Τα υλικά είναι τα εξής...
* 50 μπισκότα σαβαγιαρ
* 1 δόση Mousse σοκολάτας
* Λίγο ρούμι ή λικέρ αχλάδι
* Σιρόπι από κομπόστα αχλάδι
Για τη mousse αχλάδι:
* 5 πολύ ώριμα αχλάδια
* 200 γρ. ζάχαρη
* 500 ml κρέμα γάλακτος
* 1 λεμόνι χυμό
* 2 βανίλιες
* 7-8 φύλλα ζελατίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. 2. Καθαρίστε και κόψτε τα αχλάδια στα δύο αφαιρώντας τα κουκούτσια. 3. Βάλτε σε κατσαρόλα τα αχλάδια, τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, τις βανίλιες και σκεπάστε με νερό. Βράστε 10-15' να μαλακώσουν. Κατεβάστε, λιώστε τα αχλάδια σε πουρέ, προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης και φυλάξτε στο ψυγείο. 4. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και κρατήστε στο ψυγείο. 5. Πάρτε ένα μπωλ για Charlotte βουτυρώστε και στρώστε τον πάτο και τα πλαϊνά με μπισκότα σαβαγιάρ που έχετε βουτήξει πριν στο σιρόπι κομπόστας αχλάδι που έχετε αρωματίσει με ρούμι ή λικέρ αχλάδι. Να μην υπάρχουν μεγάλα κενά. 6. Βγάλτε τον πουρέ αχλάδι, ανακατέψτε καλά και ενσωματώστε σιγά-σιγά τη σαντιγύ. 7. Βγάλτε τη mousse σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά. 8. Βάλτε μια στρώση mousse σοκολάτα στον πάτο του μπωλ. Βάλτε από άνω μια στρώση μπισκότα σαβαγιαρ βρεγμένα, από πάνω βάλτε μια στρώση mousse αχλάδι και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσει το μπωλ. Η τελευταία στρώση είναι με μπισκότα. 9. Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει. 10. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και στολίστε με φλούδες σοκολάτας και σοκολάτα σε σκόνη.
Απλά το γλυκό είναι τέλειο.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου