Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Η ωριμότητα θέλει …ετοιμότητα. Ποια συστατικά πρέπει να περιέχουν τα προϊόντα περιποίησης του νεσεσέρ σου και πού να στοχεύουν;
Η...
Coco Chanel είχε χαρακτηριστικά πει: «Η φύση σου δίνει το πρόσωπο που έχεις στα 20. Η ζωή σχηματίζει το πρόσωπο που έχεις στο 30, όμως στα 50, παίρνεις το πρόσωπο που σου αξίζει».
Διανύοντας την περίοδο της ωριμότητας είναι η στιγμή της ζωής σου που η περιποίηση και η προστασία του προσώπου σου (από τον ήλιο) θα κάνει τη διαφορά και αυτό επειδή οι ορμόνες που προστατεύουν το δέρμα σου δεν είναι πια τόσο δραστικές, όσο ήταν στο παρελθόν.
Τα οιστρογόνα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ελαστικότητα και τη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος σου, ωστόσο μετά τα 50 και ιδιαίτερα στην εμμηνόπαυση τα οιστρογόνα πέφτουν κατακόρυφα.
Επίσης, τα αυξημένα επίπεδα της προγεστερόνης σε σχέση με τη μείωση των οιστρογόνων μπορεί να οδηγήσει σε δερματικά προβλήματα. Αυτή είναι μια εποχή που έχεις ανάγκη τη περιποίηση από κρέμες με πλούσιες υφές, ωστόσο χωρίς καθημερινή απολέπιση, οι πόροι της επιδερμίδας σου μπορεί να φράξουν, και να ταλαιπωρηθείς από ατέλειες ή ακόμη και από ακμή.
Επίσης σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας σου, συμβάλλει στην εμφάνιση μίας γκριζωπής σχεδόν αρρωστημένης απόχρωσης του δέρματος.
Δώσε άμεση βοήθεια: Η καθημερινή θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθήσεις πρέπει να είναι απλή, αλλά συνεπής:
1. Κάθε πρωί, χρησιμοποίησε μια ενυδατική με SPF 30 ώστε να προστατέψεις όσο είναι δυνατόν την επιδερμίδα σου από τις επιθέσεις τις ακτινοβολίας και κυρίως από τη χαλάρωση και την αφυδάτωση που επιφέρει.
2. Κάθε βράδυ, ενίσχυσε την αναδόμηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης του δέρματός σου με ένα δραστικό προιόν με ρετινοειδή.
SOS Μην παραλείπεις: Είναι ζωτικής σημασίας η σωστή διατροφή. <Ακολούθησε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και τρόφιμα που δεν αυξάνουν ή μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα σου. Και αυτό επειδή τα μόρια των σακχάρων συνδέονται με τα μόρια του κολλαγόνου. Αν το κολλαγόνο αναγνωριστεί από το σώμα ως κατεστραμμένο, τα ένζυμα στο δέρμα σου θα το καταστρέψουν> τονίζει η διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη. Μια επίσκεψη στο δερματολόγο σου θα σου δώσει αρκετές διαφορετικές επιλογές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να δώσεις λάμψη στην επιδερμίδα σου. Αυτός γνωρίζει ποια θεραπεία θα έχει τα καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματός σου.

faysbook.gr

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου