithia_v2/front-end/main.php?action=nptext&page=&design=default&nptext_id=49824




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου