Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Ακούω συνεχώς για την/τον τελεια/ο συντροφο. Ακούω συνεχώς για την τέλεια γυναίκα και τον τέλειο άντρα. Ακούω συνεχώς για το τέλειο "άλλο μισό" μας.

Και είναι αλήθεια: Όλοι μας αναζητούμε αυτό το ιδανικό "άλλο μισό" και ο καθένας μας το φαντάζεται ...

σύμφωνα με τις ανάγκες του, την προσωπικότητα του, τις εμπειρίες του μέσα απο τις σχέσεις. Όλοι θέλουμε να πιστεύουμε οτι κάποια στιγμή αυτό το ιδανικό θα το βρούμε ή ισχυριζόμαστε οτι το έχουμε βρει ήδη.

Προσωπικά πιστεύω οτι είναι ένα ψέμμα που αναγκάζουμε τον εαυτό μας να το πιστέψει για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε κάτι. Οτι θα'ρθει το ιδανικότερο και οτι έχουμε το ιδανικό. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική: Μέσα απο τις σχέσεις μας ξέρουμε οτι αυτό το ιδανικό δεν υπάρχει, δεν υπάρχει το τέλειο, δεν υπάρχει αυτό ακριβώς που ψάχνουμε. Υπάρχει όμως αυτό που πλησιάζει σε αυτό που ψάχνουμε.

Μια σχέση θέλει συμβιβασμούς ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον άνθρωπο που πιστεύουμε οτι είναι ιδανικός: Απλώς έχουμε συμβιβαστεί με αυτό που έχουμε γιατί πλησιάζει σε αυτά που ψάχνουμε. Δεν είναι ποτέ ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που ψάχνουμε, δεν είναι το ιδανικό και δεν είναι το τέλειο αλλά του προσδίδουμε αυτά τα επίθετα. Μήπως όμως έτσι κοροιδεύουμε τον εαυτό μας;

Τελικά μπορούμε να μιλάμε για το "ιδανικό, τέλειο άλλο μισό";


πηγή
http://sexandtheblog.pblogs.gr/2008/09/to-idaniko-allo-miso.html#comment-331022c2743947





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου