Τα παντα για τη γυναικα
.
| 0 σχόλια ]

H περίοδος της εγκυμοσύνης είναι η αρχή μιας νέας σελίδας που ανοίγει κάθε γυναίκα. Είναι η περίοδος που συμμετέχει με όλο της το «ΕΙΝΑΙ» η ψυχή και το σώμα της μαζί ώστε να συναντήσουν ένα θείο δώρο.
Με μεγάλο σεβασμό η μητέρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να το προφυλάξει από εξωγενείς παράγοντες όπως στρες ,φάρμακα , κακή διατροφή . Μία λοιπόν...
βασική ανάγκη είναι και η τροφή της . Αναρωτιέται, προβληματίζεται και κάθε φορά πειραματίζεται ώστε να πετύχει την κατάλληλη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών για το παιδί που μεγαλώνει μέσα της .

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Ιωάννα Βασιλακοπούλου-Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Bsc-Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πάτρα-Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Είναι λοιπόν σημαντικό να δώσουμε στην ίδια σημαντικές πληροφορίες ώστε να νιώσει έτοιμη και δυνατή για εκείνη την περίοδο αλλά και μετά το πέρας αυτής κατά την γαλουχία. Ενδεικτικά, να υπενθυμίσουμε ότι η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό και λιποβαρές μωρό. H έλλειψη ωμέγα 3 λιπαρών οξέων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής, τις πιθανότητες για χαμηλό βάρους του βρέφους και να εμφανίσει η μητέρα επιλόχειο κατάθλιψη. Ενώ η έλλειψη φυλλικού οξέος μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα. Επιπλέον, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των ορμονών της αναπαραγωγής και μειώνουν την εμφάνιση ατελειών του νευρικού σωλήνα. Η αντιφλεγμονώδης δράση των Ω-3 λιπαρών οξέων αποτελεί σημαντική ασπίδα του οργανισμού, τόσο της μητέρας όσο και του εμβρύου ή του βρέφους που θηλάζει από τον κίνδυνο φλεγμονής, αλλεργικών αντιδράσεων, νεοπλασιών και καρδιαγγειακής νόσου. Life2day.gr

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου