Τα παντα για τη γυναικα
.

| 1 σχόλια ]

Αν είστε από τους άνδρες που δίνουν μεγάλη σημασία στην περιποίηση των γενιών του προσώπου κάνετε πάρα πολύ καλά! Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας θέλησαν να...
εξετάσουν πότε τα ανδρικά γένια είναι πιο ελκυστικά για τις γυναίκες και πώς αυτά επηρεάζουν την εικόνα μας γενικά στις κοινωνικές συναναστροφές μας.
Για τις ανάγκες της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Evolution and Human Behavior”, οι ερευνητές φωτογράφισαν 10 άνδρες σε τέσσερα στάδια ανάπτυξης της τριχοφυΐας: φρεσκοξυρισμένο, γένια 5 ημερών, γένια 10 ημερών και πλήρες μούσι.
Στη συνέχεια, ζήτησαν από 351 γυναίκες και 177 άνδρες να βαθμολογήσουν τις εικόνες με βάση την ελκυστικότητα, την αρρενωπότητα, την υγεία και την ικανότητα ανατροφής παιδιών.
Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι τα γένια 10 ημερών είναι πιο ελκυστικά για τις γυναίκες από ό,τι το φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο ή το μακρύ μούσι.
Την ίδια ώρα, από τις απαντήσεις προέκυψε ότι τα πυκνά γένια προσδίδουν στάτους και σεβασμό στον άνδρα.
Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, το πλήρες μούσι κέρδισε υψηλότερη βαθμολογία ως προς την υγεία και την ικανότητα ανατροφής παιδιών.
Επιπλέον, το μακρύ μούσι αναδείχθηκε ως το πιο αρρενωπό, παρόλο που δεν ήταν και το πιο ελκυστικό.
«Οι βαθμολογίες ως προς την αρρενωπότητα αυξάνονταν γραμμικά με την αύξηση της τριχοφυΐας του προσώπου», αναφέρουν οι ερευνητές, εξηγώντας, μάλιστα, ότι το μακρύ μούσι κρίθηκε ακόμα πιο αρρενωπό για τις γυναίκες, που βρίσκονταν στη γόνιμη φάση του κύκλου τους.
Γιατί, όμως, τα γένια των 10 ημερών φαίνονται πιο ελκυστικά από το ελαφρώς αξύριστο λουκ ή το πλήρες μούσι;
Σύμφωνα με τους ερευνητές της μελέτης, ίσως υπάρχει ένα όριο πυκνότητας και κατανομής που πρέπει να ξεπεραστεί προκειμένου το μούσι να λειτουργεί ελκυστικά.
Συγκεκριμένα, τα γένια 5 ημερών μοιάζουν περισσότερο με «τριχωτά μπαλώματα»., ενώ το μακρύ μούσι τείνει να σηματοδοτεί κύρος ή ακόμα και επιθετικότητα.
«Οι τρίχες του προσώπου επηρεάζουν σημαντικά τις κρίσεις των ανθρώπων για τις κοινωνικές και σeξουαλικές ιδιότητες των ανδρών» αναφέρουν, τέλος, οι ερευνητές.
onmed.gr

---

Μοιραστείτε

1 σχόλια

Ανώνυμος είπε... @ 24 Νοεμβρίου 2013 στις 10:41 μ.μ.

exete apoluto dikio alla orismenoi afinoun ligo epanw2, 2 grammes deksia-aristera gia na ennothoun me ayto pou exoun afisei sto pigouni....AISXOS AHDIA ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ Μ...Ι ΞΥΡΙΣΜΕΝΟ και νομιζουν οτι τους παει και ειναι ωραιο ..........και σοφιστικε. αχχαχαχαχ ειναι ΠΟΛΥ ΑΘΛΙΟ ΧΑΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου