Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Το στράπλες και το μπικίνι-τριγωνάκι είναι οι προτάσεις που κάνουν οι στυλίστριες σε γυναίκες με μικρό στήθος, ενώ οι πιέσεις και τα ανοίγματα...<!--more-- με βαράκια και λάστιχα είναι οι ασκήσεις-κλειδιά τις οποίες συστήνουν οι γυμναστές για να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση του θωρακικού μυός. Όμως ο νόμος της βαρύτητας είναι αμείλικτος. Ποιες είναι οι συμβουλές που μας δίνουν οι γιατροί για να διορθώσουμε την κατάσταση;

Στο ιατρείο: Η αλήθεια είναι ότι οι ανώδυνες επεμβάσεις που υπάρχουν για όσες γυναίκες θέλουν να δώσουν όγκο, να μικρύνουν ή να ανορθώσουν το στήθος τους προσφέρουν απλώς προσωρινή λύση στο πρόβλημα. Ενδεικτικά, η νέα τεχνική που εφαρμόζεται σε ενέσιμη μορφή στο εξωτερικό για την ανόρθωση του στήθους και τη λείανση των ραγάδων είναι η μεσοθεραπεία με δικό μας αίμα (Vampire breast lift). Ο γιατρός εισάγει πλάσμα -έπειτα από λήψη αίματος- σε διάφορα σημεία. Η διαδικασία διαρκεί τουλάχιστον 30΄. Ωστόσο η μέθοδος χρησιμοποιείται λίγο καιρό μόνο χωρίς θεαματικά αποτελέσματα.

Στο χειρουργείο: Η ηλικία και η αυξομείωση του βάρους είναι μερικοί από τους σημαντικότερους λόγους για τη χαλάρωση των ιστών του στήθους. Η πτώση του μαστού επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία μιας γυναίκας και οι λύσεις που προτείνουν οι γιατροί είναι κυρίως χειρουργικές. Ο πλαστικός χειρουργός Ζήσης Μπουκουβάλας αναφέρει: «Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική έχει πλέον τη δυνατότητα να ανορθώσει ένα πτωτικό στήθος με ελάχιστες τομές, οι οποίες ουσιαστικά εξαφανίζονται στο μετεγχειρητικό διάστημα. Πρόκειται για μια επέμβαση που γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 2 ώρες. Με τη χρήση της τεχνικής της κάθετης μαστοπλαστικής οι τομές είναι μικρότερες σε σχέση με παλαιότερες μεθόδους. Η γυναίκα παραμένει ένα βράδυ στο νοσοκομείο και επιστρέφει στο σπίτι την επομένη. Για 20-30 μέρες φορά έναν αθλητικό στηθόδεσμο, ενώ τα ράμματα αφαιρούνται μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση».

Η αυξητική
Αυτό που θέλουν να αλλάξουν οι περισσότερες γυναίκες στο στήθος τους είναι το μέγεθος: Η πιο δημοφιλής επέμβαση είναι η αυξητική μαστού. Όπως εξηγεί ο δρ Ζήσης Μπουκουβάλας, «η εξέλιξη των τεχνικών και των μέσων οδήγησε στην καινούρια τεχνική subfascial, την τοποθέτηση δηλαδή του ενθέματος κάτω από την περιτονία του μείζονος θωρακικού μυός. Η ριζοσπαστική τεχνική συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των άλλων μεθόδων, χωρίς τα μειονεκτήματά τους. Ο μαστός μετά το χειρουργείο δείχνει πολύ φυσικός. Πέρα από την αποκατάσταση της εικόνας του, μια τέτοια επέμβαση ενισχύει και τη γυναικεία ψυχολογία». Σύμφωνα με το γιατρό, η νέα μέθοδος έχει επίσης μικρότερο ποσοστό επιπλοκών. Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική νάρκωση. Συνήθως απαιτείται μία μέρα νοσηλείας.


Beauty tip
Τα προϊόντα στοχευμένης δράσης για το στήθος μάχονται τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης και το ανορθώνουν. Για τέλειο αποτέλεσμα απλώστε μια ποσότητα σε όλη την περιοχή με απαλές ανοδικές κινήσεις, καταλήγοντας στους μυς κάτω από τη μασχάλη.

Τι θα χρειαστείτε
1. Συσφιγκτική κρέμα σώματος Q10 Plus της Nivea. 2. Ορός σύσφιγξης στήθους με πράσινο τσάι και φύκια Body Shape Bust της Apivita (στα φαρμακεία). 3. Κρέμα σύσφιγξης Anti-Ageing Body Anti-Wrinkle, Firming, Remodelling της Frezyderm (στα φαρμακεία).

 

>

h

http://www.elle.gr/article.asp?catid=24265&subid=2&pubid=129406049&imgid=106010808

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου