Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Οι γυναικες ειναι πιο συχνα την καταπολεμηση της ακμης και ταυτοχρονα ρυτιδες. Ειναι μια μαχη με ασχημους σφυρηλατησε...


ορμονη μυστηριωδης σηματοδοτει και μια ακομη πιο απιστευτη ερευνας για τη θεραπεια.

Ακμη δεν εξαφανιζεται με την ηλικια

Ο κ. Alan R. Shalita, ο οποιος συν-συγγραφεας "Η Επιδραση του Menstrual Cycle στις Ακμη," διαπιστωθηκε οτι σε αντιθεση με την adage οτι, "Θα βγουμε απο την ακμη, premenstrual ακμης δεν φαινεται να βελτιωνεται με την ηλικια. Αυτη η μελετη εξετασε μια ομαδα 400 γυναικων ηλικιας 12 εως 52. Ανακριτων διαπιστωθηκε οτι το 53 τοις εκατο των γυναικων ανω των 33 χρονων ειχαν υψηλοτερο ποσοστο premenstrual ακμης οτι οι γυναικες ηλικιας κατω των 20 ετων - η οποια ανεφερε οτι το 39 τοις εκατο των περισσοτερων premenstrual ακμης.

Δερματολογος Diane Thiboutot, MD, αναπληρωτης καθηγητης της ιατρικης στο Milton S. Hershey Medical Center, Hershey, Pennsylvania, προτεινεται να διευκρινισθει ακμης επιλογες θεραπειας για τις γυναικες. Ο κ. Thiboutot εξηγησε οτι ο ελεγχος της ακμης ειναι μια συνεχης διαδικασια και οτι ολες οι θεραπειες ακμης εργασια με την προληψη της νεας ακμης. Ενω οι περισσοτερες γυναικες υποφερουν απο ακμη ενηλικων επιδιωξει προτυπο θεραπειες οπως τοπικα παρασκευασματα η αντιβιοτικα, το 60 τοις εκατο των γυναικων αυτων ειτε δεν πληρουν τα προτυπα η οικοδομηση θεραπεια ακμης ανοχη συχνα συνταγογραφουμενα φαρμακα, οπως τα αντιβιοτικα.

Αιτιες της ακμης ενηλικων

Δεν ειναι ακομη γνωστο τι ακριβως προκαλει ακμη ενηλικων, αλλα οπως και πολλοι δερματολογων Δρ Alan R. Shalita, συνδεσμος για την ακμη ενηλικων ορμονη διακυμανσεις. Ακμη και γυναικων ειναι συχνα συνδεονται με την εμμηνορρυσια. Premenstrual γυναικες με ακμη εστιες, οπως τα κουμπια στο κατω προσωπο και το λαιμο, φαινεται να ανταποκρινεται ιδιαιτερα καλα στη θεραπεια με φαρμακα που μειωνουν την παραγωγη η να αποκλεισετε ανδρογονα. Ανδρογονα ορμονες για να δημιουργησετε τα αρσενικα χαρακτηριστικα οπως οι γυναικες στην εμβαθυνση της φωνης, μια αυξηση στην γενετησια ορμη η υπερμετρη τριχοφυια που προκαλει υπερβολικη η αφυσικη αναπτυξη τριχων. Θα προωθησει επισης την σμηγματογονων αδενων. Το πετρελαιο αναμιγνυει με το δερμα, τα κυτταρα και τα βακτηρια που προκαλουν φλεγμονη του δερματος η οποια μπορει να εχει ως αποτελεσμα την αφιξη των zits.

Τι πρεπει να γνωριζετε προτου ξεκινησετε θεραπεια ορμονικης θεραπειας για την ακμη

