1 κούπα του τσαγιού ρύζι γλασσέ
4 κούπες τσαγιού γάλα κατά προτίμηση φρέσκο
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ κούπα τσαγιού φρούτα γλασσέ ψιλοκομμένα
2 βανίλιες
2 κουταλιές σκόνη ζελατίνη
1 μεγάλη λευκή σοκολάτα τριμμένη στον τρίφτη
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
1 πορτοκάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κουταλιά σούπας λικέρ της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζετε 2 ποτήρια νερό και ρίχνετε το ρύζι. Το βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο του το νερό. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και το γάλα και αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου. Όσο βράζει το ρύζι, ανακατεύετε τη λευκή σοκολάτα με τη βανίλια. Κατόπιν, διαλύετε τη ζελατίνη σε λίγο νερό. Κατεβάζετε τη κατσαρόλα με το βρασμένο ρύζι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα με τη βανίλια και τα φρούτα γλασσέ. Ανακατεύετε έως ότου διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Όταν κρυώσει, ρίχνετε μέσα τη διαλυμένη ζελατίνη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες.
Πριν σερβίρετε την πουτίγκα, ετοιμάζετε τη σάλτσα πορτοκαλιού.
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια, το λικέρ, το βούτυρο και το κορν φλάουρ το οποίο έχετε διαλύσει σε ελάχιστο νερό. Τα αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αναποδογυρίζετε τη φόρμα της πουτίγκας σε ένα δίσκο και την περιχύνετε με το σιρόπι πορτοκαλιού που ετοιμάσατε. Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με σαντιγή και φέτες πορτοκαλιού. Καλή επιτυχία!
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου