Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Πολλές γυναίκες μετά τη γέννα δεν νιώθουν άνετα με το σώμα τους, καθώς έχουν πάρει κάποια παραπανίσια κιλά που δυσκολεύονται να χάσουν. Αν και η γυμναστική με μια ισορροπημένη διατροφή αποτελούν λύση στο πρόβλημα, είναι βασικό να έχετε υπομονή και σταδιακά θα ...επανέλθει το σώμα σας.
Ο χρόνος που συνήθως χρειάζεστε για να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης κυμαίνεται από 4-12 μήνες. Στους 4 μήνες ανήκουν οι γυναίκες που ήταν από πριν γυμνασμένες, ενώ η πλειοψηφία των γυναικών βλέπει αποτελέσματα από 8-12 μήνες.
Βασικό ρόλο στην απώλεια κιλών παίζει και ο θηλασμός. Το διάστημα που θηλάζετε το σώμα χρειάζεται παραπάνω θερμίδες και υγρά και δεν θα δείτε τη ζυγαριά να πέφτει εύκολα. Αυτό όμως αλλάζει όταν τον σταματήσετε.


Όσο αφορά τη γυμναστική, επειδή έχετε περάσει μια μεγάλη περίοδο αποχής θα πρέπει να ξεκινήσετε χαλαρά και όταν νιώσετε έτοιμη, να αυξήσετε την ένταση των ασκήσεων. Όσες είχατε κανονική γέννα, μπορείτε να αρχίσετε με ήπια γυμναστική ύστερα από 6 εβδομάδες. Για εσάς που έχετε γεννήσει με καισαρική, καλό είναι να περιμένετε 8 εβδομάδες.
Στην αρχή, ξεκινήστε κάποιο αερόβιο πρόγραμμα 3 φορές την εβδομάδα, όπως ποδήλατο, τρέξιμο ή περπάτημα. Διανύστε μικρές αποστάσεις και κάντε συχνά διαλείμματα. Εάν κουραστείτε με το τρέξιμο, αρχίστε πρώτα με περπάτημα. Μόλις νιώσετε έτοιμη, μπορείτε να αυξήσετε την ένταση και διάρκεια της άσκησης.
Επίσης, αρχίστε να δουλεύετε τους κοιλιακούς σας. Οι ασκήσεις αυτές μπορούν να γίνουν μέσα στο σπίτι και δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο. Εάν δεν γνωρίζετε ποιες ασκήσεις δυναμώνουν τους κοιλιακούς, μπορείτε να αγοράσετε κάποιο σχετικό DVD, ή να διαλέξετε προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης σε κάποιο κοντινό γυμναστήριο.
Άλλες μορφές γυμναστικής που αξίζει να δοκιμάσετε είναι yoga, pilates, ασκήσεις Kegel, καθώς και το 30´πρόγραμμα της παγκόσμιας αλυσίδας γυμναστικής για γυναίκες, Curves, που έχει έρθει πρόσφατα στην Ελλάδα.

πηγή
http://mybabycenter-jenny.blogspot.com/2009/10/blog-post_15.html




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου