Τα παντα για τη γυναικα
.

| 1 σχόλια ]

Είναι ίσως το πιο συχνό ερώτημα ομορφιάς… Υπάρχει όμως κάποια βάση πίσω από τη φήμη ότι συγκεκριμένες ασκήσεις μπορούν να εξαφανίσουν τον ενοχλητικό φλοιό πορτοκαλιού;...
Οι ειδικοί τονίζουν ότι η άσκηση μειώνει το σωματικό λίπος και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Ωστόσο, η ίδια η γυμναστική δεν εξαλείφει την κυτταρίτιδα.

Για την πρόληψη και την καταπολέμησή της δε χρειάζεται μόνο γυμναστική αλλά και σωστή διατροφή, καλή κυκλοφορία του αίματος και σωστή ρύθμιση των ορμονών που ελέγχουν την αποθήκευση του λίπους.

Έως ένα βαθμό, η εμφάνιση της κυτταρίτιδας οφείλεται και σε κληρονομικούς παράγοντες και στο φύλο. Οι γυναίκες εμφανίζουν κυτταρίτιδα σε μεγαλύτερο βαθμό από τους άνδρες καθώς αποθηκεύουν περισσότερο λίπος στους μηρούς και τους γλουτούς.

Δυστυχώς αυτοί οι δύο παράγοντες δε βρίσκονται κάτω από τον έλεγχό μας, όμως μπορούμε να υιοθετήσουμε μερικές στρατηγικές για τη μείωση της κυτταρίτιδας.

- Καλύτερη κυκλοφορία: με τοπικό μασάζ στην περιοχή των μηρών και των γλουτών και με τη συστηματική γυμναστική
- Σωστή διατροφή: λίγα λιπαρά, καθαρές πρωτεΐνες, λαχανικά, λίγοι υδατάνθρακες - καθόλου ζάχαρη, αλκοόλ, επεξεργασμένες τροφές και άμυλο
- Συστηματική άσκηση: για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη καύση του λίπους

onmed.gr

---

Μοιραστείτε

1 σχόλια

Ανώνυμος είπε... @ 4 Απριλίου 2014 στις 5:43 μ.μ.

photoshop

Δημοσίευση σχολίου