Συνδρομο πολυκυστικων ωοθηκων

Πριν ξεκινησετε ορμονικη θεραπεια ακμης, θα πρεπει να επιβεβαιωσετε οτι δεν πασχουν απο το συνδρομο, πολυκυστικων ωοθηκων, η PCOS. Συμφωνα με την Αμερικανικη Ακαδημια Δερματολογιας, σε παγκοσμιο επιπεδο, περιπου το 15% των γυναικων αναπαραγωγικης ηλικιας εχουν PCOS. Συνδρομο των πολυκυστικων ωοθηκων ειναι μια ορμονικη διαταραχη που χαρακτηριζεται απο ακανονιστη εμμηνου ρυσεως, η παχυσαρκια, στειροτητα, ακμη και την τριχοφυια στο προσωπο, στο στηθος και πισω (υπερμετρη τριχοφυια). Οπως ακμη, PCOS ειναι μια ανισορροπια που προκαλειται απο τις ορμονες και ανδρογονων. Δερματολογοι θα πρεπει να συνεργαστει στενα με το γυναικολογο σας για να μειωθει ο κινδυνος στειροτητας, καρδιαγγειακες παθησεις και ο διαβητης ανθεκτικος στην ινσουλινη.

Πριν απο τις μαρκες σας συνταγη ορμονικης θεραπειας, μπορει να προβει σε αναλυτικη εξεταση, που περιλαμβανει δυο ορμονες, η τεστοστερονη και η DHEAS (dehydroepiandrosterone sulfate). Ειναι σημαντικο να σταματησετε να παιρνετε απο του στοματος αντισυλληπτικα για τουλαχιστον ενα μηνα πριν απο τις δοκιμες να γινει, επειδη το αντισυλληπτικο χαπι μπορει να καταστειλει ανδρογονων.

Ακμης επιλογες θεραπειας ορμονικης

Δρ Νταιαν Berson, MD, Clinical Assistant Professor στο Τμημα Δερματολογια, New York University, New York, οτι οταν μια γυναικα εχει διαγνωστει με ορμονικη ακμη, επιλογες θεραπειας αντισυλληπτικα χαπια, τα κορτικοστεροειδη και η σπειρονολακτονη. Οι θεραπειες αυτες εργασιες, με τη μειωση της παραγωγης sebum.

Αντισυλληπτικο χαπι

Το αντισυλληπτικο χαπι, OCP, αποτελει το θεμελιο λιθο της ορμονικης θεραπειας. Η OCP πιο χρησιμοποιηθει επιτυχως στον ελεγχο της ακμης περιλαμβανει μια ορμονη που ονομαζεται progestin, η οποια εχει χαμηλη ανδρογενετικη δραστηριοτητα, σε συνδυασμο με 35 μικρογραμμαρια ethinyl estradiol, οιστρογονα. Μπορειτε να βρειτε τις μορφες αυτης της γενικης χαπι υπο ονοματα οπως η δεσογεστρελη norgestimate.

Προφορικη Στεροειδη

Απο στοματος κορτικοστεροειδη, οπως η πρεδνιζονη και δεξαμεθαζονη ακμης μπορουν να συμβαλλουν στη βελτιωση της παραγωγης και τη μειωση ανδρογονα επινεφριδιων.

Προφορικη Σπειρονολακτονη

Προφορικη σπειρονολακτονη ειναι ενα αντι-, η οποια αποτρεπει την υπερβολικη παραγωγη πετρελαιου μπλοκαροντας τους υποδοχεις ανδρογονα. Επιπλεον, η σπειρονολακτονη ανδρογονα μειωσεις παραγωγης και τις ωοθηκες και τα επινεφριδια, με αποτελεσμα λιγοτερα κρουσματα ακμης. Συνηθως οι γιατροι συνταγογραφουν απο του στοματος αντισυλληπτικα με σπειρονολακτονη να μειωθουν οι παρενεργειες του σπειρονολακτονη στηθη και εμμηνορροικες.

Παραγοντες κινδυνου για ορμονη

Ο κ. Thiboutot συμβουλες, "Οπως με καθε θεραπεια, υπαρχουν κινδυνοι και ανταμοιβες. Κινδυνους της ορμονικης θεραπειας απαιτουν τακτικη του στηθους και της πυελικης εξετασεις για να προφυλαχθουμε απο τον αυξημενο κινδυνο εμφανισης ορισμενων μορφων καρκινου. Ειναι ζωτικης σημασιας οτι δερματολογων εργασια με την οποια ο ασθενης για να καθορισει την πλεον καταλληλη θεραπεια και η συνεχεια που θα δοθει κυριως σε γυναικες ηλικιας ανω των 40 η οσους καπνιστες. "

πηγή
http://reblen.com/article/el/acne/hormone-therapy-for-women-with-acne.html





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου