Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Νέες έρευνες αποδεικνύουν ότι ορισμένα θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα, κατορθώνουν να εξισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα, βοηθώντας παράλληλα ...
στην απώλεια βάρους.
Ορισμένα τρόφιμα που αποτελούν σημαντικές επιλογές ακόμη και για τους διαβητικούς, όταν καταναλώνονται μαζί, είναι ακόμη πιο αποτελεσματικά, λένε οι ειδικοί.
Αυτό είναι σημαντικό, διότι η περίσσεια λίπους, ειδικά γύρω από την κοιλιά, προκαλεί φλεγμονή στα κύτταρα, καθιστώντας τα ακόμα πιο ανθεκτικά στην ινσουλίνη και την αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Τα παρακάτω «θαυματουργά» θρεπτικά συστατικά μπορούν να καταπολεμήσουν το πάχος και συνδυασμένα, να σας βοηθήσουν να πάρετε τον έλεγχο της υγείας και της ευζωίας σας.
«Μαχητής» #1: Ασβέστιο
Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το πώς το ασβέστιο καίει το σωματικό λίπος -ορισμένοι πιστεύουν ότι μειώνει την ορμόνη που παράγει λίπος, καλσιτριόλη. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί, διαπίστωσαν ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι που ακολουθούσαν μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες, η οποία περιείχε τρεις μερίδες την ημέρα, πλούσιων σε ασβέστιο γαλακτοκομικών, έχασαν 70% περισσότερο βάρος και 64% περισσότερο σωματικό λίπος από εκείνους που έτρωγαν μόλις μια μερίδα γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα. Καλές πηγές ασβεστίου είναι το χωρίς λιπαρά γάλα και τα γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, το σπανάκι, το λάχανο, το μπρόκολο και τα λευκά φασόλια.
«Μαχητής» #2: Βιταμίνη D
Μια σημαντική μελέτη του Tufts-New England Medical Center, έδειξε ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, αυξάνουν τον κίνδυνο για εκδήλωση διαβήτη τύπου 2, έως και 46%. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η βιταμίνη D καταστέλλει την κυτταρική φλεγμονή που συμβάλλει στο διαβήτη. Επίσης, ο οργανισμός μας χρειάζεται βιταμίνη D για να απορροφήσει το ασβέστιο-και μαζί, μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του διαβήτη.
Σύμφωνα με άλλη μελέτη όπου συμμετείχαν πάνω από 83.000 γυναίκες, όσες κατανάλωναν περισσότερα από 1.200 mg ασβεστίου και πάνω από 800 IU βιταμίνης D την ημέρα, είχαν 33% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη, από εκείνες που λάμβαναν λιγότερα κι από δύο θρεπτικά συστατικά. Πηγές της βιταμίνης D είναι οι τροφές: Σολομός, σκουμπρί, σαρδέλες, τόνος, εμπλουτισμένα δημητριακά ολικής αλέσεως, εμπλουτισμένο γάλα χωρίς λίπος και τυρί.
«Μαχητής» #3: Ωμέγα 3 λιπαρά
Νέα επιστήμη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, έδειξε ότι οι γυναίκες που ακολουθούσαν μια ισορροπημένη διατροφή με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, έχασαν 700 γρ. περισσότερο λίπος, από ό,τι οι γυναίκες με την ίδια ακριβώς δίαιτα, αλλά με λιγότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα υγιή λίπη επιβραδύνουν το ρυθμό της πέψης, γεγονός που μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κι έτσι να τρώμε λιγότερο. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μειώνουν τη φλεγμονή, σημαντικό παράγοντα κινδύνου για τον διαβήτη και βελτιώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη. Πηγές των ω-3 λιπαρών είναι τροφές όπως: τόφου, εμπλουτισμένα αυγά, γαρίδες, σολομός, τόνος, καρύδια, λινάρι και λινέλαιο.
«Μαχητής» #4: Φυτικές ίνες
Οι πλούσιες σε φυτικές ίνες τροφές, είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, μας χορταίνουν για μεγαλύτερο διάστημα και είναι χαμηλές σε θερμίδες, ένας συνδυασμός που κάνει θαύματα στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, όσοι ακολουθούσαν διατροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες, έχασαν περίπου 1-1,5 κιλό περισσότερο το μήνα, από εκείνους που ακολουθούσαν μια διατροφή με λιγότερες φυτικές ίνες.
Οι φυτικές ίνες ενεργοποιούν τις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη, γεγονός που βοηθά στην απώλεια βάρους. Επίσης, τόσο οι διαλυτές, όσο και οι αδιάλυτες ίνες, βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα: Οι διαλυτές, διαλύονται στο νερό και σχηματίζουν ένα παχύ στρώμα κατά την διάρκεια της πέψης, το οποίο μπορεί να επιβραδύνει την απορρόφηση υδατανθράκων και γλυκόζης από το έντερο. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, δεν διαλύονται στο νερό.
Παραμένουν στέρεες και κινούνται γρήγορα μέσω του πεπτικού σωλήνα κι έτσι τα έντερα έχουν λιγότερο χρόνο για να απορροφήσουν τους υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα, τα επίπεδα σακχάρου να μένουν σταθερά.
Σε φινλανδική έρευνα όπου συμμετείχαν 4.316 άνδρες και γυναίκες σε διάρκεια 10 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν μεγαλύτερο ποσοστό φυτικών ινών, είχαν 61% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2. Πηγές φυτικών ινών είναι οι τροφές: Ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι, κριθάρι, βρώμη και πίτουρο βρώμης, μήλα, αχλάδια, εσπεριδοειδή, καρότα, φασόλια και αγκινάρες.
clickatlife.gr


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου