Τα παντα για τη γυναικα
.
| 0 σχόλια ]

Δυστυχώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για το πόσο βάρος μπορούμε να σηκώνουμε με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι πιθανόν μπορεί να τραυματίσετε τη...
πλάτη σας και όχι το μωράκι καθώς αυτό προστατεύεται μέσα στη μήτρα.

Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε ένα ακριβές όριο που μπορούμε να σηκώνουμε, αλλά αυτό πραγματικά εξαρτάται από το πόσο βάρος έχει συνηθίσει το σώμα μας να κουβαλάει. Σε γενικές γραμμές πρέπει να αποφεύγουμε να σηκώνουμε πολύ βαριά αντικείμενα και να προσέχουμε πολύ τη στάση του σώματος μας κάθε φορά που σηκώνουμε κάτι.

Το να σηκώσουμε για μια φορά κάτι δεν είναι πρόβλημα π.χ. μπορούμε να πάρουμε το άλλο παιδάκι μας αγκαλιά. Το πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί όταν επαναληπτικά σηκώνετε αντικείμενα και νιώθετε πως αυτή η κίνηση σας καταπονεί και σας εξουθενώνει.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι όταν μια έγκυος σηκώνει βάρη ή είναι για πολλές ώρες όρθια κατά τη διάρκεια της δουλειάς είναι πιθανόν να γεννήσει πρόωρα, αλλά δεν υπάρχουν έρευνες με βάσιμα αποτελέσματα. Αν υπάρχει φόβος για πρόωρο τοκετό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις ένα όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστο και ήρεμο εργασιακό περιβάλλον.
govastileto.gr

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου