Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Νομίζετε ότι το να λούζετε τα μαλλιά σας είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία; Ναι, σωστά σκέφτεστε! Όμως είσαστε σίγουρη ότι το κάνετε σωστά; Δείτε παρακάτω πέντε συχνά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες όταν λουζόμαστε, χωρίς να γνωρίζουμε καν ότι… είναι λάθη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post. Χρησιμοποιείτε το ίδιο σαμπουάν επτά μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο...
Όχι μόνο δε χρειάζεται να λούζεστε τόσο συχνά –στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί να λούζεστε μέρα παρά μέρα, σύμφωνα με το hairstylist Mario Russo- αλλά θα πρέπει να αλλάζετε μάρκα σαμπουάν για να αποφεύγετε τη συγκέντρωση συγκεκριμένων συστατικών στα μαλλιά σας (όπως για παράδειγμα η σιλικόνη).
Κάθε δυο, τρεις μήνες αλλάζετε το σαμπουάν σας με κάποιο άλλο ειδικό για το δικό σας τύπο μαλλιών, λέει ο χημικός καλλυντικών Mort Westman.
 Δε βρέχετε καλά τα μαλλιά σας πριν την εφαρμογή του σαμπουάν…
Αν δε ρίξετε αρκετό νερό στα μαλλιά σας το σαμπουάν δεν κάνει καλό αφρό, με αποτέλεσμα να συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε περισσότερο προϊόν, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Επιπλέον, αυτό δεν κάνει καλό ούτε στα μαλλιά σας, αλλά ούτε και στο πορτοφόλι σας.
Πάντοτε ακουμπάτε την ποσότητα σαμπουάν που έχετε στο χέρι σας στο ίδιο σημείο του κεφαλιού σας (συνήθως στην κορυφή)…
Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η κορυφή του κεφαλιού σας είναι ξηρή και έχει πιτυρίδα. Δοκιμάστε να αλλάξετε λίγο τη ρουτίνα σας όταν λούζεστε και ξεκινήστε τη σαπουνάδα από τη βάση του λαιμού σας, απλώνοντάς τη στη συνέχεια στο υπόλοιπο κεφάλι, προτείνει ο Russo.
Τα τρίβετε πολύ δυνατά… Αν δε θέλετε να καταστρέψετε τα μαλλιά σας, κάντε απαλό μασάζ στο κρανίο σας χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας και όχι τα νύχια σας. Ξεβγάζετε με ζεστό νερό…
Το ζεστό νερό ξηραίνει τόσο το δέρμα του κρανίου σας, όσο και τα μαλλιά σας. Αντί για ζεστό νερό ξεβγάλετε με χλιαρό, που βοηθά και στη διατήρηση του χρώματος.

http://www.news.gr/gynaika/mystika-omorfias/article/133233/pente-lathh-poy-kanete-me-to-sampoyan.html


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου