Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε και όλες θέλουμε να βγούμε στην παραλία και η επιδερμίδα μας να μην είναι λευκή. Πως θα το κάνουμε όμως αυτό...
μετά από μήνες που είμαστε κουκουλωμένες κάτω από στρώματα ρούχων και ο ήλιος έχει να δει την επιδερμίδα μας μήνες; Και κυρίως πως θα τα καταφέρουμε χωρίς να μπούμε σε έξοδα και το αποτέλεσμα να φαίνεται φυσικό;
Πάντα χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας αλλά μπορούμε να κάνουμε κάποια “μαγικά” για να επιταχύνουμε το μαύρισμα.
Τρόπος 1:  Σε ένα μπουκάλι προσθέτουμε δυο τέταρτα μπύρα, μια κουταλιά της σούπας γλυκερίνη και 2 σταγόνες μαύρο ιώδιο. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για μαύρισμα. Καλό θα είναι να το επιχειρήσουμε όταν θα έχουμε ήδη πάρει λίγο χρώμα, έτσι ώστε να αποφύγουμε κάποιο έγκαυμα από τον ήλιο.
Τρόπος 2: Βάζουμε μερικά καρότα στο μπλέντερ, τα στραγγίζουμε καλά ώστε να βγάλουν το χυμό τους, τόσο όσο να φτάσει για όλο το σώμα μας και συνεχίζουμε με ένα καλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί όλο. Το εφαρμόζουμε το προηγούμενο βράδυ πριν πάμε στην παραλία, δεν το ξεπλένουμε και την επόμενη μέρα προσθέτουμε ένα καλό αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας.
Τρόπος 3: Κάνουμε ένα καλό peeling με κόκκους πριν την έκθεσή μας στον ήλιο με το οποίο θα διώξουμε τα νεκρά κύτταρα. Έτσι, θα έχουμε ομοιόμορφο μαύρισμα παντού.
Τρόπος 4:  Φτιάχνουμε ένα μείγμα από ελαιόλαδο με μερικές σταγόνες λεμόνι και το απλώνουμε στο σώμα μας πάνω από το αντηλιακό.
Extra tips:
  • Κάποιες τροφές επιβραδύνουν το μαύρισμα, οπότε καλό είναι να τις αποφύγουμε. Ποιες είναι, λοιπόν, οι τροφές που λειτουργούν ως εμπόδιο στην διαδικασία;  Η βιταμίνη C επιβραδύνει το μαύρισμα. Η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων πορτοκαλιού ή χυμού λεμονιού είναι «αντιπαραγωγικές» όσον αφορά στο μαύρισμα.   Επίσης καλό είναι να αποφύγουμε τα τηγανητά, πιάτα με πλούσιες σάλτσες και παστά για να μην γίνουμε επιρρεπείς σε εγκαύματα.  
  • Oι τροφές που μας βοηθούν στο μαύρισμα είναι :
    Αυγά: Περιέχουν άφθονη βιταμίνη Α και αμινοξέα που ενισχύουν την παραγωγή της μελανίνης και της βιταμίνης Β2, η οποία αποτελεί άριστο θρεπτικό συστατικό για το δέρμα.
    Καρότα: Είναι πλούσια σε β-καροτίνη και δεν είναι ευεργετικά μόνο για την αντιοξειδωτική τους δράση, αλλά συντελούν στη διατήρηση ενυδατωμένου και ελαστικού δέρματος.
    Βερίκοκα: Αποτελούν συμπυκνωμένη πηγή β-καροτίνης και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Θα πρέπει όμως να αποφεύγουν την υπερκατανάλωση όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα νεφρά, διότι είναι πλούσια σε οξαλικό οξύ, που προκαλεί πέτρες στα νεφρά.
    Ροδάκινα: Εκτός από καροτινοειδή, περιέχουν και φλαβονοειδή, που ευνοούν το μαύρισμα. Τα ροδάκινα με κίτρινο χρώμα είναι λιγότερο νόστιμα από τα λευκόσαρκα αλλά προστατεύουν πιο αποτελεσματικά το δέρμα.
    Ακτινίδια και λεμόνια: Αποτελούν σημαντικότατη πηγή βιταμίνης C και έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις επιβλαβείς ιδιότητες των ελεύθερων ριζών και να επαναδομούν το κολλαγόνο.
    Γάλα και τυριά: Είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α και Β2. Βέβαια καλό είναι να προτιμούνται τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα (1,5%-2%) για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους.
    Αναποφλοίωτα δημητριακά: Εκτός από βιταμίνες Α και Β2, περιέχουν σημαντικές ποσότητες σεληνίου, το οποίο παρεμποδίζει τη διαδικασία της οξείδωσης και του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, που βοηθάει στην επούλωση των ηλιακών εγκαυμάτων.
    Ψάρια: Είναι πλούσια σε σελήνιο και βιταμίνες Α και Β2.
  •  

 ipop.gr

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου